Náušnice - znecitlivění

53
2.5.06 18:09

Náušnice - znecitlivění

Pročítala jsem diskuse z minulého týdne, kde se probíraly náušnice. Nikdo tam nemluví o náplastech, které znecitliví ucho a to píchnutí miminko pak tolik nebolí. Koupila jsem v lékárně, jmenují se Emla, stojí asi 170,–, ale jsou tam dvě a použije se jen jedna rozstřižená na půl. Z vlastní zkušenosti(před měsícem nám ouška píchali) mohu doporučit. Pláč byl tak 10 sekund a hojení výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1817
2.5.06 18:21

ahoj andi,

diky za tip:)

marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
2.5.06 19:54

Ahoj Andi,

já se ptala sestřičky, co ouška Karolce píchala - nastřelovala - a řekla mi, že je to k ničemu… Ouška se odkrví už před samotným nastřelením, takže to štípne, ale nebolí. Malá řvala - a to doslova - po prvním oušku, ale spíše z leknutí a té rány - já sama nadskočila :) A po druhém oušku jsemji vzala, pochovala a nekřičela také víc jak deset sekund :)

Nechci zatracovat náplasti se znecitlivením, ale možná je to zbytečné. Určitě bych se poradila s dotyčným/ou, kteří ouška budou „děravět“

Naušničkovým princeznám zdar :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
3.5.06 19:46

No a oni to nepotírají žadným mrazícím krémem nebo tak? Já jdu naušnice dceři nastřelovat asi za 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
3.5.06 20:26

Odpovídám:
Ty náplasti jsem nejdřív konzultovala s naší Dr., jinak jsem o nich před tím četla v Betynce. Samozřejmě, že každý lékař má své postupy, což se týká i toho jestli píchnout nebo nastřelit. Mně bylo řečeno, že píchnutí je hygieničtější.
Před výkonem to natírají pouze desinfekcí, jako třeba při očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
6.5.06 03:03

Ahoj, my už máme ouškovací zkušenost rok starou, ale tenkrát jsem zjistila, že EMLA je taky krém, který by - teoreticky - byl na ouška lepší. Jenže, ouha, stojí skoro 800 Kč! :(
My jsme náplast před pícháním nalepili a pak jsme dostali od sestřičky vynadáno, že prý to může způsobit alergickou reakci a špatné hojení. No, ouška nakonec píchli i s tím brbláním kvůli Emle a obešlo se to bez pláče, i se oušínka krásně zahojila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
24.5.06 19:52

Andi - nastřelení předchází desinfikace jak ouška, tak naušnice - ta je namočena několik minut v lihu… Nastřelování pomalu vystrnadí propichování, je to „řezničina“ - slova praktické doktorky, která už od toho ustoupila a ve své ordinaci nechává nastřelovat, jen za cenu naušniček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí