Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@wiki čiki Hele ja to vystrikala 3× v rozestupu a konec byl klid ![]()
@Lucie66 a jak důkladně? máme nepříklad kumbál kde je docela bordel
a mám to stříkat i do šatníku? achjo
tet jsem volala dostorovi a ten mi rekl ze ma nejakou tu tabletku ale on asi nepochopil ze nejde o kocoura ten uz asi blechy nema ale o nas ![]()
Heled holky a jak mam tu tabletku dostat do kocoura? u nas byva boj i odcervovaci pasta.
@wiki čiki do obl3ceni jsem nestrikala jinak vsude a dost a tabletu u kocoura je peklo ja dala pipetku
@Lucie66 taky dam pipetku sice pusobi az dele asi 48h ale myslim ze to minule pomohlo…tet se snazim uklizet prát atd..potom vše vystrikam BIO killem a budu se modlit…dnes jsem se zbudila se 3 stipancema na rameni…fuj. a malej ma postipany genitalie…vypada to jak od komara ale jak by se mu komar dostal do plenky ze? jediny kdo nic nema je manzel
@wiki čiki no na nas vubec nesly mrchy jedny, ale kocka byla od mnozitele zablesena des skakalo to z ni jak blazen…
@wiki čiki
Zkus jí pořídit nějaký kvalitní obojek. Ony ty obojky uvolňují to účinnou látku i do prostředí (všude, kde si lehne), takže zabije i případný potvůrky mimo kožich. A když to není šunt, tak působí celou sezónu.
Holky tak hlásím že jsem dala kočce pipetu tu tady u nás měli… a listříkala jsem postel koberce lino sedačky. nábytek jsem teda nepřesouvala ale když to zase za týden budu opakovat tak to snad postačí
držte mi palce at nepribivaji stipance
@Rozalinka Blechy zvireci cloveka kousnou ale nezivi se jim takze casem zemrou. U psu pouzivam obojek beaphar ale jen kdyz nemam kocky, jinak pravidelne aplikace advocate kapicka za krk. Funguje i jako odcerveni. Pripadne vystrikat pelechy ale hodne pripravku byva pro kocky toxickych. Me se ale osvedcil postup osetrit zvire trvale (pravidelna aplikace odblesovaku / obojek u psa) a blechy zmizely samy ![]()
@zubenkova děkuju za názor…manžela napadalo že jsme ty bkechy mohli přinést v chlupatém kočičím odpočívadle. měli jsme ho z druhé ruky a paní ho prý měla v garáži. přijde mi to pravděpodobné pokud na něj lehali venkovní kočky…achjo. to nám byl čert dlužen. jinak vystříkala jsem celý byt a holt budu stále opakovat…dala jsem za kocourovi za krk pipetu a ještě příští měsíc mu jí urcite zase dám…ale do budoucna mi přijde zbytečné ho odblešovat pokud žije jen v bytě. já jsem četla že ty besstie vydrží i rok bez napití ![]()
@wiki čiki Já to pochopila tak, že kočina chodí ven, tak to nemá smysl odblešovat pravidelně. Moje domácí kočky nikdy blechy neměly, jen nově příchozí a to vždycky kapičkujeme. Případně to donese pes, tak aplikuji postup, co jsem napsala. Použitá škrabadla, pelechy, záchody, jsou nebezpečný, ty je potřeba vyčistit savem / ivasanem / virconem a jo, to bude pravděpodobně bleší ohnisko. Blechy jsou ve skutečnosti to nejmenší, co se s takovámi použitými potřebami pro kočky může přinést, taky jste mohli začít běhat na veterinu s kočkou s nějakou nemocí, ale člověka to vůbec nenapadne, dokud se s tím nesetká.
@zubenkova ano.tet už to vím. sice jsme škrabadlo čistili ale pouze běžnými prostředky. Kocour nebyl nikdy venku a teorie že jsem přinesla blechu na oblečení mi přijde málo pravděpodobná. jako děti jsme se prodírali kdovíkde a blechy jsme nemeli
takže jsem to škrabadlo opravdu dukladne postrikala antiparazitikem…
Hele s Bio killem opatrně, já taky v domění, že čím více tím lépe, ráno jsem ho nastříkala a naše chronická lízalka večer měla záchvaty, jako při epilepsii. Volali jsme veta a byla to otrava. Teď dostává každé 3 měsíce pipetu stronghold a je pokoj. Jak kočka dostane blechy a neošetří se, má je celý rok i když nechodí ven, těm bestiím se v teplíčku líbí. ![]()
@panicka kočka už dostala pipetu podruhé a blechy už na ní asi nedjou. když stříkám biokill tak jí zavřu do jiné místnosti a větrám aby těch výparů čuchala co nejméně…
Naše tedy ven chodí, tak jí ošetřujeme pravidelně, ale kde vy jste k nim přišli, když číču nepouštíš ven, to je záhada ![]()