Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@noxname Ahoj, cetla jsem tve prispevky a jsme na tom podobne. Take jsem byla 3.11. na KET, ale v nativu a taky je to moje posledni embryjko a taky geneticky vysetrene, takze pokud to nevyjde, ceka me taky cele IVF znovu
. Minuly KET mi bohuzel nevysel. K tomu je mi 36 let, mam nizsi zasobu vajicek, manzel spatnou morfologii spermii a deti jeste zadne nemame. ![]()
@Moudžinka Tak to ti budu držet palce. Já první IVF 3 vajíčka, ale žádné nepřežilo, takže bez transferu, druhé IVF 2 vajíčka, jedno zůstalo, prošlo genetikou a to mám teď v sobě. Já jsem ještě o dva roky starší, ale už dítě mám s předchozím partnerem zcela přirozeně. Ale současný partner ještě dítě nemá a chtěli bychom společně, tak doufám, že to vyjde. A jak se cítíš po transferu?
@noxname Tak to úplně chápu a taky ti moc přeju, aby ti to vyšlo, budu ti moc držet palce!
Já se cítím tak všelijak. Jsem 3. den po KET (tedy pokud nepočítám den KET, teď jsem z toho zmatená, jestli se počítá i ten den, kdy KET proběhl nebo ne, KET byl ve čtvrtek) a v pátek jsem občas pociťovala píchání v podbřišku hlavně nalevo, ale jen občasně, párkrát za den, včera taky, ale už míň. Včera jsem měla hroznou bolest hlavy, úplně migrénu, dneska je to už naštěstí lepší. Ale dneska mě zas bodavě píchá v podbřišku vpravo, docela dost, ale taky jen sem tam. Mám strach, aby to nebylo mimoděložní těhotenství, jestli se to embryjko neusadilo v pravém vejcovodu
. Už jsem jednou mimoděložná měla a vzali mi kvůli tomu levý vejcovod. Uklidňuju se tím, že 3. den po KET by na nějaké zlé bodavé bolesti tohoto charakteru mělo být snad ještě brzy a že to tohle nebude… kéž by. Při tom prvním neúspěšném KET jsem žádné bolesti v podbřišku neměla, až někdy 6. den po KET a nevyšlo to. Ale tu migrénu jsem měla dva dny po KET taky. Takže si vůůůbec netroufám odhadovat, jak to teď dopadne a myslím, že podle těch příznaků se fakt řídit nedá
. Jak se cítíš ty?
Holky, moc vám držím palce.
Tadyto čekání a pozorování je strašný.
Chci se zeptat, jakou mate zkušenost s dalším KET? Mě teda teprve čeká první KET, ale premyslela jsem, kdyby nevyšel, to se muže hned další měsíc znova?
Před tímhle KET jsem byla minuly cyklus na UTZ jestli není cysta. A od 2DC začala stimulace..
Takže kdyby tento pokus nevyšel, musím počkat jeden cyklus - v něm udělat UTZ, a další cyklus bych začala stimulovat na KET a proběhl by transfer?
Jsem v tomhle trochu zmatená. Děkuji za odpověď 😊
@tejuna Ahoj, pokud tím myslíš, že máš ještě nějaká zamražená embryjka, tak můžeš jít hned další cyklus. To vím jistě. Pokud bys ale musela opakovat celé IVF znovu, tak si myslím, že je potřeba počkat, ale toto jistě nevím, k tomu jsem se zatím naštěstí nedostala.
@Moudžinka to je mi líto, že už sis toho tolik zažila. A jak dlouho už se snažíte? Já se cítím taková nafouklá, ve čtvrtek i v pátek mě občas taky píchalo v podbřišku, teď už se cítím jen nafouklá, ale to pozorování je hrozné. Kdy se budeš testovat?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.