Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Jsem 9. Dni po KET jednoho embrya. Mám pocit na MS a jsem dost nafouklá. Občas pobolívá břicho.. beru estrofem, godasal a picham si agolutin. Má/měla to některá z vás podobně? Hlavně si nejsem jistá, jestli se po těchto lécích MS vůbec dostaví, nebo to musim vysadit
Ahoj. Já měla teda vždycky jinou kombinaci léků po et i teď po ket, ale podle mě je postup standardní; pokud to nedostaneš dřív, tak za 14 dní po et děláš test a jdeš na krev. Pokud bude výsledek negativní, léky vysadíš a MS přijde. Pokud pozitivní, tak po domluvě s lékařem.
Mně vždycky MS přišla ještě dřív před plánovaným testováním, tak jsem ty léky automaticky přestala brát. Jinak já jsem teď 6.den po ket.
Držím palce ![]()
Ahojky, ráda se přidám.
Absolvuji KETY ještě stále v rámci 1. IVF
OPU byla v Září, ale po Gonalu bohužel OHSS, takže jsem musela na kapačky.
Naštěstí mám z toho zamrazených 9 Blastocyst 4AA
1. KET - pozitivní TT (biochemko - HCG z krve jen 6,6)
2. KET - negativní TT (HCG z krve 0,1)
3. KET - negativní TT (HCG z krve 0,1)
4. KET - dnes 7. den po vložení
Dnes mi to nedalo a testovala jsem. Na testu vůbec nic, ani duch 🙁
U prvního Ketu jsem měla už 6. den ducha a 7. den hezkou čárečku. Od té doby se nedaří…
@ralu achjo.. nemame to jednoduchy 😣to me moc mrzi. Ale nezoufej, jeste je brzy. Vse muze byt jeste jinak. Me prvni KET vysel, ale na konci 3. Mesice jsem musela na potrat. Mimi melo prosaknutou hlavičku a značilo to postiženi. Ted jsem 10. Den od druhého KET.. v sobotu testnu, asi to nevydrzim do pondeli ![]()
@Míša0810
Teda to je mi moc líto, ve 3. měsíci to muselo být strašný 🥺 O to víc Ti teď držím palce jak jen můžu, ať je KET úspěšný 🍀 🤗
Já bych ani do 10. dne nevydržela netestovat, máš můj obdiv a je to tak správně, ušetříš si zklamání z biochemka zaniklého v prvních dnech.
To já jsem sebe tyran a nedám si říct 🙄 Pořád srovnáván s tím, že u prvního ketu byla 7. den čárka
A jaká máš za sebou vyšetření a případně ještě mrazáčků?
My jsme šli do IVF kvůli zlému spermiogramu a máme párovou genetiku a já imunologii, obojí naprosto v pořádku.
Beru:
3×1 Estrofem
4×1 Progesteron Besins (předtím 3×KETY Gynprodyl)
1×1 píchám Fraxiparine na ředění krve (preventivně - žádnou poruchu nemám)
@ralu no,já mám polycistické vaječníky. Přítel je uplně v pořádku. Odebrali mi 15 vajíček z toho oplodnili devět a přežili 4.. takže první KET jednoho pětidenního embrya vyšel, ale skončil ve třetím měsíci a teď jsem byla na dalším KETu 14. Unora. Ještě máme dva mrazáčky.. estrofem 1-1-1,godasal 1-0-0 a jednou denně agolutin do zadku
![]()
To je krásný datum, takže to bude Valentynské miminko 😍 👍
Určitě to vyjde, říká se že po revizi je tzv. “pohnojíno” na další těhu a mé kamarádce se to opravdu vyplnilo 😘
Moc Ti držím palce, dej zítra vědět, jak dopadl testík 🍀 ✊🏻 🍀
@ralu píše:
Ahojky, ráda se přidám.
Absolvuji KETY ještě stále v rámci 1. IVFOPU byla v Září, ale po Gonalu bohužel OHSS, takže jsem musela na kapačky.
Naštěstí mám z toho zamrazených 9 Blastocyst 4AA
1. KET - pozitivní TT (biochemko - HCG z krve jen 6,6)
2. KET - negativní TT (HCG z krve 0,1)
3. KET - negativní TT (HCG z krve 0,1)
4. KET - dnes 7. den po vloženíDnes mi to nedalo a testovala jsem. Na testu vůbec nic, ani duch 🙁
U prvního Ketu jsem měla už 6. den ducha a 7. den hezkou čárečku. Od té doby se nedaří…
Ahoj, mně se chytil až šestý ket… Jeden vyjde, musíš bejt trpělivá a zkoušet… Jestli nemáte genetiku, po ní prý minimálně 50 % odpadá a u těch zdravých máš také šanci jen 50 %. Chce to zkoušet zkoušet zkoušet. ![]()
@Veronika1886
Moc děkuju za naději a povzbuzení a moc moc gratuluji 😘 🌷 🤗
@Míša0810
To je nádhera! 🙏🏻
Moc gratuluji kočko a přeji ať se mimi drží 🍀 😍
Dávej na sebe pozor ![]()
@ralu děkuji moc. Jsi milá☺️️ Tobě to taky vyjde už! Jen musíme být trpělivé a doufat, že bude vše v pořádku..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď