Dočkali jste se nakonec miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.22 12:53

Dočkali jste se nakonec ?

Asi potřebuji přečíst nějaké šťastnější příběhy.

Snažili jste se dlouho? Co vám nakonec pomohlo? I přesto že jste měli všechny výsledky super, a nešlo vám to i tak několik let?

Pomohlo nakonec opravdu jen IVF?

EDIT: změnila jsem trošku obsah aby byl stručný a jasný na co jsem chtěla znát odpověď :kytka:

Příspěvek upraven 22.10.22 v 05:29

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6414
15.10.22 13:09

Proč jste se tak dlouho trápili a nezkusili IVF už dřív? Mám kolem sebe víc dětí z IVF, třeba se nepodaří na první pokus, ale na druhý, třetí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 13:11

@ZuzaM Protože nám říkala bývalá lékařka že je čas, že jsme mladý. Ze není kam spěchat a já pitomá si řekla že když to říká doktorka asi vážně plasim zbytecne…
Asi tak…
To že jsem pitomá vím…

• Citovat
  • Upravit
6414
15.10.22 13:18
@Anonymní píše:
@ZuzaM Protože nám říkala bývalá lékařka že je čas, že jsme mladý. Ze není kam spěchat a já pitomá si řekla že když to říká doktorka asi vážně plasim zbytecne…
Asi tak…
To že jsem pitomá vím…

No, jo, někteří lékaři jsou na prd. Neboj, to určitě dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 13:21

Moje kamarádka se snažila deset let, několik ZT, podstoupila IVF podařilo se a čekala holčičku, termín na Vánoce… chodila už na kontroly do porodnice a najednou šok a zjistili, že se malá uškrtila na pupečníku…zhroutila se, po deseti letech snažení a taková obrovská smůla… šťastný konec to má, do roka a do dne porodila zdravou dceru, otěhotněla navíc přirozenou cestou… takový malý zázrak 🙂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.22 13:21

@ZuzaM dekuju moc. Já vím, jenže jsem si vážně myslela že ví o čem mluví a poslouchala jsem ji, pořád mi jen doporučovala vitaminy že ostatním to pomohlo tak mě musí taky, pořád dokola…:(

Ale tak tohle už je za námi, teď už v CAR jsme, ale bojím se aby vůbec to dopadlo dobře. Četla jsem nějaký příběh paní která přišla o ctyrcatka "ztráta bez komplikací " ale poté už nikdy neotehotnela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.22 13:23
@Anonymní píše:
Moje kamarádka se snažila deset let, několik ZT, podstoupila IVF podařilo se a čekala holčičku, termín na Vánoce… chodila už na kontroly do porodnice a najednou šok a zjistili, že se malá uškrtila na pupečníku…zhroutila se, po deseti letech snažení a taková obrovská smůla… šťastný konec to má, do roka a do dne porodila zdravou dceru, otěhotněla navíc přirozenou cestou… takový malý zázrak 🙂

Hrůza, chudák. Ale aspoň že má, ale to je právě to otěhotněla pár měsíců po porodu…mi jsme od porodu přes rok a ani tuk… přitom všechny výsledky vzorne :nevim:

Ale moc dekuju za povzbuzení :srdce:

• Citovat
  • Upravit
27247
15.10.22 13:25

Tohle je věc, kterou ti bohužel nikdy nikdo neřekne, ale věřím, že se dočkáš, protože já mám kolem sebe spoustu dobrých příběhů.
Kamarádka se snažila 13 let a pak měla holčičku a po třech letech ještě dvojčata.
Bývalá kolegyně se snažila 8 let a nakonec má taky holčičku.
Chce se to zaměřit na ty pozitivní případy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.22 13:27
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 13:29

@lleennttiillkkaa máš pravdu, já se o to vážně snažím…jen vždy pár dní před termínem MS, chytnu velký splin.

Já vím, nechtěla jsem aby mi někdo vestil.
Jen jsem chtěla vědět zda je tu někdo, komu se zadarilo i po ztrátě cestou IVF.

Moc děkuji za příběhy :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit
177
15.10.22 13:36

Známe se před necelým rokem po několika ztrátách a porodu mrtvého miminka asi ve 22tt narodila zdravá holcicka, akorát o 2 měsíce dřív no… opakovaně podstoupila IVF. Naděje je vždy a přeju hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.10.22 13:38

Ahoj,
já potratila 5× (jednou i v 5. měsíci) než se to povedlo dotáhnout do šťastného konce. Začala jsem v lednu 2015, porodila zdravou holčičku v listopadu 2020. Byla to hodně, hodně náročná cesta, ale jednoznačně se vyplatila ♥️️
Imunitu, genetiku, infekce vyšetřené máš? A tu imunitu FAKT důkladně?
Přestože jsem 5× otěhotněla přirozeně, dítě nám přineslo až IVF s PGT a léčba imunity.
Moc držím pěsti! Vím, jaké je to peklo…Ale nedej se, ono to taky dobře dopadne :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.22 13:39

@Lorymk a podařilo se vám tedy po IVF?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.22 13:41

@MiliX nedám se, jen to vyčerpává ale to víš.

Moc gratuluji.

Ano ano, vše máme opravdu důkladně, právě že v CAR nám nechtěli dovolit ani IUI do doby než nebude vše podrobne vyšetřene.

Našli mi zvýšené NK buňky ale ty jsou už zalecene, a celiakii ale to už je také v normě.
Dle paní doktorky imuno. I na IVF máme s manželem luxusní vzorne výsledky, ve všem. :?

Ještě jednou moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
177
15.10.22 13:50
@Anonymní píše:
@Lorymk a podařilo se vám tedy po IVF?

Psala jsem o známé přeci. Té ano. My máme naštěstí 2 děti přirozeně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.