Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Asi nepomůžu ale četla jsem na stránkách nějakého CAR, že je to individuální a záleží na průběhu onemocnění a tom jak se pacient cítí ![]()
@cecetka na tom sem nebyla, manžel dostal nařízenou karanténu 5 a s ním automaticky i já, bylo nám řečeno, že není nutné podstupovat PCR test a i přes to, že jsem chtěli jít tak nejbližší volny termín testu byl až 21.2. a tím, že je manžel v pořádku, tak se zítra vrací normálně do práce… jinak jsme oba plně očkovaní
Tak záleží, jak se cítíš a co tě taky čeká za fázi procesu IVF. Třeba takové vložení embrya (KET) bych já na tvém místě odložila, bála bych se, že moje tělo není úplně v kondici na to, aby se embryo uchytilo. On i ten pohodový průběh Covidu může v těle něco dočasně vyvolat a úspěch to může ohrozit. Prostě bych vnitřně cítila, že to nemám dělat…chybela by mi tam ta naděje, že se to podaří. Porad se každopádně s doktory.
A jinak tě, zakladatelko, chápu. Prošla jsem si IVF a taky jsem bývala zoufala, když se něco objevilo, co ten proces oddálilo, pozastavilo. Teď se na to koukám trochu víc s nadhledem (mám od toho snažení pauzu) a můj názor je, že někdy je spíš na škodu tlačit něco přes sílu, jakože honem honem, není čas, hned teď musíme…ale to je jako běžné, jak jsi v tom procesu snažení za pomoci doktorů, tak bývás nervózní a nejradši bys byla těhotna hned… Ale zarid se podle sebe a doktorů, snad máš nějakého fajn, co se vyzná…
nejlepší bude zeptat se v CAR
Příspěvek upraven 19.02.22 v 17:48
@Giovanna1 jsem právě úplně na začátku… je to druhý cyklu IVF první jsem měla v říjnu ten nevyšel… takže máme teď druhý… to je taky to nechci se do ničeho tlačit ale o dítě se snažíme před 4 roky a jinak než za pomoci doktorů neotěhotním
a ani se necítím že bych to nezvládla spíš se bojím aby to nebylo nějak negativně ovlivněný… ono u toho mého dlouhého protokolu je to složité, teď čekám na menstruaci po té injekci a kontrolu a pro léky si jdu až mezi 5-8 dnem cyklu, proto si říkám, že třeba u toho nemuselo vadit ![]()
@Anonymní píše:
@Giovanna1 jsem právě úplně na začátku… je to druhý cyklu IVF první jsem měla v říjnu ten nevyšel… takže máme teď druhý… to je taky to nechci se do ničeho tlačit ale o dítě se snažíme před 4 roky a jinak než za pomoci doktorů neotěhotníma ani se necítím že bych to nezvládla spíš se bojím aby to nebylo nějak negativně ovlivněný… ono u toho mého dlouhého protokolu je to složité, teď čekám na menstruaci po té injekci a kontrolu a pro léky si jdu až mezi 5-8 dnem cyklu, proto si říkám, že třeba u toho nemuselo vadit
Rozumím. Já ten dlouhý nikdy nemela, tak nevím, jak to tam funguje. Však se preptej a uvidíš. Držím jinak palce. Jsou to nervy, no, moc dobře to znám… ![]()
Ja minulé pondělí řešila také…
V práci Covid, mě od minulé soboty nebylo dobře… Pálilo mě v nose, krku, trošku bolela hlava, ale bez teplot… Už jsem stimulovala na IVF (krátký protokol)…
V neděli jsem šla na PCR-negativni… V pondělí hned volala do CAR, ale to už jsem měla jen rýmu jak trám a trošku škrábání v krku… Řekli mi, ať na PCR už nechodím, pokud mi nic víc nebude… A ať v úterý normálně přijedu na UTZ. Ve středu se mi ještě objevil opar… doporučili mi antivirotika a v pondělí jdu na OPU… Jen musím mít test, stačí ale antigen…tak snad zítra budu nadále negativní (antigeny jsem si doma dělala několikrát v průběhu týdne)…
Takže mi řekli, že nic přerušovat nebudeme, pokud teda nechci…
@Briverka děkuji, já měla v pondělí pozitivní jen domácí antigen, chci si ho taky ještě zopakovat a uvidíme
moc ti držím palce, aby ti to dobře dopadlo
je to děs tahle covidová doba.. je hrozný jak to může všechno zkomplikovat ![]()
Ahoj, já měla v době stimulace covid nějak asi týden před OPU a nějak víc jsem to neřešila. Když jsem šla na OPU, tak už jsem byla negativní. Nevím, zda to může nějak ovlivnit celý ten proces, ale jelikož už bylo vše rozjeté, tak se normálně pokračovalo. Ze 4 odebraných vajíček nakonec vydrželo do 5 dne jen jedno a byla jsem na ET. Teď jsem 15+2 tt a zatím vše v pořádku
nakonec jsem si říkala, že to bylo lepší, než mít covid v 1. trimestru. Držím palce, ať vše vyjde jak má ![]()
@Babeth Tak to je skvělé, ze to takhle dobře dopadlo.
Já včera na antigenu taky negativní, takže jsem dneska po OPU. 4vajicka
Tak snad to půjde dobře…🙏 🙏 🙏
@Briverka držím moc palce… je to dlouhá cesta a pořád jen čekání na další kontrolu atd, aby člověk věděl, že je vše v pořádku
ale stojí to za to!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky, nic jsem tu k tomu nenašla, potřebovala bych nějaké uklidnění, nebo nějakou vaší zkušenost
minulí pátek jsem dostal injekci (začali jsme dlouhý protokol) jenže v pondělí jsem byla z ničeho nic nemocná, manžel přišel domů s pozitivním antigenním testem a já ho samozřejmě měla pozitivní taky. Do Caru jsem nevolala, nebyla na to v žádném ohledu energie nemluvě o tom že jsem do dneška s těží šeptala a vůbec byla ráda že nějak přežívám.. horečky jsem neměla jen zvýšenou teplotu 37,5… moje otázka je… byla jste některá taky nemocná, ale mohla jste pokračovat v procesu IVF? Nebo jste museli přerušit? Do CAR budu volat v pondělí, ale chtěla bych vědět co mám čekat… bojím se že je to zase další komplikace a zase budeme muset čekat
prosím o vaše zkušenosti 
Příspěvek upraven 12.03.22 v 10:29