Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No podle tohoto ceniku bys to mela mit za 7 tis plus asi spotrebovane leky. Vzdyt to tam mas napsany - ukonceni cyklu pred punkci.
Oni ti uctovali asi omylem tu prvni polozku za 19 tis. ktera zahrnuje vse zakladni az do transferu.
To se vysvetli.
No oni účtovali těch devatenáct a stále na nich trvají. Takže myslíš že tedy těch sedum plus léky což je nějakých 9300 co jsem koukala.No je to o trochu méně. I když stejně je mi divné že se platí za to že vaječníky nezafungovaly na stimulaci.No ale asi to tak hold je. ![]()
No aspoň už začínám chápat jak to funguje.
Ano, ukončení cyklu před punkcí, 7000 Kč. A sakra už ale, jaký za těch 7000 udělali úkon, který jim pojišťovna nehradí? A popravdě bych volila CAR, kde to nemají formou balíčku - co když něco z toho nechceš, nevyužiješ, atd. Třeba asistovaný hatching je věc rozporuplná, výrazný přínos nebyl nikdy pořádně prokázán, co když se ho někdo rozhodne odmítnout? Tady ti prostě nacpou univerzální balíček, co nemusí být vhodný pro všecky, ale co na tom.
A ono to vypadá, kolik toho za těch 19000 dostaneš, ale vlastně jsou to téměř všecko věci, co hradí pojišťovna. Plán stimulace, odběr, embryotransfer… navíc z nehrazených je tam ICSI, prodloužená kultivace a asistovaný hatching. Mé prvé těhotenství po IVF bylo z tohohle jenom s ICSI (a ještě odstupňované dle toho, kolik vajíček oplodňovali, fakt vy neúčtovali 2 stejně jako 20), druhé zcela bez těchto metod. Čímžto neříkám, že kolikrát nejsou velmi vhodné či někdy i nutné, ale opravdu je fajn mít možnost volby - základní osekaný cyklus a pak si připlácet to, co má pro mě význam.
@ugluk píše:
Ano, ukončení cyklu před punkcí, 7000 Kč. A sakra už ale, jaký za těch 7000 udělali úkon, který jim pojišťovna nehradí? A popravdě bych volila CAR, kde to nemají formou balíčku - co když něco z toho nechceš, nevyužiješ, atd. Třeba asistovaný hatching je věc rozporuplná, výrazný přínos nebyl nikdy pořádně prokázán, co když se ho někdo rozhodne odmítnout? Tady ti prostě nacpou univerzální balíček, co nemusí být vhodný pro všecky, ale co na tom.
A prosím jaký CAR bys doporučila? Určitě to nechci vzdát ale teď už se úplně sedím co mě čáka jinde ![]()
@ugluk píše:
A ono to vypadá, kolik toho za těch 19000 dostaneš, ale vlastně jsou to téměř všecko věci, co hradí pojišťovna. Plán stimulace, odběr, embryotransfer… navíc z nehrazených je tam ICSI, prodloužená kultivace a asistovaný hatching. Mé prvé těhotenství po IVF bylo z tohohle jenom s ICSI (a ještě odstupňované dle toho, kolik vajíček oplodňovali, fakt vy neúčtovali 2 stejně jako 20), druhé zcela bez těchto metod. Čímžto neříkám, že kolikrát nejsou velmi vhodné či někdy i nutné, ale opravdu je fajn mít možnost volby - základní osekaný cyklus a pak si připlácet to, co má pro mě význam.
Mě nabídly jen tohle jako základní a skončili jsme u stymulace ![]()
@Evik2006 píše:
No oni účtovali těch devatenáct a stále na nich trvají. Takže myslíš že tedy těch sedum plus léky což je nějakých 9300 co jsem koukala.No je to o trochu méně. I když stejně je mi divné že se platí za to že vaječníky nezafungovaly na stimulaci.No ale asi to tak hold je.
No aspoň už začínám chápat jak to funguje.
A jak oduvodnili tech 19?
Já už jsem pěkných pár let z toho kolečka venku, tak neporadím. Ale finančně dobře vycházela státní centra (chodila jsem mj. k Apolináři), popř. většina soukromých už má ceník an netu, tak můžeš posoudit. Ale co se týče aktuální kvality služeb, bohužel nepomohu. Jen bych to opravdu nebrala jako balíček, zvlášť, když pravděpodobně budete rádi za zisk pár vajíček.
Pokud oni trvají na 19, důrazně bych je upozornila, že většinu položek z toho jste nevyužili, zato máte o pár řádků níže v ceníku položku, která přesně pasuje na vaši situaci.
@Evik2006 píše:
@veria Že už léčba začala tak to musíme uhradit.
I kdyz pulka tech ukonu neprobehla? I kdyz tam sami maji polozku za kolik je ukonceni cyklu pred punkci? To snad neni mozny.
@veria píše:
I kdyz pulka tech ukonu neprobehla? I kdyz tam sami maji polozku za kolik je ukonceni cyklu pred punkci? To snad neni mozny.
Zítra tam jdeme tak to budeme řešit. Taky mi přijde úplný nesmysl platit za něco co neprobehlo ![]()
@Evik2006 píše:
Zítra tam jdeme tak to budeme řešit. Taky mi přijde úplný nesmysl platit za něco co neprobehlo
A jeste bys prisla o cyklus s podporou pojistovny. Protoze dalsich 30 nebo kolik vyuctuji pojistovne, jak se tak zda. Nedej se.
@veria píše:
A jeste bys prisla o cyklus s podporou pojistovny. Protoze dalsich 30 nebo kolik vyuctuji pojistovne, jak se tak zda. Nedej se.
No právě. Uz aby ten zítřek byl za mnou jsem z toho celkem nervózní. Vubec by mě nenapadlo že se tam s nimi budu takhle dohadovat. ![]()
@ugluk píše:
No ale ona si to potrebuje zaplatit sama, aby z toho nebyl pokus na pojistovnu a ona o ten pokus neprisla.
@Evik2006 píše:
Zítra tam jdeme tak to budeme řešit. Taky mi přijde úplný nesmysl platit za něco co neprobehlo
To urcite neplatit. Jen leky a vysetreni co se provedly.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.