Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Zacaly jsme stimulaci na IVF. Šestý den při ultrazvuku nám řekli že se nic neděje tak že to ukončíme.
A další pecka byla že musíme ale zaplatit za celý proces tedy 19tisic.
Setkala jste se s tím některá? Mě to přijde jako nesmysl.
Jedna se o kliniku Next fertility Prague. Předem moc děkuji za odpovědi ![]()
Z logiky veci mi prijde nesmysl platit za neco, co neprobehlo..tak hormony sis platila stejne sama, tak mozna doplatit ty dve kontroly..,ale v cene ivf je narkoza, odber, asi i nejake laboratrni metody..k tomu prece nedoslo, tak co presne chteji zaplatit?
…asi jste pred tim podepisovali nejake papiry? Nevim, ja uz si to bohuzel nepamatuju, co jsme pred ivf podepisovali a jake tam byly podminky, navic nam ten zaklad platila pojistovna..i kdyz si myslim, ze kdyby k ivf nedoslo, tak u pojistovny to taky propadne a byly bychom -1 pokus, i kdyz k nemu nedoslo
Zvláštní. Já jsem ze začátku špatně reagovala na stimulaci, takže mi doktor sám řekl, že uvidíme po dalším utz a pokud to bude špatný, tak to ukončíme, abychom neplatili ten IVF proces. To jsme platili až v den odběru vajíček.
Joo, nás tahle sranda už před x lety stála za 3 cykly (včetně kryo a příplaktů na nadst. techniky) hrubě přes sto tisíc - hradí se samozřejmě, i když výsledkem není těhotenství…
záleží, co vše máte v ceníku a proč k ukončení cyklu došlo /pokud nebyly užity všechny techniky-procedury, tak by teoreticky hrazeny být nemusely, ale v praxi to bude různé…)
19tisíc je ještě pohoda… ale chápu tvé pocity, je to celkově náročná záležitost, pro mne tehdy hlavně psychicky…
My to máme taky s podporou pojišťovny. Podepisovali jsme souhlas s léčbou kde byla léčba popsána a ceník kde jsou popsané jednotlivé úkony. Ale došlo jen na stimulaci a kontrolní ultrazvuk a tam nám řekly že léčba už začala a že chtějí zaplatit celý proces. ![]()
@Pudloslava píše:
Cele ivf stoji jen 19000?
S podporou pojišťovny.
No a co v té platbě je? Jste samoplátci nebo to šlo na pojišťovnu? Pojišťovna platí celý ten základní proces (ultrazvuky, narkózu, odběr, základní kultivaci, transfer a taky částečně léky). Ty doplácíš léky a poté nadstandard (ICSI apod., delší kultivaci, monitoring embryí…).
Takže pokud to bylo na pojišťovnu, z mimopojišťovnovch věcí bys měla doplácet jen ty léky, těžko tě budou kasírovat za věci, cos neodebrala (a většina z nich je až po odběru). Pojišťovna pokryje zbytek (bývalo to před lety kolem 25 000, ale vč. narkózy, transferu, atd.).
Pokud to na pojišťovnu nejde, předpokládám, že v částce 19 000 je to, cos dosud absolvovala - aplikované léky, ultrazvuky… i tak by to bylo levné a rozhodně to není placení celého IVF. I pro samoplátce mívají centra ceníky, kde se rozlišuje, zda byl cyklus ukončený před odběrem, před transferem, komplet.
Taky se může stát, že se pacient s lékařem dohodne, že daný cyklus na pojišťovnu nevykážou a zaplatí to sám (aby ušetřil na jiný, plně hrazený).
Ale těch 19 000 není rozhodně částka za celé IVF předem, informuj se, co je v ní obsaženo a co tedy hradí/ nehradí pojišťovna.
@Pudloslava IVF jsem absolvovala teď v září. Celkem nás vyšlo na 31 000 cca, z toho 10 000 byly doplatky za léky.
@Pudloslava píše:
Cele ivf stoji jen 19000?
S doplatkem od pojistovny ano.
@citlivaduse píše:
@Pudloslava IVF jsem absolvovala teď v září. Celkem nás vyšlo na 31 000 cca, z toho 10 000 byly doplatky za léky.
to je taky asi na pojišťovnu, ne? Vždyť už před lety to stálo stovku
Zajdi na pojišťovnu a zeptej se. Oni na tohle mají revizní lékaře a poradí ti co a jak.
Přesně si vyzadej za co chtějí zaplatit 19 tisíc.
Jako chápu že chtějí zaplatit léky za stimulaci. Což dělá klidně 20 tisíc. Ale zbytek, pokud je na poj., tak to nechápu.
Nicméně ještě bych si zjistila, jestli díky tomuto rádoby pokusu nepřijdes o jeden hrazeny cykl ivf. To bych si raději vše zaplatila jako samoplatce.
@Pudloslava Nás přes poj. Ivf vyšlo kolem 30 tisíc. Jako samoplatce nás stalo kolem 90 tisíc. V balíčku jsme měli naprosto vše za těch 90 tisíc.
@Pudloslava Jo, nejsme samoplatci naštěstí. A taky jsme neměli co mrazit, za to bychom dopláceli. Ale bohužel jen 1 embryo ![]()
@Ťarbík01 me prave prijde, ze jim to nechali doplatit, aby neprisli o jeden pokus IVF.
Zakladatelko, resila bych s klinikou, vsak musis vedet, za co budes platit. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.