Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
Přidávám se do debaty… ![]()
Moje první IVF, stimulace od 2. dne cyklu (Menopur 6 dní, nečekaně dobrá reakce, pak 2× Orgalutran, 1 Ovitrelle), odebráno teď v neděli 6 vajíček, 2 nepoužitelná, ze zbylých čtyř při odběru jen jedno zralé, do dneška ale dozrála další dvě, takže v tuto chvíli 3 oplozená (čtvrté se ještě uvidí). Předpokládaný ET v pátek, ale přesně se dozvím zítra… Teď zůstat nad věcí, držet vše, co mám, modlit se, věřit.
S injekcemi já problém nemám, tedy s jejich přijetím, ale nedám si je sama, takže mi je píchal manžel, který s tím problém nemá.
![]()
Jinak dvě injekce do jedné strany ne-e, jak se tu někdo ptal. Mě čeká ředění i celé případné těhotenství… ![]()
Všem moc držím pěsti pro štěstí!!! ![]()
@Gracelyn ahojky, vítáme tě
Tak to máš super, 6 folikulů je moc pěkný výsledek. Ani jsem netušila, že když v něm není vajíčko, že to může ještě po odběru „dozrát“. A co máš všechno dodržovat? Mně akorát řekli injekci na dnešek + další prášky nic víc ![]()
Já jsem byla včera na UZ, dva velké folikuly a jeden menší. Odběr mi naplánovali na tento čtvrtek a po prodloužené kultivaci (pokud bude čeho), mi budou transferovat v úterý. Těším se a děsím zároveň, ale všechno už tentokrát dobře dopadne ![]()
A jak ostatní, už taky pícháte? ![]()
@PpeŤuLiK
Díky moc! ![]()
Já měla těch cca 36 hodin před odběrem poslední injekci (Ovitrelle), pak odběr a teď ode dne odběru od večera tabletky Prednison 1-0-1/2 a vaginálně Utrogestan 2-2-2. Podpora přijetí vajíčka, co jsem pochopila. Přiznám se, že na CAR se se mnou moc nebaví (rozhodně ne podle mých představ), co dostávám, na co to je a předpokládaný postup si googlím. ![]()
Jinak já ve folikulech vajíčka měla, ale jen jedno bylo dozrálé do toho ideálu a tři ne - ta ještě neměla to pólové tělísko, jak mi vysvětlili. Z těch tří dvě dozrála do druhého dne. ![]()
Vidíš, mě přišlo 6 hrozně málo… ![]()
@Gracelyn no jako taky jsem tam včera šla, že jich bude 8-10…aha, ehm protože váš věk
Tak mě ten optimismus rychle přešel. Ty jsi už taky samoplátce? Ale tak dva folikuly na jedno mimčo musí stačit
Kdybych ti měla vyprávět naši první (informační) schůzku v CAR, tak by jeden
Teď je to lepší, toho debi*ního doktora asi vyhodili, protože máme fajnovou doktorku. Docela vysvětlují, i sestřičky pak.
Já si mám dát dnes ve 21h injekci na vyvolání ovulace a až ve Čt v 7h nastoupit. Což je nějakých 34hodin…snad nepopraskaj dřív a nerozkutálí se ![]()
@PpeŤuLiK
Já si to taky říkám. Před chvílí mi paní embryoložka potvrdila, že všechna tři embrya se vyvíjí optimálně, tak zase všechno držet, co mám a moc o tom nekoumat…
![]()
Transfer na 99% v pátek.
Jojo, taky samoplátce. To jsou,,pálky", co? ![]()
No, já mám doktora fajn a hlavně by to měl být fakt machr, je na doporučení, ale je hodně uspěchaný, většinu nechává na sestrách a ty jsou tam fakt marné.
Příjemná a srozumitelně komunikující je tam jedna z asi 4 nebo 5… ![]()
Toho načasování se neboj, to je úplný ideál. Já měla Ovitrelle v pátek ve 21.00 a nástup na odsátí v neděli 8.00… ![]()
Ahojky 🙋♀️
Je tady některá, co otěhotněla po IVF? A povedlo se? Zajímaly by mě pocity a jestli musí být vždy špinění po uhnízdeni embrya.
Jsem od čtvrtka(13.10) po ET 5 denní blastocysty, beru Amelgen 1-0-1 a prednison 1-0-1.5 je to vlastně 5 den po transféru, prsa nebolí, bříško jak na MS ale slabá bolest sem tam něco zabolí, špinění nebylo žádný 🤷♀️
Bojím se, že to opět nedopadlo, test si dělat nebudu počkám na krev.
Děkuji za odpověď a všem snazilkam přeji// čárky ![]()
No, já jsem (nebo budu až o týden za tebou), tak ti zatím neporadím, ale co vím, tak někdo má příznaky jako blázen a někdo vůbec nic.
Každopádně špinění při uhnízdění embrya být vždy nemusí. Statistiky dokonce praví, že častěji není, než je… ![]()
Moc držím pěstičky! ![]()
@Gracelyn jeee tak to ti taky držím palečky😇 🙏 kolikáty pokus máš? Já bych si tak ráda s někým pokecala😀
My se snažíme už 6 let a 2 roky v CAR žádné těhotenství nikdy nebylo 🙄
Tedka máme druhý transfér v druhým IVF mám nízké AMH 🙄
Děkuju moc! ![]()
Já mám teď první IVF, ale zase už věk kus přes 40, což není hitparáda… ![]()
Před 2 lety jedno ZT, od té doby snaha, už bez výsledku. Tehdy se to povedlo napoprvé… AMH není nejvyšší, ale na můj věk prý velmi slušný. Ono ale víš co. Tenhle ukazatel je hooodně orientační a musí se vyhodnocovat v souvislostech a s dalšími testy. To pro tvůj klid. Máš rozhodně šanci i s nižším AMH.
Hlavně vydržet! ![]()
@Gracelyn No tak ceny jsou fakt mazec, trochu ten věkový limit nechápu (jako že po 40 už nárok na dítě nemáme bo co?) To je jako kdybych si neplatila po 40 zdravotní, páč jsem už stará
My jsme v Sanusu v Hradci, a kde ty? Třeba se tam potkáváme a ani o tom nevíme ![]()
Od zítra jsem si vzala týden dovču, nechci si ji brát furt po dnech. Řekla jsem, že jdu na operaci…nic jinýho mě nenapadlo ![]()
V pátek už je za chviličku, moc ti to přeju a gratuluju k parádnímu vývoji embryí
![]()
Jak je to se sexem v průběhu IVF? Chlap má teď půst, zítra odběr..a pak?
@PpeŤuLiK ahoooj,já právě taky chodím do Sanus HK jak jsi tam spokojená? A ke komu chodíš? 😇
@Gracelyn děkuji za podporu😇 no mě je 32 a AMH mám 0.80 🙄 teď odebráno 5 vajíček z toho 4 blastocysty jedno mám u sebe, dooooufám 🙈
@Anonymní píše:
@PpeŤuLiK ahoooj,já právě taky chodím do Sanus HK jak jsi tam spokojená? A ke komu chodíš? 😇
chodím k MuDr. Myškové. Jsem s ní moc spokojená, všechno pěkně vysvětlí (hlavně polopaticky
) Na první schůzce jsme byli u Veščičíka a to bylo peklo! Chlap z toho byl úplně zdrbnutej. Byl strašně negativní, všechno je špatně, první jeho věta pomalu ještě ve dveřích byla „připravte si minimálně 100tisíc!“ A pak se to z něj sypalo,,,úspěšnost minimální, jste stará, starý vajíčka, nevyjde genetika, potratíte blablabla. Já jsem taková, že jsem mu začala všechno vyvracet, když jsem viděla toho svýho, jak je smutnej. A doktor z toho byl trochu vykolejenej
Řekla jsem mu, že i holka ve dvaceti nemusí dítko donosit, že neplodný jsou i mladý páry a že i kdybych měla vyrobit jen jedno vajíčko, že ho donosím
No a pak tenhle doktor zmizel a převzala si nás Myšková a ta hned všechno uvedla na pravou míru…cena do 40t, testy by bylo provést takové a makové, protože tohle a tamto. Najednou byl svět zase růžovější ![]()
A co ty, ke komu tam chodíš?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.