Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky,
jsem teď 4. cyklu a absolvovala jsem 3. injekci zkráceného protokolu. Najde se tu někdo, kdo se také pokouší o mimčo touto cestou, abychom si vyměnily zkušenosti, dojmy a vzájemně se podpořily? ![]()
My toto podstupujeme úplně poprvé, letos mi v dubnu odstranily oba vejcovody, protože nebyly průchodné. Tak jsem byli v květnu na první konzultaci, potom nás čekaly testy genetiky a hromada dalších
No a teď už jenom čekat ![]()
Ahojky
Já teď čekám na MS ( cca za 4 dny ) a pak začínáme. Budu mít dlouhý protokol. Takže vlastně začínám stimulovat až někdy 6 listopadu. Tak ještě pár nervózních a nedočkavých dní přede mnou. Je to moje druhé IVF. První neúspěšné, takže už vím jak neúspěch chutná…o to víc se bojím. Snažíme se 8 let. Mezitím 3 potraty, jedno mimoděložní s odebráním vejcovodu a na té druhé straně jsem bez ovulace ( což je vlastně jedno, protože jí mám stejně někdy 5 dní před MS, takže by mi byla k ničemu )
Zkouším to spíš proto, aby mi jednou nebylo líto, že jsem víc nebojovala, jinak bych se na to snad vyprdla…jsem už po těch osmi letech tak otrávená a vyčerpaná…no ale jak se to blíží samozřejme doufám a moje nadšení stoupá…bojím se, že o to víc pak budu zase smutná. Tobě držím palce ![]()
Ahojky, taky se přidávám. Čekám na ms, a druhy den cyklu začínám pichat puregon. První ivf ![]()
@Matessmith ahojky, teda 8let je dlouhá doba, a nebylo to jednoduché. Moc ti to přeju, aby se konečně zadařilo ![]()
U mě to snažení vlastně taky začalo už před časem, v roce 2015, o rok později se tjistila neprůchodnost. Nu a pak to šlo velice rychle…jen ve zkratce…svatba, chvíli na to rozvod, neměla jsem kam jít bydlet. Tak jsem postavila dům - hotovo 2020 a konečně zase chuť se seznámit. Rande sem, rande tam, covid, rok nic. Pak přišla seznamka a potkali jsme se
Někdo to může odsoudit, bleeee seznamka, ale ono bylo fakt všechno zavřený
Jsme spolu skoro dva roky a tak se pokoušíme. U mě až na vejcovody vše v pořádku, u něho taky, genetika naprostá shoda…nu tak teď už jen to silné embryjko, co se zahryzne a nepustí ![]()
@Silvia000 Ahoj
A kdy ji čekáš? Já měla z injekce trochu vítr, moc dobře nenesu ani odběr krve, ale spíš než jehly jsem se asi bála toho složitýho procesu s injekcí a ampulema ![]()
@PpeŤuLiK Ahojky, příští týden cca pátek, sobota. Do úterý beru norethisteron. Mám z toho taky strach, mám paniku z jehel
ale musíme to zvládnout! Nejhorší je ze se mi dnes spustila zelená ryma, tak snad to bude jen nějaké chvilkove nachlazení. A co ty jak to zvládas? ![]()
@PpeŤuLiK Tak to máme opravdu podobné, já jsem za tu dobu už taky jedno manželství a rozvod zvládla. Předchozí IVF bylo v roce 2017 s teď už exmanželem. Teď zkoušíme s novým partnerem…tak uvidíme. Teď už nad tím opravdu každý den přemýšlím co pět minut…jak by to bylo prima kdyby to vyšlo, ale převažuje strašný strach, že to zase nevyjde. I když se člověk na to neupíná, tak to po tom sestřelí jednoho jak blázen. Nebo co když to vyjde a zase potratím…a tady do té trudomyslnosti se neubráním občas se mrknout jaký jsou teď v nabídce kočárky…no dobrej maglajz v palici mam ![]()
@PpeŤuLiK mimochodem mam za posledních roky kolem sebe spoustu šťastných rodinek ze seznamky…kamarádka teď nosí druhé dítě,,ze seznamky" Jsou super pár
Ahoj holky, taky čekám na MS a největší hrůzu mám z těch injekcí..už se těším až to budu mít za sebou
Pícháte si některá i injekce na ředění krve? Zajímalo by mě, jestli je lepší aplikovat na jednu stranu břicha vždy obě injekce a druhý den strany vyměnit, anebo aplikovat injekce vždy do různých stran..nemáte některá s tím zkušenost?
@Silvia000 každým dnem, myslím si, že začnu stimulovat od po/út
@Růženka13 Tak to je skoda ze nám to nevyjde stejně, já počítám sobotu nedeli(příští týden)
@Silvia000 už si připadám jako profi zdravotní sestřička
Prostě fik fik a je to…až mě to snad bude i chybět
Zítra si píchám naposled, v pondělí mi poslední dávku šlehnou u mudr po UZ a dál netuším, co se bude dít ![]()
@Růženka13 Ahojky, v brožurce k injekcím psali, že každá injekce má přijít na jiné místo. Tak bys měla asi jednu vpravo, druhou vlevo a pak střídat ![]()
@Matessmith no ona dnešní doba, kdy je spousta lidí zalezlých buď v práci nebo doma, tomu dává velkou šanci. Obzvlášť na vesnicích…tady se dá sbalit tak akorát traktorista (sice je ve vatě, ale to je asi tak všechno, co by mohl nabídnout
)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď