Červená barva ve stolici kojence

896
2.5.06 19:21

Červená barva ve stolici kojence

Omlouvám se za kakací téma,ale mám trochu obavy.
Ahoj, nechci zbytečně plašit,tak se ptám vás,jestli nemáte některá zkušenost. Můj pětiměsíční Vojtíšek měl na plínce mimo nazelenalé stolice taky takové dočervena zbarvené „hleny“(fujfuj,sorry,nevím,jak jinak popsat).Normálně nám nekaká, max.1× týdně ,doktor říkal,že vše spotřebuje. Poslední3 dny kaká denně a dnes co 2 hodiny přebalujem pokakánka.Je to čím dál víc dozelena,vodové,smrduté a právě jsem teď objevila i červené nitky.
Jenom ho kojím.Tak týden se léčíme na zánět středního ucha a protože se nám to vrátilo,láduju ho Brufenem.Myslela jsem si,že je to častější kakání z toho,ale teď se mi to nějak nezdá.Mám ještě počkat nebo radši zítra mazat k doktorovi?Jo,ráno měl ještě teplotu.Jsem objednaná pozítří ke svýmu doktorovi,tak že bych se stavila i s malým až ve čtvrtek.Nebo se mám bát?(s dvěma dětma se obchází doktoři dost blbě,obzvlášť,když je jedno zdravý)
Předem díky za odpovědi.
Jitka a prťata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
981
2.5.06 19:30

Ahoj mě se to nikdy nestalo. Nepíšeš co tvůj syneček všechno dneska papal, ale mám dojem, že když ho láduješ brufenem jao prášek tak je možné že to hovinko je zabarvené z barviva brufenu. Rozhodně jdi zítra k tomu doktorovi, a pokud ti řekne, že je vše v pořádku, tak bych toho doktora změnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
2.5.06 19:36

Ahoj,
pokud má co dvě hodiny zelený průjem s hlenem s čerstvou krví, tak to vypadá na nějakou pěknou potvůrku ve střevech :cry:
K doktorovi bych ho vzala co nejdřív.
Držím palce! mamulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
2.5.06 19:46

Namape,jak jsem psala,je jen kojený,takže spíš,co jsem dnes měla já. Kuřecí s rýží,takže tím to není.Brufen máme na ty ouška a je to světle bílý roztok,takže barvivo taky ne.
Ježíš,jestli to je fakt něco ve střevě,tak se picnu! Před třemi týdny měl zánět průdušek, minulý týden byla marod malá se zánětem oušek,pak to chytil Vojtík.V neděli jsme s ním byli na pohotovsti,protože se mu po vybrání antibiotik vrátily ouška - prý,doktoři nebyli jednotní. Měl horečky a velké bolesti-normálně nám nepláče,max.chvilku než usne, a proplakal celou noc. Teď jsem ho zase chovala, jinak spí jak Baryn do 11ti,tak asi zítra k doktorovi přece jen zajedu.
Každopádně dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.5.06 19:49

Ahoj,

asi fakt průjem. Zajela bych co nejdříve, klidně na pohotovost, nebo alespoň zavolat… Je to přeci jen malé miminko a aby se neodvodnilo…

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.5.06 20:11

Ještě bych chtěla dodat, že malá, když brala antibiotika, tak měla taky vodnatější stolici - v té době byla ještě plně kojená. V nemocnici jí dělali výtěr preventivně. Takže bych řekla, že váš průjem je na 90 % z ATB, ale stejně když páchne bych ji nechala zkontrolovat doktorem…

Držím pěsti, ať se vše srovná a sluníčko vás uzdraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
3.5.06 11:13

Ahoj..

My jsme tohle měli, dr. udělala výtěř a testy byly o.k., prostě to byl jen průjem neznámého původu, ale k dr. bych zašla a třeba i na pohotovost, může to být cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
3.5.06 15:26

ahoj,tak jsme byli u doktora. Prý má z léků (ATB,Brufen) narušenou střevní mikrofloru,tak nám dal něco na její úpravu.Ale od rána nekakal a u doktora se smál na celý kolo,tak jsem se úplně styděla, že toto čilé dítko tahám po vyšetřeních.Ale jistota je jistota. Udělal ještě výtěr z prdelky,výsledek bude v pátek. Pokud bude bez teplot,můžem zítra ven(jestli bude hezky). Judchuchů!
Kažodpádně všem díky za rady a podporu.Fakt je, že zdravé mimčo je radost pro celou rodinu.Člověk si to uvědomí,až když je doma malej marod.
Jitule a doufámžekonečně zdravé dětičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
3.5.06 15:31

Tak vidíš. Máte klid a jistotu. To samé bylo u nás z ATB, jen bez té krve…

Tak zítra šup šup ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.6.06 22:59

Ahoj holky
prosím je tu někdo na radu? Malá má teď průjem a kaká na každou plýnku. A v tom žlutém průjmu má takový černý nitky. nevíte co to je? Jak jsem tu četla tuto debatu, tak se bojím že má něco ve střevech. Mojí mamky kočka jsem se včera dozvěděla, že má tasemnici a že se léčí. tak se bojím jestli nemůže mít Baruška něco podobného. Kojim a dávám Bebu. Z jídla to mít nemůže. Měla trošku banánu, ale fakt jen trošku, takže to z nej nebude. Nevíte? Mám ject v pondělí k doktorovi? Ty si tam o mě řikaj. Jsem vždycky tak vykulená. :roll: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
9.6.06 23:34

Ahoj Andrýsku,
přesně tohle měl synek mojí kámošky,a bylo to z banánu. Měl na to jako malý alergii a objevovaly se mu právě ty nitky ve stolici.Zkus počkat ještě zítra a bez banánu,jen mlíčko,jestli se tam ještě objeví. Jestli jo. tak val k doktorovi,ať se zbytečně nestresuješ.Udělá výtěr a budeš v klidu.
Mimochodem,krásný jméno holčičky. :lol:
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
10.6.06 20:02

Ahoj

Andrysek - já bych taky sledovala a zkusila bych banán vy:,–(it, každopádně bych v pondělí zavolala doktorce, co se stalo a ona ti řekne, co a jak a budeš mít jistotu. Třebas udělá pro jistotu výtěr, už vzhledem k té kočce, za to nic nedáš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
10.6.06 20:17

Ahojkyuj
Děkuju za odpovědi. Jak psala Jituška,tak to je z banánu. Dnes mi to potvrdila ješte jedna moje známá tady z emiminka. No a dneska už Barča ani celý den nekadila :-) takže je to v pohode. Mam prý měsíc počkat, pak zkusit dát banán a když se to objeví znova tak zas měsíc počkat. Tak dík a ahojky.
PS: jsem ráda když mi někdo poradí páč když bych volala hned k doktorce, tak se cítím jak nicka vždycky.
PSS: jsem ráda že už to Bára nemá. ahojky :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.10.16 15:03

Červená stolice u miminka

Tak nás právě taky vylekala nezvykle načervenalá (až karamelová) stolice. Volali jsme doktorce a prý se může stát, že jak miminko hodně tlačí, praskne nějaká kapilárka. Kdyby to bylo dlouhodobé, nebo bylo vyloženě hodně krve přímo uprostřed ve stolici, je potřeba řešit.

Jinak no stress :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
4.10.16 16:24

@Eva-Efka
Kolik je miminku a co ji (kojene/přikrmy)? Co bylo v jídle? Pokud by tam měl krevní nitky nebo dokonce více (kapky), tak bych jela klidne na pohotovost. Ať to někdo zkoukne. Jinak je i průjem? Teplota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí