Kindergeld zamítnutí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kindergeld zamitnuti
Dobry den prosim vas v pondělí me prisel dopis, ze me přídavky /kindergeld/ se zamitaji
normalne pracuji v nemecku a bydlim v cesku proste klasika a jako důvod uvedly, ze nesplnuji podmínky pro danove povinnosti. Co si pod tim mam představit?? Mate nekterí s timto zkušenost??? Na odvolani mam pouze mesic…Je pravda, ze muj pritel bere na deti v cesku danovou ulevu, tak jestli ma tohle s timto něco spolecneho??? Prosim o radu jsem bezmocna
a totalne nastvana ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My žijeme v Rakousku a tady musí být alespoň jeden rodič zaměstnán a tedy odvádět daně a taky tu musím mít zdravotní pojištění. Kinderbetreungsgeld tu jdou pak přes zdravotní pojišťovnu mojí a dětí.
Rodičovský příspěvek dostáváš tam, kde máš zdravotní pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie1979 píše:
Dobry den prosim vas v pondělí me prisel dopis, ze me přídavky /kindergeld/ se zamitajinormalne pracuji v nemecku a bydlim v cesku proste klasika a jako důvod uvedly, ze nesplnuji podmínky pro danove povinnosti. Co si pod tim mam představit?? Mate nekterí s timto zkušenost??? Na odvolani mam pouze mesic…Je pravda, ze muj pritel bere na deti v cesku danovou ulevu, tak jestli ma tohle s timto něco spolecneho??? Prosim o radu jsem bezmocna
a totalne nastvana
pokud pracuješ v německu a řádně tam odvádíš daně, pak máš nárok na kindergeld, akorát musíš doložit, že přídavky v česku nebereš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak rika @Lucink-a, kde mas pojisteni ty a kde platis dane ty? Ja jsem ve Francii a tady tu musis byt pojistena a BYDLET tady. Jakmile opustis zemi a prestehujes se jinam, ztracis narok. Co se tyce placeni dani, je jasne, ze pokud pracujes tady, tak platis dane taky tady, ale pridavky samozrejme nejsou vazane na to, zda clovek aktualne pracuje nebo ne, takze smerodatne je pojisteni a bydliste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnaF píše:
Jak rika @Lucink-a, kde mas pojisteni ty a kde platis dane ty? Ja jsem ve Francii a tady tu musis byt pojistena a BYDLET tady. Jakmile opustis zemi a prestehujes se jinam, ztracis narok. Co se tyce placeni dani, je jasne, ze pokud pracujes tady, tak platis dane taky tady, ale pridavky samozrejme nejsou vazane na to, zda clovek aktualne pracuje nebo ne, takze smerodatne je pojisteni a bydliste.
v německu je to ale jinak, pokud člověk pracuje v německu, odvádí tam řádně daně a žije v čechách, normálně na kindergeld nárok má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romype : Je mi jasny, ze v kazdy zemi je to asi trochu jinak, jen jsem chtela prispet troskou do mlyna, kdyz uz se tu mluvilo o Rakousku
, je docela zajimavy videt, jak je to vsude trochu jinak. Kazdopadne myslim, ze logicky zalezi take na pojisteni, protoze z toho se prece prispevky vyplaci, nejen na tom, kde clovek plati dane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnaF Kindergeld v DE je sociální dávka pojmutá jako daňové zvýhodnění, není závislá na pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kotyk
, ale co ti, co nepracuji, nebo maji hodne nizky plat, ti urcite davku maji, ne? Zakladatelka pise o pridavcich, ne ulevach…tady se taky dite zapocitava automaticky jako clen domacnosti, takze je na nej uleva, ale kdyz vydelavas malo, dostanes davku (a od druheho ditete ji dostanes tak jako tak).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnaF Je to sleva, která se nevztahuje z placení daně, ale k povinnosti platit daň. Pokud jde o fyzickou osobu žijící v DE a mající daňovou povinnost v DE, tak vzniká automaticky
Prostě abys ty peníze dostala, nemusíš daň platit, ale musíš být plátce. Pokud si občan DE, žiješ v DE a pracuješ v DE nebo si nezaměstnaná, splňuješ to automaticky ať vyděláváš nebo ne.
@Lucie1979 Přeshraniční uplatnění Kindergelt je docela mazec a měla bys to spíš řešit v DE než tady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie1979 Ahoj, právě jsem si přečetla tvůj příspěvek a je mi to moc líto, že ti to nevyšlo
Taky si ho teď vyřizuji a do třech týdnů by měli dát vědět kdy pošlou penízky. A jakou máš daňouvou povinost? Omezenou nebo neomezenou? Mám kontakt na jednu paní která se tímto zabývá. Jestli chceš, tak ti pošlu do zprávy kontakt, alespoň jí zavolat a zeptat se na nějaké info. Je to přecejenom škoda přijít o takové prašule
, když tam spadáme do sociálního systému, že…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mohla bych Vás poprosit o kontakt. Prosim do mailu, mathaus. nicole@seznam.cz
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jak to je když otec dětí pracuje v německu a já pobírám přídavky zde, máme na ně nárok či ne děkuju, někdo říká že ano a že se to akorát odečte částka pobíraná zde, děkuju za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem
Můžu taky poprosit o kontakt na pani který umístění poradit? Chceme se stěhovat na jaře do německa a nevím kde začít žádst
je pravda že se nemůže zažádat hned od začátku práce a bydlení v německu? Je nějaká lhůta? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám dotaz. Přítel pracuje v De já v česku, v červenci se bude brát a budeme žádat o kindergeld. Vše vím jak vyřídit to není problém. Ale já mám insolvenci a zajímá mě jestli mi kindergeld budou strhávat na insolvenci. Děkuji
- Citovat
- Upravit