Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni.
Vím, že už se to tady dost řešilo, ale přece jen musím otevřít novou diskuzi.
Nedávno mi naše číča dotáhla domů blechy!!!
Snažila jsem se ji vyčesávat atd…, ale prototže je lovec už ve svých 4.měsících, tak ty mrchy nosí nejspíš od těch větších chlupatých mrch (myší) na které jsem maximálně vysazená.
Kočku jsem vypakovala na chodbu a dala za krk kapičku. Po prvním vysátí jsem nenašla nic. Tak jsem si říkala v pohodě, jenže po druhém vysátí tam jedna hajtra byla. Pak zase nic. Mě začaly svědit nohy, což nevím jestli je štípnutí, nebo reakce na mé nové léky. Jenže i malá má po sobě jako by kousance, pokud to jsou kousance, a dnes mi po noze jedna blecha lezla. Nevím do jaké míry to můžu mít doma zamořené.
Nikde je nevidím skákat, postele jsem převlíkla, nikde jsem nic neviděla. Koberce jsem přejela parním vysavačem a i přes to jsem zase jednu objevila.
Myslíte, že kdybych to měla doma opravdu zamořené vyděla bych je???
Nevím co dělat, dnes jsem obyvák po tom co jsem tu potvoru vyděla vystříkala Raidem. Nevím co dál.
Díky za každý příspěvek, jako to jsem fakt netušila, že jsou to takový k…y
![]()
Radu že všechno vystěhovat a vysavovat a vytentovat přípravkem proti blechám a parazitům slyšet asi nechceš že ![]()
Jestli máš doma jakž takž čisto a nemáš hliněnou podlahu, tak to zamořené nemáš. Prostě kočka chytá myši, myši mají blechy, ty skočí z myši na kočku a z kočky občas na tebe.
Blešky jsou pěkný bestije. Kup si přípravek, který likviduje blechy ve všech stádiích. Např. Biokill nebo biotoll a tím vystříkej byt. Hlavně místa, kde se kočka zdržuje. Nevím jakou si koupila kapičku, ale naši dali feně jednu, už nevymyslím název a žádný účinek, pak koupili obyč. frontlain a taky nic. My jsme měli na fenu frontlain combo a ten zabral. Pak jsme teda fenkám pořídili obojky scalibor a vypadá to, že jsou obě čisté. Už s tím válčíme od září a teprve tak 14 dní to vypadá na výhru. Každopádně je zbytečné kupovat difusil ve spreji, ten nefunguje vůbec.
Blechy bys podle mě doma neviděla, já jsem je viděla vždy jen na feně a nebo mě pokousaly. Jen jsem občas našla doma mrtvou blechu, ale to bylo asi jen jednou nebo dvakrát u ní v pelíšku. A je potřeba si to pořád hlídat a vysávat, vytírat a stříkat tím přípravkem, ty potvory se klidně za 6 týdnů vylíhnou a začnou zase škodit.
Hodně štěstí v boji.
edit ještě jsem zapomněla na to co jde vyprat strčit do pračky.
Příspěvek upraven 01.01.14 v 20:31
Co jde, tak vyprat, co nejde, tak vysat a vystrikat biokillem. A priprav se na to, ze je to beh na dlouhou trat. Ja jsem treba dala periny a matrace ven, aby vymrzli a pak jsem je i postrikala.
Zamořeno mít můžeš
Tchýni trvalo asi měsíc, než se toho zbavila a to gruntovala, vysávala speciálním vysavačem, nakonec koupila pastičky na blechy. Dělala bych vše, co jde. Na internetu najdeš dost rad.
Ahojky já bych asi nejspíš všechno vystříkala něčím proti blechám a po pár dnech zopakovala, ale s malým dítětem nevim nevim… mrkni na tohle http://www.obyvat.cz/blechy-v-byte/. Syn takhle jednou spal u tchýně a ráno když přišel domů byl celej poštípanej od blech…po celým těle, byla to hrůza
taky mám dva psy a kocoura doma, ale preventivně jim dávám vodičku proti tomu…vidět jsou, ale spíš je poznáš podle štípanců, většinou je víc štípanců vedle sebe. A k…y to opravdu jsou ![]()
@Rozalinka určitě každý den luxovat..blechy kladou vajíčka a životní cyklus blech je asi 14 dní..taky je dobré vystíkávát místo pobytu kočky-pelíšek, koberce, pohovky přípravkem proti blechám, ale pozor, Raid může být pro kočku toxický, stejně tak Biolit..mě se osvědčilo používat Effipro, lze nastříkat přímo i na kočku..a pro kočku Fypryst..hezky se osvědčil i proti klíšťatům..přesto, že je to stejná účiná látka jako ve Frontline nebo Effipro kapky, funguje nejdéle..jinak blechy často přenáší i ježci, náš kocour se s něma rád pere..
Jeden čas jsme od koček taky měli pěknou úrodu ![]()
zavolali jsme dezinsektora nebo kterýho, ten to vystříkal, my se na víkend odstěhovali k rodičům, kočky byly venku dva dny a od té doby dobrý
@Rozalinka
Tak my se jich zbavovaly nedávno - v létě jak byly t 40tky.. Kočky zapudrovat Bolfem (jako jediný opravdu funguje). Doma všechno vystříkat, vysát, a přejet savem (i koberce, sedačku, postel) a pak to opakovat ještě tak 14 dní (to je jejich cyklus) a pak sypat číču tak 1× za týden
a měla bys mít klid ![]()
Když kokr přitáhl blechy - a co jsem jich na sobě a v posteli nachytala, musela jsem dát na vyvářku ložní prádlo a všechny nošené věci a hlavně vystříkat pelech včetně psa Difussilem pro psy. Pak dobrý. Blechy se zdržují v pelíšku hostitele.
Nedávno tohle řešila kamarádka, nemohla se jich zbavit, bylo jí řečeno, že stačí málo a zachvilku zamoří celý byt. Musela všechno vyprat, vystěhovat a pozvala si odborníky na vystříkání bytu, stálo jí to asi 1500 Kč, ale konečně má pokoj. Předtím pořád uklízela, stříkala nejrůznější přípavky a vždycky to pomohlo jen na chvilku, vypadalo to, že se jich zbavili, ale stačí jedno nezničené vajíčko (v plyšáčích, kobercích, sedačce, peřinách,..) a zachvilku je tam měla znova. Takže já bych nejdřív zkusila opravdu důkladně vygruntovat, všechno co jde vyprat, vyčistit, umýt dezinfekcí několikrát po sobě a když to nepomůzže pozvala bych odborníky. Je to rychlý a účinný.