Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@PpeŤuLiK
Ahoj,
Já teď můžu jen rychle, ale víš o tom, že dovču potřebuješ případně až po ET? Jen se ptám, já se v tom taky dost ztrácela a ztrácím. Je to pro mě hrozný zmatek. Každopádně po OPU potřebuješ fakticky jen ten den, někdo ani to ne. Já měla štěstí, že mě nebylo po narkóze nic a jen mě bolely vaječníky (první den tedy dost - hlavně tlak, jako by mi měly vystřelit)… Fakticky ji ale nepotřebuješ, tedy z pohledu miminka, max. že je ti blbě.
Tak jen, že jsem pochopila, že to pro tebe není úplně lehké, si brát dovolenou a bude urgentní až po ET. Asi to ale víš a rozhodně ti do toho nechci kecat. ![]()
Taky se pridavam k vam holky. Dnes druha injekce a prvni IVF.
@PpeŤuLiK
Tak teď zase,,trhám" chvíli. Hele, to je tedy neuvěřitelné, ale i já jsem v Sanusu v Hradci.
To je snad znamení…
![]()
Paní doktorku Myškovou znám, dělala mi první (pokusné) IUI… ![]()
Sama mám MUDr. Šilhana a je to celkem v pohodě, ale umím si dost představit, že nevyhovuje zdaleka každému. On je velký svéráz, ale pokud je k tomu i velký profík (což snad je, byl mi doporučen z hodně povolaných míst _
), tak je mi to jedno.
Komunikačně on je velmi slušný a takový prostě neformální a lidský, jen uspěchaný a urychlený (když má déle mluvit, očividně trpí, ale snaží se!) a má tendenci říct fakt jen úplný výsledek (vaše výsledky dobré, testy vyšly nad očekávání, zkusíme stimulaci s vlastními vajíčky - při první návštěvě se dost držel toho, že budu určitě potřebovat darovaná
), takže pokud chci podrobnosti, musím holt,,ždímat", protože já vím ráda do detailu… ![]()
Věci říká, jak jsou, ale přitom neurážlivě, jen prostě fakta. Ona je to pravda, že věk je velmi zásadní kontraindikace a já to tak beru. On to říká ale dost,,kulantně"… ![]()
Se sexem to je tak, že těch pár dní mezi OPU a ET na to tedy aspoň já nemám moc pomyšlení (a to jsem bez komplikací a jen mě bolí a tlačí břicho, hodně holek má OHSS
) a pak je přímo uvedeno, že dalších 14 dní nesmíš… ![]()
@PpeŤuLiK
Moc mě mrzí takováhle špatná zkušenost. Takové jednání by vůbec a za žádných okolností nemělo nastat a konec konců platíš ty, takže se mají podle toho aspoň chovat. To u mě tohle dobré a embryoložka skvělá, mě nejvíc nevyhovují sestry. Zejména ta jedna,,Nopřece"…
Ta snad nic jiného ani neumí a běda, jak se jí na něco zeptáte 2×… ![]()
Navíc máš tedy naprostou pravdu v tom, že dnes řeší obdobné problémy i ženy o 5, 10, ale i více let mladší… ![]()
Moooc ti na zítra držím pěstičky!!! Dej pak vědět. ![]()
Příspěvek upraven 19.10.22 v 19:07
@Gracelyn tak to je mazec, že jsme se tady všichni sešli ze Sanusu HK 😁
Já tedy nejspíš brzo odejdu, ale ať se Vám holky daří a přeji co nejrychleji vidět krásný// ❤️️
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala, teď jsem v 2. ivf cyklu (z prvního pokusu jsme měli 2 embrya a bohužel ani jeden KET nevyšel). Včera jsem byla na OPU (11 vajíček) a dnes volali, že zatím 9 oplodněných vajíček se drží - dál mají volat příští týden kolik jich zamrazí před genetikou…snad už to dopadne lépe než minule:) Moc nám všem fandím, aby se nám ty // pak po tom všem ukázaly ![]()
@Anonymní píše:
@PpeŤuLiK jsem ráda, že jsi s Myškovou spokojená, já k ní chodím taky už 3 roky, taky jsem si ji že začátku chválila byla jsem z ní nadšená,,,Tak to mi je líto, že se takhle „zkazila“. Ale upřímně, já už po těch letech beru doktory jako sebe, prostě zaměstnanec, co udělá svoji práci a jde domů žít si svůj život. Samozřejmě by měli doktoři být empatičtí, protože neprodávají maso v řeznictví, ale jednají s lidmi. Ale když potkám keténa, tak si pomyslím svoje a když to jde, tak jdu jinam. Třeba jeden můj bývalý obvoďák ještě v Praze, mi „léčil“ zápal plic Paralenem. A to jsem k němu šla po víkendu, kdy se mi horečku po 4 dnech nepodařilo srazit pod 40° (jela jsem do Prahy 120km z domova!). A tak jsem mu říkala, že jsem si vygooglila příznaky a jak to vzniklo (chápu doktoři tohle neradi slyší), a že jestli by to nemohl být zápal. Hahaha, Paralen a za dva dny to bude dobrý. Povídám, ale Paralen beru už ty 4dny a nic (protože Paralenem vždycky léčil nachlazení). Nic, jela jsem domů a v pátek (stále se 40°) jsem jela u nás k jiné Mudr. Okamžitě antibiotika a v pondělí už zase v Praze jsem si vynutila snímek plic a hádejte,,,byl tam zápal jako kráva. Takže já ty doktory beru s rezervou a nadhledem, i když mě pak výsledek taky strašně moc mrzí.
Ono jak si člověk něco nenastuduje, na co má nárok, nebo co by se mělo, tak někteří doktoři to asi schválně neřeknou, aby si pacienty udrželi co nejdýl a měli z nic co nejvíc korunek.
Peníze lítaj, že se nestačím divit. Kór když to se to musí zopakovatAle uvidíš, určitě to už vyjde
: Když se nás sešlo tolik z Hradeckýho Sanusu
A taky to tam mám dál, nějakých 50km
Ale jezdím autem, dopravou nějak nejsem ve spojení a myslím, že bych se neměla šanci tam vůbec dostat
@Gracelyn o dovče vím, ale měla jsem kvůli tomu jeden den v pondělí, teď na zítra, pak na případné úterý no a na příští Čt taky, protože jedeme na Moravu na prodloužený víkend
Tak jsem to vzala týden v kuse a po preli
Navím mám ještě 18dní dovolené, tak to aspoň zužitkuju.
Po operacích jsem vždycky rychle v cajku, naposledy v dubnu, když mi brali vejcovody, mi sestřička po převezení na pokoj řekla, že když mi bude dobře, že si můžu chodit. No tak jsem šla a hledali mě
Že se prej ze mě zblázní a abych snad šla radši dom
Tak snad to bude dobré i tentokrát. Že bychom se pak sešly všechny těhule v Sanusu na čaj? ![]()
No tak s tím sexem jsi mě dostala…to asi nedám tak dlouho abstinenci
A je to nutný?
Moc díky, zítra písnu :
@Certicek007 píše:
Taky se pridavam k vam holky. Dnes druha injekce a prvni IVF.
Ahoj! A jak to snášíš?
Pícháš si je sama? A kde v Sanusu jsi?
@33Annie33
tak to je pěkný, 9vajíček. To určitě vyjde dobře
A nejsi taky v Hradci?
Že bychom z toho udělaly diskuzní kroužek i v čekárně v Sanusu ![]()
@PpeŤuLiK v Gennetu v Ph a picha manzel. Dnes bude teprve druha injekce. Mame stridat strany na brise. Citila jsem vpich x hodin. Ale nevim co dal cekat a z toho neznama mam strach.
@Certicek007 taky netuším, co bude nebude. Snažím se jen těšit na mimčo a nepřipouštět si jiné možnosti
Já si píchala sama a asi nikdy nezapomenu na první injekci…to mám modřinu ještě teď
Chtěla jsem udělat všechno pořádně a čím víc se člověk snaží, tím spíš něco podělá…takže jsem zapíchla injekci a chtěla jsem si dát prst líp na ten píst, jak se na něj tlačí, no a jak jsem byla asi vyklepaná, tak jsem injekci upustila z ruky a ona „spadla“ na břicho, ale zůstala zapíchnutá (prostě se vyvrátila) a z toho ta modřina. Smála jsem se na celý dům, prdloň
Ale ty další už byly v pohodě.
A v Praze jsi s doktory spokojená?
Holky, taky máte po těch injekcích jiný nálady? Jako kdyby s vámi cvičily hormony?
My se dneska chytli s chlapem, bych ho zabila…normálně bych takovou prkotinu přešla, ale asi po tom hormonálním koktejlu jsem prostě buchla
A on je z toho cirkusu kolem ivf taky nesvůj, takže to šlo celkem samo ![]()
A taky mi přijde, že mám napuchlý břicho kolem pupíku ![]()
@Certicek007
Vítej mezi námi a piš dál.
Budeme si navzájem fandit!
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@PpeŤuLiK jsem ráda, že jsi s Myškovou spokojená, já k ní chodím taky už 3 roky, taky jsem si ji že začátku chválila byla jsem z ní nadšená, jak říkáš ty vše vysvětlí ale pak přišel zlom a já tam začínám být nespokojená… po 3 letech mě udělala AMH test jen z toho důvodu, že ji přišlo divné, že mám málo vajíček že stimulace a výsledek vyšel úplně na ho…😰týden v kuse jsem brečela ale fakt mě to strašně vzalo, měla jsem tolik otázek a ona už mě na to nedokázala odpověď hlavně že věděla, že mám před IUI krásné folikuly, že by z toho mohly být dvojčátka prostě vymysli, pořád jenom že jsem mlada atd atd a prd z toho už jsem z toho docela dost vyčerpaná sanus máme 60km od domova a není jednoduché se vlakem tam jen tak dostávat za ty 3 roky jsem tam byla už nejmíň 30krát v podstatě do měsíce 3-4. Dále se mě nelíbí, že transfer nedělají přes UTZ proč? Mají ho tam a oni nejsou schopni si ho tam zapnout. Pokud tento transfér nedopadne odcházíme i s embryemi pryč. Mimochodem máme tam už tak cca 120 tisíc. Ale tobě přeji hodně štěstí 😍