Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zítra jedeme na delší cestu, máme retrívra a poslední dobu se mu dělá v autě zle.. Můžu mu dát kinedryl? Celou tabletu? Má 35kg..
Někde jsem četla, že to veterináři i doporučují, ale radši se ptám..
Díky ![]()
Cocculine - to je homeopatikum a nebude vůbec omámený. Jde koupit bez receptu. Hodinu před jízdou 1 tabletku, pokud uvidíš, že jde do zvracení, tak můžeš dát při jízdě další.
během jízdy může sníst až 5 tabletek…takže mu fakt neublíží.
Jinak se doporučuje dát psa na zem ke spolujezdci, a aby nevnímal ubíhající krajinu, tedy aby ležel
@PetaP já jsem se neptala veteřináře na kindril, ale na zyrtek a dostala jsem povolení ho psovi dát. Prý nebude fungovat tak dobře jako u člověka, ale pomůže. Fenu totiž bodla vosa do čumáku a měla jsem strach aby se mi neudusila, tak dostala prášek a sama doktorka pak říkala, že je vidět, že je ta reakce menší.
On nezvrací, vždy snášel cestu v pohodě, ale poslední dobou se klepe a nechce tam ani naskočit a pak hrozně rychle dýchá.. bojí se. Tak snad by mu to mohlo pomoct.. děkuji za reakce
@pannda píše:
Jinak se doporučuje dát psa na zem ke spolujezdci, a aby nevnímal ubíhající krajinu, tedy aby ležel
Ale to se správně nesmí, ne?
@Z.jev nevím…je fakt, že může přeběhnout pod volant a to není dobré, takže ve předu jen pod nohy spolujezdce, pokud ho bude hlídat. Nebo vzadu na zemi..
Nám veterinář pro 35ti kilovýho labradora doporučil 1/2 tabletky Kinedrylu. Myslím, že mu docela pomáhá, snáší s ním jízdu autem líp než bez.
@pannda No co vím, tak pes může být správně buď v kufru, ale jenom v případě, že je v autě mříž nebo musí mít takový ten pás pro psy, nemůže být navolno. Je to asi kvůli případné nehodě
Nam na psa teda kynedril nikdy nezabiral, zkousela jsem Bachovu terapii, nefungovala, nakonec jsem dala torecan, ale pes je po nem totalne omameny. TEd uz ho radej nikam nevozime a zajistujeme hlidani.
My davame kinedryl. Na ubihajici krajinu nikdy nevideli, jsou malinci, presto jim bylo bez kinedrylu zle a zvraceli. Po case jsme kinedryl vysadili a vubec uz nezvraci.