Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
mám několik dotazů ohledně psí boudy. Psa jsme si pořizovali domů, malého, na mazlení. Nakonec to vypadá, že to dopadne trochu jinak. Elza měří 40cm v kohoutku, je hodně chlupatá, doma je jí horko a chce být venku. Navíc, když ji necháme samotnou doma, tak devastuje byt. Nabízí se tedy řešení pořídít boudu a nechávat ji venku, když bude chtít nebo když budeme pryč. Teď tam má jen pelech v pergole, ale stejně raději leží na trávě, dlažbě nebo schodech a já mám špatný pocit, že nastydne. Na noc bych ji ale asi stejně brala domu, protože bych se o ní bála.
Boudu jsem vybrala tuto, tak se chci zeptat, zda je vhodná, protože s tím nemám žádné zkušenosti.
http://psiboudy.net/index.php?…
Také nevím, jakou velikost. Řekla bych, že podle toho, co píšou na jejich stránkách by to měla být tahle:
Vnější rozměry:
115×65×60 cm
Vnitřní rozměry:
100×50×45 cm
No a další problém je, kam boudu umístit. Nejlepší by byla ta pergola, viděla by na vchodové dveře i vrátka, ale ona sama tam nikdy nejde. Většinou sedí na schodech do domu, ale když pro jdu, aby šla domu, tak uteče ven. Nebo někde u těch schodů, ale to by neviděla na vrátka. Myslíte, že má cenu, zkoušez dát boudu na různá místa a čekat, kde do ní půjde? Nebo ji prostě někam dát a učit ji tam.
Díky za zkušenosti. Ježíš to je román, omlouvám se.
Halka
Podle těch stránek by to měla být velikost Medium, ale nenašla jsem tam, jak to odpovídá tvým rozměrům. Každopádně my máme tři ohaře a blbci se rvou do jedný boudy o velikosti cca na labradora nebo vlčáka
Přitom mají dvě a nevysvětlíš jim to
Boudu bych dala tak, aby viděla na dveře do domu. Vyloženě hlídač asi není, takže stejně vás radši bude vyhlížet ve dveřích nebo oknech, než preventivně střežit branku
A až se jí bude chtít, půjde do ní, ať bude bouda kdekoliv, stačí když bude mráz ![]()
My jsme nechali vyrobit boudu na zakázku. Byly už v ní všechny děti, které se u nás kdy vyskytly. Naše fenka nikdy.
ona prostě polehává všude, ale do boudy ne a nevleze. Ani když prší. A to jsme jí vyrobili boudu, která má před vlezem dovnitř ještě „krytou terasu“, aby měla v pařáku stín a v zimě na ni nepršelo a nesněžilo. Takže nám se bouda neosvědčila. Jen jako zahradní domek pro děti. ![]()
Umístila bych boudu tak, aby viděla na dveře do domu.