Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, už skoro rok se snažíme o mimi a nic. Ve třetím měsíci jsem potratila jednovaječná dvojčata a musela jsem na revizi. Můj lékař to nijak neřeší mám ještě půl roku čekat. Já mám ovšem strach že při revizi se něco pokazili nebo že je problém někde jinde a stejně to přirozeně nevyjde. Proto se chci i psychicky uklidnit a jít nějak do centra kde nám pomůžou. Zatím mě v Praze nejvíce oslovily Gennet a PFC. Máte někdo zkušenosti s nimi? O cenu mi nejde, spíš o přístup a hlavně o výsledky. Děkuji
A rok to je od toho potratu? S gennetem zkušenost nemám, ale v PFC jsem byla na konzultaci a přístup a celkový dojem byl super. Nakonec jsem otěhotněla přirozeně, ale jinak bych šla tam. Za mě hlavně ne Pronatal, tam mám opravdu špatnou zkušenosti, neosobní přístup (při každé návštěvě a úkonů jiný lékař), neochota odpovídat na otázky.
Ahoj, pridavam se do tematu.
Shanim centrum, ktere ma vysledky a nefunguje metodou pokus-omyl.
Zaujalo me PFC a jeste Gennet. Pro me je dulezite mit celou imunulogii hotovou (a ne jako z Plzne) a take geneticky vysetrena embryjka
PFC me zaujalo, mela jsem konzultaci s pani doktorkou Svabikovou a prisla mi moc sympaticka a pragmaticka.
Zajimalo by me, zda ma nekdo zkusenost z posledniho 1-2 roku, kdy celym IVF prosel a zda byl uspesny nebo ne.
dekuji
Za mě 100% PFC. V Gennetu jsem ztratila pokusy a i roky. Vše jsem si musela vybehavat sama. Gennet je továrna na děti. Když nemáte problém a jen to nejde, tak ok. Ale když problém máte, tak Gennet děsný. A komunikace s laborkou.. Katastrofa. Jen lži a lži.
Sice se to teď v PFC změnilo, ale díky nim máme 8 měsíční dvojčata. Jo a i po otehotneni se mi věnovali a pomáhali jak jen se dalo. Jelikož nastaly komplikace. Ale to je jiný příběh.
V pfc mluvíte i s embryologem o možnostech léčby. V Gennetu ani náhodou. V Gennetu jste jen kusy. V PFC je to jako na návštěvě u známých. ![]()
A mám dost zkušenosti. Zažila jsem cca. 8 caru. Takže dokáži srovnávat. ![]()
Jo a sice Gennet dělá ze Vám udělá genetiku a imuno atd. Ale to je taky výsměch. Udělali mi imuno a výsledky špatný a oni řeknou, že je to ok a hned pokus. Zajisté nemohl vyjít s takovým imuno výsledkem. A tak jsem to musela vzít so svých rukou. A nemluvím o tom, že mi vzali krev na genetiku, která se ztratila a oni na moji kartu i tak napsali, že genetika ok. Na to, že genetiku nemám jsem přišla až po roce. ![]()
@Ťarbík01 píše:
Za mě 100% PFC. V Gennetu jsem ztratila pokusy a i roky. Vše jsem si musela vybehavat sama. Gennet je továrna na děti. Když nemáte problém a jen to nejde, tak ok. Ale když problém máte, tak Gennet děsný. A komunikace s laborkou.. Katastrofa. Jen lži a lži.
Sice se to teď v PFC změnilo, ale díky nim máme 8 měsíční dvojčata. Jo a i po otehotneni se mi věnovali a pomáhali jak jen se dalo. Jelikož nastaly komplikace. Ale to je jiný příběh.
V pfc mluvíte i s embryologem o možnostech léčby. V Gennetu ani náhodou. V Gennetu jste jen kusy. V PFC je to jako na návštěvě u známých.
Moc ti dekuji za odpoved. Muzu poprosit o ifnormaci, co u vas bylo za problem a jestli neco v PFC delali jinak a jak postupovali?
Obavam se, ze me bude cekat posledni IVF kvuli memu veku, tak nic nechci podcenit.
Jakeho doktora jsi mela? vzdy stejneho?
Dekuji moc za tvuj cas a zkusenosti.
Nechvalim pfc za to, že díky nim máme děti. Ale za jejich přístup.
Pochválila bych i jiný car, kde jsem viděla snahu pomoci. To v Gennetu bohužel nějak nebylo. Ale našli se tam lékaři co měli snahu. Bohužel jejich snahu smetla laborka. ![]()
@LucieKLuc Napíši sz. Je to takové u nás komplikované.
A nechci to moc dávat do placu. ![]()
@Ťarbík01
dekuji ti za odpoved.
pristup je dulezity take - automaticky clovek veri, ze se podari.
Nemam srovnani asi s Gennetem, mam za sebou pouze 1 IVF v jinem centru a nerada bych menila nekam, kde bude pristup stejny.
Mne osobne se libilo u pani Dr. Svabikove, ze navrhovala dokoncit imunologii (nemam ji uplnou a Plzen na zbytek neveri)…doufam, ze nic nenajdou, ale chci to vyloucit. a jejich laborator me zaujala. Pani doktorka hned navrhla, ze podle toho, jak se bude vse vyvijet, bud pockame do 5 dne na blastocysty a dame je na genetiku a kdyz jich bude malo, rovnou zavedeme 3-denni.
Podle me to dava smysl, ale rada bych zkusenosti od nekoho, kdo tam jiz byl.
Prvni pohovor se mi tam vazne libil.
Dekuji
@Anonymní píše:
Ahoj, už skoro rok se snažíme o mimi a nic. Ve třetím měsíci jsem potratila jednovaječná dvojčata a musela jsem na revizi. Můj lékař to nijak neřeší mám ještě půl roku čekat. Já mám ovšem strach že při revizi se něco pokazili nebo že je problém někde jinde a stejně to přirozeně nevyjde. Proto se chci i psychicky uklidnit a jít nějak do centra kde nám pomůžou. Zatím mě v Praze nejvíce oslovily Gennet a PFC. Máte někdo zkušenosti s nimi? O cenu mi nejde, spíš o přístup a hlavně o výsledky. Děkuji
My byli na Letne v Gennetu a spokojenost. Jasne ze neni vse perfektni, ale to nikde.
Prvni konzultace me teda napul odradila, bohuzel si nepamatuji jmeno doktorky, ale nastesti trvala jen chvilicku a pak uz jsme vzdy chodili k panu doktoru Cernemu, ktery byl fajn.
Udelali nam vsechny mozne testy - na pojistovnu.
Stimulace trvala 10 dni, pak odber a vlozeni (hezky pokoj sama pro sebe). Zbylo nam jen jedno embryjko, takze zadne zamrazovani ani geneticke testovani embrya, takze nas to vyslo na 11.500kc:) Plus tedy asi dvojku za leky.
Doporucuji k nim chodit i na sceeningy v tehotenstvi. Jejich pristroje a zkusenosti se vubec nedaji srovnat s tim co maji u nas na gynekologii. A cenove to vyjde stejne.
Ahoj, asi znovu otevřu toto téma. Která klinika je lepší PFC nebo gennet? Jde o to, že jsme byli rozhodnutí pro Gennet, protože tam působila vedoucí lékařka Mudr. Šestinová, která je jedna z kapacit v tomto oboru, ale ta odešla. Také si pojme říct že Gennet už má nějakou pověst jedné z nejlepších klinik v republice. Pokud chodíte do Gennetu tak ke komu a jak jste spokojení? A kdo chodí do PFC jak jste spokojení tam a ke komu případně chodíte? Doplním, že jsme měli zkušenost s iscare centrem a tam nám nevyhovoval přístup lékařky. Předem všem děkuju
@Anonymní píše: Více
No nakonec jsme se rozhodli kvůli paní doktorce jít do PFC. Tak doufám, že je opravdu taková kapacita, jak se o ni říká. 🙂
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.