Pojištění pro mimi

643
3.5.06 19:07

Pojištění pro mimi

Ahoj holky,
nevím, kam jinam napsat, tak to zkouším tady.
Naše mimi se už brzy narodí a my s manželem přemýšlíme, jaké pro něj zvolit životní a(nebo) úrazové pojištění, popř. spoření. V této oblasti se nějak nevyznám, můžete prosím někdo poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
3.5.06 19:14

ahoj,
v teto oblasti je toho ooopravdu hodne a hodne variant a spolecnosti co nabizi pojisteni.
Jedine jedno je takove vseobecne je to stavebni sporeni je vyhodne a jak pujde maly do skoly za 6let tak akorat dostanete penizky a za nej muzete poridit vybaveni popr. i nabytek pro skolacka.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
4.5.06 08:01

ahojky zajímalo by mě, jaká pojišťovna má pak nejlepší plnění co se vyplácení po úrazech týče. Někdo říkal Generali, ale nevím zatím jsem nikam nevolala:-(
Musíme to co nejdříve zjistit, malý začal lozit, takže hrozí riziko carambolu:-(
Chtěla bych jen úrazovku žádné spoření na to je opravdu nejlepší stavebko:-)
Díky Hana a lUkajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
4.5.06 08:43

Někdo mi říkal, že na pojištění osob je nejlepší ING, ale zatím jsem to ještě konkrétně nezjišťovala, ještě nemáme miminko na světě, tak asi potom …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
4.5.06 08:44

Ahoj, no já se v tom taky moc neorientuji,ale tomu staršímu jsem zřídila kdysi u Kooperativy úrazové se spořením.Spoří se tuším 200,–/měs a to úrazové k tomu je myslím kolem 35,–.A to je pojištěný na trojnásobek základní částky.Říkali mi,že čistě jen úrazové je dražší než tady toto.Vycházelo to snad na 150,–/měs.No a už jsme měli dost pojistných událostí a kolikrát mě mile překvapili :) .Jednou třeba bude rád,až to ukončí,že dostane nějaký „bonus“ ke studiu :wink:
Teď mladšímu jsem to zřizovala taky,jenomže prý Kooperativa to nějak zdražila a na tu stejnou částku to pojištění stálo snad 450,–/měs.,tak jsem nakonec zvolila Sluníčko od České.Jenomže oni tam chtějí min.14 dní léčení úrazu.A Kooperativa to ani nechce.Tak nevím,jestli jsem udělala dobře…Mám s nima nedobré zkušenosti…Zase prý zohledňují složitost léčení, Kooperativa prý ne, tak to mám,co úraz, to taxativní částka,prý…
S Generalli (li?) zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.5.06 09:32

No nás právě „zasáhla“ reklama a tak přemýšlíme o tom Sluníčku. Jenom jsem slyšela, že to zase až tak výhodné není. Proto se snažím zjistit i jiné varianty.
A děkuji za vaše příspěvky, nechám se ráda poučit a inspirovat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
4.5.06 10:59

jenom posunuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.5.06 13:07

Pojištění pro mimino

Zdar holky,

jsem pojišťovák /Generali/, nechci dělat reklamu, ale jenom řeknu jak je to u nás v rychlosti.
Pro děti nabízíme produkt Lvíček. Nejlevnější varianta s úrazem je 400 Kč měsíčně.
V případě úmrtí rodiče přebírá placení pojišťovna.
Pro případ úrazu je dítě pojištěno na 300.000 - 1.500.000 Kč pro případ trvalých následků a dále pak denní odškodné 120,– Kč/den /musí vyžadovat léčení min. 7 dnů a vyplácí se od 1.dne./ V případě aspoň jednodenní hospitalice s úrazem v nemocnici, pak vyplácíme po dobu pobytu v nemocnici dvojnásobek tedy 240 Kč/den.
Naspořené prostředky jsou pak vyplaceny dítěti v 18-ti letech.

Tak to je ve stručnosti vše.
Přeju hodně zdraví Vám a hlavně Vašim dětem.

Zdenda

PS: Omlouvám se, zatoulal jsem se, když jsem hledal, zda Vás trápí u dvouměsíčního děťáka koliky jako nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.5.06 14:38

pojištění dětí

Tahle diskuze mi jde přímo do rány, dnes dopoledne jsem byla za paní co nám dělala pojištění a stavebka. Docela v ním máme důvěru tak jsem to nejdříve zkusila u ní. Malé je 10 měsíců a kousek a už jsme měli nehodu s 12 denní hospitalizací v nemocnici - hrůza. No a dostala jsem se k tomu až teď, když už je klid. Chtěli jsme jen pojištění bez spoření, na to nemáme.
Nabídla mi úrazovou pojistku, kterou jsem naskenovala sem:
mrkněte.
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ještě zkusím zajít do ČSOB máme tam už 3 pojistky tak uvidím co nabídnou oni. Tohle se mi nezdá tak nejhorší.
 Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.5.06 16:49

Zdenda - díky za tip, to vypadá nadějně :P Řeknu o tom manželovi

Papaja - ještě prosím písni, jak jsi dopadla v ČSOB, ať máme s čím srovnávat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
5.5.06 14:27

Ahojky.

Tak my máme lvíčka od Generali. Vybíral to manža a vyšlo mu to nejlépe. Nechával tam pojistit i sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
9.5.06 12:41

My jsme naší béře založili Investiční ŽP Clever Invest Junior u Generali, poradil nám to náš fin. poradce, spoříme 1000 Kč/měs poj. + 50Kč/úraz,poj., Berča se pak může sama v 18ti rozhodnou, zda spořit dál nebo vybrat. Detaily u pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
9.5.06 22:58

Posílám slíbené info z ČSOB pojišťovny, dostala jsem se tam až dneska.
Je to 792 ročně - jen úrazová pojistka bez spoření. Vyplácí se denní odškodné 100,– Kč den, ale až od 15 dne (Generali od 7 dne), není tam zvýhodnění když je následkem urazu hospitalizace (Generali ze 100 na 200,– denně), na smrt 50000,– a trvalé následky až do 500.000,–. Je tam také omezení vylácení denního odškodného dle tabulek, třeba na výron kotníku max. 35 dní a pak je smůla. Je to podobné jako u Generali. Jo a pojistné začíná platit až od 1. následujícího měsíce, kdežto u Generali je to od následné půlnoci od první úhrady pojistného.
Doufám, že jsem to vysvětlila aspoň trochu srozumitelně.
My dáme asi to u Generali.
 Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
10.5.06 09:37

My teda asi taky, vypadá to zatím nejvýhodněji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
10.5.06 11:16

Ahojte,

tak tuto diskuzi už chvilku sleduji a přidám Vám ke srovnání Allianz , kterou si teď při mateřské občas přivydělávám pro změnu já :wink:

Klasické dětské spoření ABECEDA PLUS s úrazovou pojistkou a výplatou pojistného v ** 18letech ** vychází takto :

• platí se měsíčně min 651,– Kč (spoření i pojištění)
  • při této částce spoření se v 18ti letech věku dítěte vyplácí minimálně 115.000,– + podíly na přebytku (nyní odhadem + další 16tis)
  • smrt následkem úrazu - 50tis Kč
  • trvalé následky - 500tis Kč
  • denní odškodné za pobyt v nemocnici - z jakékoliv příčiny - 100Kč (hospitalizace min 3dny, vyplácí se od 0.dne), pobyt v nemocnici - úraz - to samé, jen se vyplácí 150,– Kč
  • pojištění závažných onemocnění - 200tis Kč
  • v ceně zproštění od placení pojistného v případě smrti či trvalé invalidity pojistníka (rodiče) následkem úrazu

Tak toto jsou přesně a konkrétně podmínky při platbě částky 651,– Kč. Je tam 509,– Kč spoření a zbytek jsou připojištění. Píšu to proto, že existují desítky variant, jak to spoření postavit (můžou se dělat násobky různých připojištění, něco se dá vynechat, atd.).

Nezdá se mi fér psát, že dítě je pojištěno na 300tis - 1500tis Kč, protože samozřejmě za 300tis se platí jiné peníze než za pojištění na 1,5mil Kč (ale o tom se zdenda2 již nezmiňuje). Další věc - NASPOŘENÉ PROSTŘEDKY - KOLIK ??? - jsem se Zdendo taktéž nedočetla.

Takže asi tak bych to prozatím uzavřela :lol:

Peťula + Pavlík 11měs

P.S. A mimochodem, já bych do těchto dětský spoření nešla… mnohem lepší je uzavřít investiční pojištění s úrazovkou, protože je tam daleko větší zhodnocení peněz. Ale tím už Vám nechci motat hlavu, když byste měly zájem, můžu o tom napsat další příspěvek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí