Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, už skoro rok se snažíme o mimi a nic. Ve třetím měsíci jsem potratila jednovaječná dvojčata a musela jsem na revizi. Můj lékař to nijak neřeší mám ještě půl roku čekat. Já mám ovšem strach že při revizi se něco pokazili nebo že je problém někde jinde a stejně to přirozeně nevyjde. Proto se chci i psychicky uklidnit a jít nějak do centra kde nám pomůžou. Zatím mě v Praze nejvíce oslovily Gennet a PFC. Máte někdo zkušenosti s nimi? O cenu mi nejde, spíš o přístup a hlavně o výsledky. Děkuji
A rok to je od toho potratu? S gennetem zkušenost nemám, ale v PFC jsem byla na konzultaci a přístup a celkový dojem byl super. Nakonec jsem otěhotněla přirozeně, ale jinak bych šla tam. Za mě hlavně ne Pronatal, tam mám opravdu špatnou zkušenosti, neosobní přístup (při každé návštěvě a úkonů jiný lékař), neochota odpovídat na otázky.
Ahoj, pridavam se do tematu.
Shanim centrum, ktere ma vysledky a nefunguje metodou pokus-omyl.
Zaujalo me PFC a jeste Gennet. Pro me je dulezite mit celou imunulogii hotovou (a ne jako z Plzne) a take geneticky vysetrena embryjka
PFC me zaujalo, mela jsem konzultaci s pani doktorkou Svabikovou a prisla mi moc sympaticka a pragmaticka.
Zajimalo by me, zda ma nekdo zkusenost z posledniho 1-2 roku, kdy celym IVF prosel a zda byl uspesny nebo ne.
dekuji
Za mě 100% PFC. V Gennetu jsem ztratila pokusy a i roky. Vše jsem si musela vybehavat sama. Gennet je továrna na děti. Když nemáte problém a jen to nejde, tak ok. Ale když problém máte, tak Gennet děsný. A komunikace s laborkou.. Katastrofa. Jen lži a lži.
Sice se to teď v PFC změnilo, ale díky nim máme 8 měsíční dvojčata. Jo a i po otehotneni se mi věnovali a pomáhali jak jen se dalo. Jelikož nastaly komplikace. Ale to je jiný příběh.
V pfc mluvíte i s embryologem o možnostech léčby. V Gennetu ani náhodou. V Gennetu jste jen kusy. V PFC je to jako na návštěvě u známých. ![]()
A mám dost zkušenosti. Zažila jsem cca. 8 caru. Takže dokáži srovnávat. ![]()
Jo a sice Gennet dělá ze Vám udělá genetiku a imuno atd. Ale to je taky výsměch. Udělali mi imuno a výsledky špatný a oni řeknou, že je to ok a hned pokus. Zajisté nemohl vyjít s takovým imuno výsledkem. A tak jsem to musela vzít so svých rukou. A nemluvím o tom, že mi vzali krev na genetiku, která se ztratila a oni na moji kartu i tak napsali, že genetika ok. Na to, že genetiku nemám jsem přišla až po roce. ![]()
@Ťarbík01 píše:
Za mě 100% PFC. V Gennetu jsem ztratila pokusy a i roky. Vše jsem si musela vybehavat sama. Gennet je továrna na děti. Když nemáte problém a jen to nejde, tak ok. Ale když problém máte, tak Gennet děsný. A komunikace s laborkou.. Katastrofa. Jen lži a lži.
Sice se to teď v PFC změnilo, ale díky nim máme 8 měsíční dvojčata. Jo a i po otehotneni se mi věnovali a pomáhali jak jen se dalo. Jelikož nastaly komplikace. Ale to je jiný příběh.
V pfc mluvíte i s embryologem o možnostech léčby. V Gennetu ani náhodou. V Gennetu jste jen kusy. V PFC je to jako na návštěvě u známých.
Moc ti dekuji za odpoved. Muzu poprosit o ifnormaci, co u vas bylo za problem a jestli neco v PFC delali jinak a jak postupovali?
Obavam se, ze me bude cekat posledni IVF kvuli memu veku, tak nic nechci podcenit.
Jakeho doktora jsi mela? vzdy stejneho?
Dekuji moc za tvuj cas a zkusenosti.
Nechvalim pfc za to, že díky nim máme děti. Ale za jejich přístup.
Pochválila bych i jiný car, kde jsem viděla snahu pomoci. To v Gennetu bohužel nějak nebylo. Ale našli se tam lékaři co měli snahu. Bohužel jejich snahu smetla laborka. ![]()
@LucieKLuc Napíši sz. Je to takové u nás komplikované.
A nechci to moc dávat do placu. ![]()
@Ťarbík01
dekuji ti za odpoved.
pristup je dulezity take - automaticky clovek veri, ze se podari.
Nemam srovnani asi s Gennetem, mam za sebou pouze 1 IVF v jinem centru a nerada bych menila nekam, kde bude pristup stejny.
Mne osobne se libilo u pani Dr. Svabikove, ze navrhovala dokoncit imunologii (nemam ji uplnou a Plzen na zbytek neveri)…doufam, ze nic nenajdou, ale chci to vyloucit. a jejich laborator me zaujala. Pani doktorka hned navrhla, ze podle toho, jak se bude vse vyvijet, bud pockame do 5 dne na blastocysty a dame je na genetiku a kdyz jich bude malo, rovnou zavedeme 3-denni.
Podle me to dava smysl, ale rada bych zkusenosti od nekoho, kdo tam jiz byl.
Prvni pohovor se mi tam vazne libil.
Dekuji
@Anonymní píše:
Ahoj, už skoro rok se snažíme o mimi a nic. Ve třetím měsíci jsem potratila jednovaječná dvojčata a musela jsem na revizi. Můj lékař to nijak neřeší mám ještě půl roku čekat. Já mám ovšem strach že při revizi se něco pokazili nebo že je problém někde jinde a stejně to přirozeně nevyjde. Proto se chci i psychicky uklidnit a jít nějak do centra kde nám pomůžou. Zatím mě v Praze nejvíce oslovily Gennet a PFC. Máte někdo zkušenosti s nimi? O cenu mi nejde, spíš o přístup a hlavně o výsledky. Děkuji
My byli na Letne v Gennetu a spokojenost. Jasne ze neni vse perfektni, ale to nikde.
Prvni konzultace me teda napul odradila, bohuzel si nepamatuji jmeno doktorky, ale nastesti trvala jen chvilicku a pak uz jsme vzdy chodili k panu doktoru Cernemu, ktery byl fajn.
Udelali nam vsechny mozne testy - na pojistovnu.
Stimulace trvala 10 dni, pak odber a vlozeni (hezky pokoj sama pro sebe). Zbylo nam jen jedno embryjko, takze zadne zamrazovani ani geneticke testovani embrya, takze nas to vyslo na 11.500kc:) Plus tedy asi dvojku za leky.
Doporucuji k nim chodit i na sceeningy v tehotenstvi. Jejich pristroje a zkusenosti se vubec nedaji srovnat s tim co maji u nas na gynekologii. A cenove to vyjde stejne.
Ahoj, asi znovu otevřu toto téma. Která klinika je lepší PFC nebo gennet? Jde o to, že jsme byli rozhodnutí pro Gennet, protože tam působila vedoucí lékařka Mudr. Šestinová, která je jedna z kapacit v tomto oboru, ale ta odešla. Také si pojme říct že Gennet už má nějakou pověst jedné z nejlepších klinik v republice. Pokud chodíte do Gennetu tak ke komu a jak jste spokojení? A kdo chodí do PFC jak jste spokojení tam a ke komu případně chodíte? Doplním, že jsme měli zkušenost s iscare centrem a tam nám nevyhovoval přístup lékařky. Předem všem děkuju
@Anonymní píše: Více
No nakonec jsme se rozhodli kvůli paní doktorce jít do PFC. Tak doufám, že je opravdu taková kapacita, jak se o ni říká. 🙂
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď