Když mimi zvrací

243
4.5.06 22:23

Když mimi zvrací

Ahojky,

mám otázku. Dvě.
Tu a tam mrňous (měsíc) hodí šavli - mám podezření, že hlavně z přejedení, ještě to nadšení z toho, že dostane kdy si řekne nějak nezvládá ;-)

• když je jasné, že za pár vteřin začne zvracet, v jaké ho nejlépe držet poloze?
  • minutu poté se tváří, že by snědl mamuta. Jak dlouho čekat, jestli vůbec, než je rozumné mu zase dát?

Díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
4.5.06 22:50

Otázka č. 1 - tak aby nepoblinkal nic, na čem ti záleží :lol: Dalis taky dodnes neví, kdy skončit, blinkal v předklonu nad stolem či linkou - snadný úklid, nemusíš dítě pokládat a riskovat, že blinkne ještě a zakucká se tím.

Otázka č. 2 - kojit min. co 1,5 - 2h - 1-1,5 h děti tráví mléko, když se smíchá v žaludku natrávené a čerstvé, bolí bříško. Mamuti se nepapají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
5.5.06 00:05

Laktační liga doporučuje dětem po ublinknutí dát napít (nakojit), že prý i dospělý by si po zvracení rád vypláchl ústa…já jsem teda pár loků dokojovala…často to končilo dalším ublinknutím. Dobrá rada, viď!?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.5.06 00:16

Nevím, Dalis ublinkával chvilku po nakojení, tzn. nenatrávené mléko, a proto, že se přecpal :oops: , tak už nedostal nic. Jako by vyplivl sousto.
Jestli někdo blinká proto, že spolykal moc vzduchu, tak je prý dobré nechat odříhnout během kojení a pokračovat (to u nás nefungovalo - Dalis neříhal, ale řval :roll: , že chce mlíčko HNED!) :wink:
Tak neblinkat a spinkat - čtvrt na jednu 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
5.5.06 07:07

Ahojky,

lepší je vydržet rozestupy mezi kojením alespoň tu hodinu - dvě. Aby se natrávilo mlíčko. Jak psala Maxik. Samozřejmě že pokud po půl hodině řve hlady tak netrápit. A já bych pokud ublinkne vysloveně s přesycení už nedala. To by nejspíš následovalo to samé. A jak držet při zvracení nevím mě Viki odblinkla vždycky při říhání na rameni. Ale nejspíš svisle, alespoň trošku v předklonu. A pokud pokládat tak nabok.

Vidím, že jsem nic nového nestvořila tak Ahojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
5.5.06 12:12

Ahojky,

odříhávat mezi kojením je dobré, zpočátku nám to fungovalo. Teď ani náhodou, Káťa se bleskurychle (a to vypadá, že u koja spí) začne rozčilovat, řve, ale vztekavě a háže po mně vyčítavé pohledy - to by jeden nevěřil, jak už to umí.
Jinak my blinkáme furt. Po kojení z přejedení, ale i potom. Prostě furt, nejlépe na nově vyprané a hezké věci. I před dalším kojením, klidně po 3 hodinách. Ta tam je voňavé miminko a voňavá čistá maminka.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
5.5.06 20:46

Ahojky,

díky za tipy :-) Ale nemyslím ublinknutí - myslím, když hodí opravdu pořádnou šavli, že pochybuju, že v něm něco zůstane. To pak právě nevím, jestli má vůbec smysl uvažovat o míchání starého a nového mléka, protože mám dojem, že musí mít úplně vyluxovaný žaludek :-)) Ale taky nevím, jestli ho tím nemá třeba nějak podrážděný, tak jestli mu dávat hned pít, i když chce…
Jo jo, s tím „chce“ jsem si taky pěkně naběhla, že by jako pil špulí pusu často, tak jsem se naučila fígl mu strčit prst do pusy, když tahá, tak má hlad, když jenom cumlá, vymejšlí si ;-) No a i když to bylo vždycky jenom na zkoušku na chviličku, on teď potvůrka chce ten prst na hraní a dudlíkem ho neošálím… :-D :-D
 Rasika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
5.5.06 20:49

HankaB: to ten můj prďola dělal taky, že blinkal tu a tam „bez důvodu“ i delší dobu po kojení, ale poslední dobou je to lepší, tak jsem usoudila, že je to tím, že se narodil předčasně a nějakou dobu trvalo, než vůbec začal jíst a trávit a ještě mu to tam holt tak neštymuje. Ale jestli té tvojí jsou už přes tři měsíce… tak holt budu doufat, že to Jášu přeci jenom přejde :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí