IVF říjen/listopad 2022

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1274
14.10.22 09:11

IVF říjen/listopad 2022

Ahojky,
jsem teď 4. cyklu a absolvovala jsem 3. injekci zkráceného protokolu. Najde se tu někdo, kdo se také pokouší o mimčo touto cestou, abychom si vyměnily zkušenosti, dojmy a vzájemně se podpořily? ;)
My toto podstupujeme úplně poprvé, letos mi v dubnu odstranily oba vejcovody, protože nebyly průchodné. Tak jsem byli v květnu na první konzultaci, potom nás čekaly testy genetiky a hromada dalších :-) No a teď už jenom čekat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.10.22 15:35

Ahojky :) Já teď čekám na MS ( cca za 4 dny ) a pak začínáme. Budu mít dlouhý protokol. Takže vlastně začínám stimulovat až někdy 6 listopadu. Tak ještě pár nervózních a nedočkavých dní přede mnou. Je to moje druhé IVF. První neúspěšné, takže už vím jak neúspěch chutná…o to víc se bojím. Snažíme se 8 let. Mezitím 3 potraty, jedno mimoděložní s odebráním vejcovodu a na té druhé straně jsem bez ovulace ( což je vlastně jedno, protože jí mám stejně někdy 5 dní před MS, takže by mi byla k ničemu )
Zkouším to spíš proto, aby mi jednou nebylo líto, že jsem víc nebojovala, jinak bych se na to snad vyprdla…jsem už po těch osmi letech tak otrávená a vyčerpaná…no ale jak se to blíží samozřejme doufám a moje nadšení stoupá…bojím se, že o to víc pak budu zase smutná. Tobě držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.10.22 16:35

Ahojky, taky se přidávám. Čekám na ms, a druhy den cyklu začínám pichat puregon. První ivf :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
14.10.22 16:52

@Matessmith ahojky, teda 8let je dlouhá doba, a nebylo to jednoduché. Moc ti to přeju, aby se konečně zadařilo :hug:
U mě to snažení vlastně taky začalo už před časem, v roce 2015, o rok později se tjistila neprůchodnost. Nu a pak to šlo velice rychle…jen ve zkratce…svatba, chvíli na to rozvod, neměla jsem kam jít bydlet. Tak jsem postavila dům - hotovo 2020 a konečně zase chuť se seznámit. Rande sem, rande tam, covid, rok nic. Pak přišla seznamka a potkali jsme se :lol: Někdo to může odsoudit, bleeee seznamka, ale ono bylo fakt všechno zavřený :mrgreen: Jsme spolu skoro dva roky a tak se pokoušíme. U mě až na vejcovody vše v pořádku, u něho taky, genetika naprostá shoda…nu tak teď už jen to silné embryjko, co se zahryzne a nepustí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
14.10.22 16:54

@Silvia000 Ahoj :mavam: A kdy ji čekáš? Já měla z injekce trochu vítr, moc dobře nenesu ani odběr krve, ale spíš než jehly jsem se asi bála toho složitýho procesu s injekcí a ampulema :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.10.22 18:38

@PpeŤuLiK Ahojky, příští týden cca pátek, sobota. Do úterý beru norethisteron. Mám z toho taky strach, mám paniku z jehel :zed: ale musíme to zvládnout! Nejhorší je ze se mi dnes spustila zelená ryma, tak snad to bude jen nějaké chvilkove nachlazení. A co ty jak to zvládas? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.22 19:50

@PpeŤuLiK Tak to máme opravdu podobné, já jsem za tu dobu už taky jedno manželství a rozvod zvládla. Předchozí IVF bylo v roce 2017 s teď už exmanželem. Teď zkoušíme s novým partnerem…tak uvidíme. Teď už nad tím opravdu každý den přemýšlím co pět minut…jak by to bylo prima kdyby to vyšlo, ale převažuje strašný strach, že to zase nevyjde. I když se člověk na to neupíná, tak to po tom sestřelí jednoho jak blázen. Nebo co když to vyjde a zase potratím…a tady do té trudomyslnosti se neubráním občas se mrknout jaký jsou teď v nabídce kočárky…no dobrej maglajz v palici mam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.22 19:54

@PpeŤuLiK mimochodem mam za posledních roky kolem sebe spoustu šťastných rodinek ze seznamky…kamarádka teď nosí druhé dítě,,ze seznamky" Jsou super pár

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.22 20:28

Ahoj holky, taky čekám na MS a největší hrůzu mám z těch injekcí..už se těším až to budu mít za sebou :) Pícháte si některá i injekce na ředění krve? Zajímalo by mě, jestli je lepší aplikovat na jednu stranu břicha vždy obě injekce a druhý den strany vyměnit, anebo aplikovat injekce vždy do různých stran..nemáte některá s tím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.10.22 21:11

@Růženka13 A kdy má dorazit ms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.22 22:06

@Silvia000 každým dnem, myslím si, že začnu stimulovat od po/út

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.10.22 22:27

@Růženka13 Tak to je skoda ze nám to nevyjde stejně, já počítám sobotu nedeli(příští týden)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
15.10.22 09:04

@Silvia000 už si připadám jako profi zdravotní sestřička :mrgreen: Prostě fik fik a je to…až mě to snad bude i chybět :lol: Zítra si píchám naposled, v pondělí mi poslední dávku šlehnou u mudr po UZ a dál netuším, co se bude dít :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
15.10.22 09:05

@Růženka13 Ahojky, v brožurce k injekcím psali, že každá injekce má přijít na jiné místo. Tak bys měla asi jednu vpravo, druhou vlevo a pak střídat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
15.10.22 09:07

@Matessmith no ona dnešní doba, kdy je spousta lidí zalezlých buď v práci nebo doma, tomu dává velkou šanci. Obzvlášť na vesnicích…tady se dá sbalit tak akorát traktorista (sice je ve vatě, ale to je asi tak všechno, co by mohl nabídnout :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.