Kryptozoospermie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
24.10.22 11:18

Kryptozoospermie

Zdravím holky.. Chtěla jsem se Vás zeptat. Manželovi byla diagnostikována kryptozoospermie (porucha ztekucení) jsme po 2. Neúspěšném ivf. Manžel po všech stranách zdravý, zdravě se stravuje, sportuje „jen“ ten špatný spermio.Na Uro. vše v pořádku. V Caru se věnují jen mně, manželovi bylo pouze doporučeno zobat kyselinu a nějaké mužské vitamíny. U mě je akorát OHSS, ale vajíčka vždy mám kvalitní a slušný počet. Manželovi spermie se pokaždé najdou na oplození. Stále nám nabízí dárce, nebo 50/50, ale to manžel úplně nechce a já asi také ne. Z velkého počtu oplodněných vajíček, nám u obou zůstává 1 embryo B kvality, prý krásné, ALE… Odebrané vajíčka se údajně nemrazí, chtěli jsme hlavně kvůli mému hyperstimulaku, tak nevím… Je vůbec možné otěhotnět s kryptozoospermii? Máte někdo podobnou zkušenost a rady jak na úspěch?😐 🙏🏻Děkuji za každou radu🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.10.22 08:57

@2Petra4 Nechápu, jak můžete být po 2 neúspěšných ivf, aniž byste tuhle „diagnózu“ nevěděli předem? Kam chodíte do caru a kolik vam je? Nevim, jak moc špatný ten spermiogram partnera je, ale doporucila bych ti pana doktora Zámečníka. Je v prazskem Iscare, my před 2 roky čekali 2 měsíce na první kontrolu, kde manzelovi udelal ultrazvuk koulicek :D A pak mu odebral krev. Pak výsledky už komunikovali emailem a dostal prasek, co bral 1 denně a za 2 měsíce měl najednou super spermio. Předtím měl jen 20% zdravých a použitelných, po 2 měsících tohodle prasku a samozřejmě vitaminu (bral repromen) měl pohyblivost nad 70%. A ten rok se přirozeně zadarilo. Nespolehala bych se jen na vitaminy, ty te podle me nespasi, byť neříkám, že nepomůžou, ale tady by to chtelo opravdu odborné vyšetření. A aby se chlap nebal, tak se mrknete na show jana krause, pan doktor byl jeho host :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.22 19:54
@Anonymní píše:
@2Petra4 Nechápu, jak můžete být po 2 neúspěšných ivf, aniž byste tuhle „diagnózu“ nevěděli předem? Kam chodíte do caru a kolik vam je? Nevim, jak moc špatný ten spermiogram partnera je, ale doporucila bych ti pana doktora Zámečníka. Je v prazskem Iscare, my před 2 roky čekali 2 měsíce na první kontrolu, kde manzelovi udelal ultrazvuk koulicek :D A pak mu odebral krev. Pak výsledky už komunikovali emailem a dostal prasek, co bral 1 denně a za 2 měsíce měl najednou super spermio. Předtím měl jen 20% zdravých a použitelných, po 2 měsících tohodle prasku a samozřejmě vitaminu (bral repromen) měl pohyblivost nad 70%. A ten rok se přirozeně zadarilo. Nespolehala bych se jen na vitaminy, ty te podle me nespasi, byť neříkám, že nepomůžou, ale tady by to chtelo opravdu odborné vyšetření. A aby se chlap nebal, tak se mrknete na show jana krause, pan doktor byl jeho host :)

Nevis, co to bylo za prasky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.22 20:19

Bohužel už si nemůžeme vzpomenout. Neříkám, že ho to spasi na 100% nejpohyblivejsich spermii, nejsem doktor, ale přijde mi šílený, že vam neudělali před 1.ivf kompletní vyšetření se všema diagnozama.. Ale to uz je asi jedno, ale pana doktora zámečnika určitě doporucuju. Myslím, že by vam ta konzultace mohla pomoct. Platili jsme tenkrát asi 1500kc, at mate představu.

• Citovat
  • Upravit
3
25.10.22 22:31

Asi jsem to blbě napsala. O krypto jsme věděli už od 1.ivf varianta pouze ICSI.. Ale co mě opravdu zaráží, že mu žádné prášky nedoporučuje nikdo, jen ty všeobecné vitamíny. Manželovi spermie se na oplodnění vždy najdou, ale když přichází na řadu ve vývoji embrya… Vývoj zastavují… Chodíme do Zlína a je mi 30 manželovi 32.Děkuji, na pana doktora mrknu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.22 11:08

Manželova diagnoza byla myslím astenozoospermie - málo a špatná pohyblivost. Verdikt zněl IVF+ICSI. Než k němu došlo, užíval manžel kromě vitamínů selen, zinek a tuhle kúru od Podhorné: Doplněk z bylin pro harmonizaci hormonální aktivity a pro podporu sexuální schopnosti u mužů.
https://nadeje-byliny.eu/…5101741.html
Jestli to k něčemu bylo nebo to byla náhoda se nikdy nedovíme, ale než došlo na IVF, otěhotněla jsem přirozeně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.22 22:11

Ty vitaminy maji určitě smysl. Ale podle mě je vyšetření u doktora dost žádoucí, může to opravdu pomoct. To embryjko se nemuselo dobře vyvíjet, protože i přes isci nemusela byt ta spermie kvalitní, byť byla treba nejkvalitnější z toho výběru. Určitě bych zkusila pana doktora, nic za to nedate, přinese to jen to dobre :)

• Citovat
  • Upravit
3
8.11.22 14:17

Moc Děkuji za radu! Manžela jsem objednala a snad nám poradí. 🙏🏻 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.