malá hlavička

292
4.5.06 10:43

malá hlavička

Ahojky,
potřebovala bych poradit, jestli někdo nemáte zkušenost s malým obvodem hlavičky u miminka.

Malá se narodila s obvodem normálním, tedy 33,5cm. Pak se ale růst poněkud zpomalil a odchýlil od grafu a od 2. měsíce je 1cm pod grafem, hlavička roste stejným tempem, jen je o dost menší. Např. teď v 7 měsících je to 39.5cm. Tedy pořád nám chybí ten jeden cm aby se vůbec vešla do grafu. 17.5. jedeme na vyšetření do Motole, jen jsem se chtěla zeptat, zda máte někdo podobnou zkušenost a jak jste to řešili, případně neřešili.
Díky moc, mám hróóóózný strach.

Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2518
4.5.06 10:57

Aimee, když koukám na tu fotečku vedle metříku, tak bych neřekla, že máte malou hlavičku. Já si myslím, že je zbytečné se stresovat nějakýma hodnotama, průměrama apod. Vždyť každé miminko je jiné!

Přesto Ti moc držím palečky, aby vše bylo v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
4.5.06 10:59

Ahoj aimee,
já takový problém nikdy neměla, ale chci ti říct jednu věc. Neboj se. Doktoří se řídí podle různých tabulek a pak tím straší maminky. Před měsícem jsem tady řešila nízkou váhu Natálky, protože se malá „nevešla“ do tabulky dr. Prostě bych se uklidnila, zašla na to vyšetření a uvidíš, co ti řeknou. Každé mimi je jiné a nelíbí se mi, že dr. straší maminky jen proto, že dítě nevyhovuje různých tabulkám. Takže držím palečky a hlavně klid. Nebuď ve stresu, buď silná pro tvoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
4.5.06 11:15

Ahoj Aimmee!

My jsme měli problém přesně opačný. Malému strašně rychle rostla hlavička :( Doktoři to pořád sledovali, občas nás někdo vyděsil :evil: … ale při kontrole na neurologii nám potvrdili, že je malý v pořádku. V 7 měsících měl obvod hlavy 46 cm 8O

Nenech se znervóznit, každé dítě je jiné a jen málokdy roste podle tabulek. Kontrolu ber pozitivně, budeš mít potvrzené, že je vše OK a budeš klidnější :wink:
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
4.5.06 11:23

Ahoj Aimee,
nedělej si starosti, náš malý měl při narození hlavičku 37 cm, při půlroční prohlídce 47 cm a teď už si vzájemně půjčujeme čepice a klouboučky :lol: .
Takže tabulky byly jaksi mimo nás - i váhově. Ale naše dětská dr. je naprosto bezvadná. Při každé prohlídce nás chválila, jak je Marťa krásný kluk a že tabulek ani reakcí okolí si vůbec nemáme všímat. Prostě, dokud se u dítěte neprojeví nějaký problém,tak bych si vůbec nelámala hlavu s tím, že není podle tabulek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.5.06 12:17

dĚKUJI VÁM VŠEM ZA UKLID'NOVÁNÍ. jSEM UŽ Z MALÉ ÚPLNĚ MIMO. oD DVOU MĚSÍCŮ JSME ŘEŠILI PROBLÉM S KRVÍ VE STOLICI, TEĎ UŽ JE TO LEPŠÍ A ZASE TOHLE :evil:
díky moc, jsem už fakt zralá na psychiatra.
pac Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
4.5.06 12:45

Aimee,
ani já s tím nemám zkušenosti, jen jsem tě chtěla podpořit. Jak už psaly holky přede mnou, aspoň budeš po vyšetření vědět, že je všechno v pořádku!! Určitě bude. Vím, jak i nevinná poznámka z úst doktora o „nespadání“ do tabulek dokáže stresovat… Já tohle zas řeším s malými váhovými přírůstky :-(

Koukám, že máme holčičky stejně staré :-))

Mějte se krásně.

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.5.06 13:58

adko, malé přírustky máme také. Porodní míry byly 3600g a 50cm, v šesti měsících 6210g a 63cm (já naměřila 65cm) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
4.5.06 14:12

Myslim, ze je dulezite, ze porad roste rovnomerne. Ja se zas sem tam stresuju tim, ze je Vitek mrnavec. Znam jednoho mrnavyho kluka- teda uz dospeleho a ten je tak protivnej:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
4.5.06 14:15

Taky bych se tím nestresovala.Některý děti zas mají moc velkou hlavu.Někteří doktoři se snaží všechno nacpat do tabulek. Doktorka pořád říkala že malej nemá žádnej špek,a neměl by se tolik hýbat,ale váhu má podle tabulek v normě a to nechápe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
4.5.06 14:15

Aimee, fakt to nemá cenu snažit se vždycky vlézt do tabulky. 8)
Dalis má obří hlavu od narození, zcela netabulkovou, taky jsem slyšela od jedněch chytrých lidí, že bude retardovaný atd. :roll: K přírůstkům - ty a manžel jste oba velcí? Kamarádka porodila holčičku 4,2 kg, teď ve 14 měsících má malá 7,5 kg a je opravdu maličká. Chodí, začíná mluvit, ale ty tabulky… Jenže kamarádka má slabých 50kg a necelý metr šedesát. :wink:
Pusť to z hlavy a užívej jaro :lol: Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.5.06 15:34

Maxíku-manžel má 189cm a 96kg, já mám teď 60kg a měřím 162cm.

Prý jsem byla jako dítě srrrrašně maličká, ale podle fotek jsem měla hlavu normální.

No, snad bude v pořádku. Je to můj poklad.

Díky všem, cítím se o něco lépe.
Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
4.5.06 18:23

Aimee ,
my jsme měli to samé… Hnali nás na rtg, aby se vyloučila kraniostenóza. Myslím si ale, že to občas doktoři s těma tabulkama přehání. Udělali by lépe, kdyby místo do grafu koukali po příbuzenstvu, protože i takové věci se dědí. Já mám hlavu malou, manžel taky a malou hlavu naší dcery prostě pořád řešili. Ten rtg vám asi taky udělají a pokud bude toto v pořádku, nestresuj se tím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
4.5.06 21:33

Aimee,
my máme sice kolem 7 kilo, porodní váha byla 3,15 kg a v šesti týdnech skoro 5 kilo, ale od té doby nepřibírá ani 70g týdně, což je prý už mimo tabulku.. :? ale roste, měří 68cm. Ale nemá být po kom veliká, já mám 160cm a 59kg… a jako dítě jsem vůbec nejedla… Tak jsem chvíli v klidu a pak mě to zas rozhodí. Navíc všechny děti kolem přibírají jako diví. Vím, že se nemá srovnávat, ale...... :oops:

adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.5.06 21:39

adko, naše malá přibírá úplně stejně, max.100g za týden, ale náš doktor je s tím spokojen 8O
Tak tvoje malá bude určitě v pořádku.
Koukám, že máme nejen stejně staré děti, ale i stejné míry :lol:

Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play