Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
moc prosím o Vaše zkušenosti.
Naší Janince jsou necelé 4 měsíce a je to fakt zlatíčko, naprosto v pohodě, usměvavá, klidná, šikovná. Až do tohoto víkendu - byla neuvěřitelně protivná, nic ji nebavilo, hrát si, chovat, být na bříšku (jinak to miluje), prostě NIC. V noci nespí, budí se po hodinách, navíc s pláčem (to nedělala), nemá hlad, ale pláče. Já si to nespaní vysvětluju separační krizí, ale proč je tak protivná??
Zkoušeli jsme už zoubky, do pusiny by si nejraději nacpala všechno, ale ještě nic nezvoní. Možná se prořezává a jí tačí dásničky, ale nic není cítit.
Prosím, máte někdo zkušenost s podoným chováním?
Je to vůbec separační krize? Bývají při ní mimika taky protivná?
Moc prosím o zkušenosti, jsem zoufalá, je to, jakoby nám někdo vyměnil miminko:(
Děkuju,
všechny zdravím
Suzetka
Ahoj Suzetko,
tohle dobře znám a myslím, že spousta maminek také. Naše Anička je od narození hodňoučká, pohodová, sluníčková, dokonce i první zoubky ustála s úsměvem, spí celou noc. Ale pak má období, kdy je mrzutá, protivná, ubrečená, já mám ruce jak orangutan, protože nedej bože, že bych Aninku položila
. Naštěstí ta období, kdy mi někdo podstrčí cizí dítě
, nebývají dlouhá, max 2-3 dny. Zuby to nejsou, teplotu nemá, těžko říct. Já to beru tak, že já také nemám každý den super náladu. Abych se přiznala, co je separační krize, to vážně nevím
. Třeba to tady někdo vysvětlí.
Věrka
Ahoj,
tak já si myslím, že ta oficiální separační krize by měla přijít kolem 8 měsíce. Mimčo se drží mámy jak klíště, těžko nese když si mamka odskočí do jiné místnosti nebo se vzdálí. Nás tohle nepotkalo, příjde mě, že čím je Pepi větší tím víc si vynucuje moji přítomnost, ví že někam jdu a chtěl by být se mnou. Ale taky mívá lepší a horší dny, někdy je jak mílius, někdy je to hrůza, nic ho nebaví a všechno dělá máma blbě. Třeba to fakt budou zoubky, nebo jen nálada.
Ať to brzo přejde,
Věrka
Ahojky,
taky známe ale já to spíš připisuji špatné náladě. Prostě s manželem říkáme že nemá den. Naštěstí to opravdu nebývá déle než den, dva. Vydrž to přejde. Separační krize to mi příjde u 4 měsíčního mimča dost brzo, ale možné je samozřejmě všechno.
Pevné nervy a silné ruce přeje Iva a Viki.