Psí bouda

1762
1.1.14 21:43

Psí bouda

Ahoj holky,

mám několik dotazů ohledně psí boudy. Psa jsme si pořizovali domů, malého, na mazlení. Nakonec to vypadá, že to dopadne trochu jinak. Elza měří 40cm v kohoutku, je hodně chlupatá, doma je jí horko a chce být venku. Navíc, když ji necháme samotnou doma, tak devastuje byt. Nabízí se tedy řešení pořídít boudu a nechávat ji venku, když bude chtít nebo když budeme pryč. Teď tam má jen pelech v pergole, ale stejně raději leží na trávě, dlažbě nebo schodech a já mám špatný pocit, že nastydne. Na noc bych ji ale asi stejně brala domu, protože bych se o ní bála.
Boudu jsem vybrala tuto, tak se chci zeptat, zda je vhodná, protože s tím nemám žádné zkušenosti.
 http://psiboudy.net/index.php?…

Také nevím, jakou velikost. Řekla bych, že podle toho, co píšou na jejich stránkách by to měla být tahle:

Vnější rozměry:
115×65×60 cm

Vnitřní rozměry:
100×50×45 cm

No a další problém je, kam boudu umístit. Nejlepší by byla ta pergola, viděla by na vchodové dveře i vrátka, ale ona sama tam nikdy nejde. Většinou sedí na schodech do domu, ale když pro jdu, aby šla domu, tak uteče ven. Nebo někde u těch schodů, ale to by neviděla na vrátka. Myslíte, že má cenu, zkoušez dát boudu na různá místa a čekat, kde do ní půjde? Nebo ji prostě někam dát a učit ji tam.

Díky za zkušenosti. Ježíš to je román, omlouvám se.

Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
1.1.14 21:52

Podle těch stránek by to měla být velikost Medium, ale nenašla jsem tam, jak to odpovídá tvým rozměrům. Každopádně my máme tři ohaře a blbci se rvou do jedný boudy o velikosti cca na labradora nebo vlčáka :zed: Přitom mají dvě a nevysvětlíš jim to :lol: Boudu bych dala tak, aby viděla na dveře do domu. Vyloženě hlídač asi není, takže stejně vás radši bude vyhlížet ve dveřích nebo oknech, než preventivně střežit branku :think: A až se jí bude chtít, půjde do ní, ať bude bouda kdekoliv, stačí když bude mráz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
2.1.14 09:26

My jsme nechali vyrobit boudu na zakázku. Byly už v ní všechny děti, které se u nás kdy vyskytly. Naše fenka nikdy. :) ona prostě polehává všude, ale do boudy ne a nevleze. Ani když prší. A to jsme jí vyrobili boudu, která má před vlezem dovnitř ještě „krytou terasu“, aby měla v pařáku stín a v zimě na ni nepršelo a nesněžilo. Takže nám se bouda neosvědčila. Jen jako zahradní domek pro děti. :lol:
Umístila bych boudu tak, aby viděla na dveře do domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný