Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat jak poznám u chlapce kýlu. Mám dvouměsíčního chlapečka a četla jsem že do půl roka kluci trpí na tříslovou kýlu, hlavně když křičí nebo mají prdíky. My prdíky nemáme zato dost křičí. Děkuju za radu.
Renata a Pepino
Náš Davídek má taky dva měsíce a má tříselnou kýlu, která je ve varlátku a poznala jsem to jednoduše, že mněl jedno varlátko najednou o hodně větší a upozornila jsem na to doktorku. Může to být vodní kýla, se kterou nic nedělají a ta se časem vstřebá a ta normální kýla se operuje. Teprve jdeme do nemocnice na vyšetření, tak uvidíme jaká to je. Ptala jsem se taky jestli tomu jde nějak předejít, doktorka říkala, že to není jen z nějaké námahy, že to prostě tam mají nějak neuzavřené a udělá se ta kýla!
A pupeční kýla se projeví bouličkou u pupku!
Přeji ať vás to nepotká a hodně zdraví přeje Danny a Davídek
Děkuju za odpověď. Takže tím, že hodně pláče se ta kýla neudělá? Můžu se tě zeptat, když máš stejně staré mimčo, jak často kojíš? Pepi měl při narození 3900g a 52cm a v šestitýdnech měl 6kg. Teď teprve půjdeme k doktorovi, ale myslím, že bude mít dost. Určitě kolem 7kg možná i víc. kojím každou hodinu, jsem z toho už neštastná, ale když mu nedám prso, tak pláče až se z toho začne dusit. V noci mi vydrží jen 2hod. a občas ani to ne. Jak jste na tom vy?
Dík Renys