Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Aho nemáte někdo aktuální zkušenosti z porodnice na Kladně?
rodila jsem tam loni v říjnu a byla jsem mooooc spokojená, na sále i na šestinedělí byl veškerý perosnál super, všichni moc příjemní, mají tedy jen jeden nadstandardní porodní sál (s vlastní sprchou, masážní vanou, pohovka pro tatínka …), dávají ho maminkám, které mají doprovod u porodu a kdo dřív přijde, ten dřív mele, ale většinou tam těch porodů nemají tolik, pokud není zrovna frmol (u nás zrovna byl, ale byli jsme nejrychlejší
), pokud je volno, tak se dá připlatit za nadstandardní pokoj, jednolůžkáč buď s vlastní sociálkou, nebo společnou pro dva, vlastní TV, lednička, moc hezké, za sebe můžu doporučit a příště půjdu opět tam
jo a není třea se tam registrovat, prostě v 36.týdnu tam přejdeš do poradny a hotovo (a tam byli taky všichni super)
V Kladně jsem porodila v říjnu a byla jsem velmi spokojená. Myslím, že nejdůležitější je vždycky personál a ten byl naprosto skvělý. Od porodní asistentky K.Vlasákové, přes lékařku, která nás porodila E. Shíbalovou, ostatní lékaře, sestřičky na oddělení šestinedělí a novorozenců. Prostě naprostá spokojenost.
Oddělení šestinedělí je samozřejmě zastaralé a pokoje po čtyřech, kde jsme byly první dva dny nic moc(byl zrovna hrozný nátřesk), ale záleží co chytnete za spolubydlící. Já jsem to měla v pohodě. Pak jsme se přesunuli na nadstandart a ten je perfektní.
O porodnici jsem slyšela spíš horší věci než lepší, sama jsem radši pokaždé jela do Motola. Celkově na mě kladenskáý nemocnice působí špinavě a opravdu příšerně. Letos v srpnu jsem s dcerou strávila jednu na noc na dětské chirurgii a fakt nikdy více. Po zkušenostech z pohotovosti, kdy doktorka půl hodiny vypisovala papíry předtím, než se na dceru vůbec podívala… spadla z prolézačky, cca 2m výška, … jsme se rozhodli, že v dalším případě jedině Motol, je blízko a dle mých zkušeností jednoznačně lepší. Další zkušenost, před 2 lety cca týden po návratu z porodnice starší dcera měla 4O horrečky, zvracela a měla průjem, bylo jí 21měsíců, na pohotovosti nám řekla doktorka „no a co, že zvrací?“ Manžel odpověděl, že mánme doma novorozeně, tak reagpvala slovy „hm, takže všichni ted budeme skákat“… a to tam jel v sobotu přes den. Takže za mě kladenská nemocnice nikdy více!!!
No díky za zkušenosti.Já osobně nejsem nijak náročná a až to na mě přijde,budu schopna porodit klidně na ulici
,jen aby to bylo venku
.Ale chtěla jsem slyšet názor většiny.
Asi si stejně udělám osobní názor, až si to tam prohlídnu.No uvidíme,doufám,že to bude ok a všechno klapne jak má.
Jen jsem si vybavila moje předchozí porody,oba v Berouně.Dnes už je tam porodnice zrušena.Porody jako takové proběhli dobře a doktoři i sestry byli super.Přestože na tu nemocnici každý nadával.Problém nastal až po porodu,kdy se má první dcera nechtěla a nedokázala přisát a nakojit ji byl nereálný úkol.Sestřičky byly naprosto neochotné a jednali se mnou jako s naprosto nechopnou macechou.Byla jsem opravdu neštastná a vlastně se divím,že jsem dokázala kojit.Z porodnice jsem odcházela jako uzlík nervů,připravena na umělou výživu.Ale s odsávačkou jsme to pak doma dohnali.S druhou dcerou v téže nemocnici ,již bylo vše ok,jelikož jsem nepotřebovala nijak radit.Tudíž byli všichni vstřícní a moc ochotní.Jaká ironie.
Ted jsem se odstěhovala a čekám třetí dítě a chtěla jsem mít trošku jasno, co mě asi čeká v porodnici na Kladně.
Ale nakonec je stejně hlavní,aby se miminko narodilo zdravé a v pořádku jsme se dostali domu. ![]()
Tak já se v Kladně chystám rodit za měsíc a půl.. Švagrová a pár známých tam rodili taky a byli spokojené. Myslím že v každé nemocnici se něco najde.. nikdy člověk nebude na 100% spokojený.. Každý vychvaluje pražské porodnice a přitom kapacity se najdou kdekoliv. Kamarádka přišla u Apolináře o 3 miminka vždy v 35tt.. takže je to věc názoru a zkušeností.. Někdo má to štěstí..někdo bohužel ne.
Taky si to myslím.Nicméně by mě zajímalo ,jestli je na Kladně samozdřejmostí, dítě na pokoji s matkou?Předpokládám,že v dnešní době už ano i bez nadstandartu.Alespon v zatracované berounské nemocnici, to tak bylo automaticky.A také kolik se platí za otce u porodu a podobně?Nevíte někdo???Díky ![]()
A taky bych chtěla vědět, kolik stojí ten nadstandartní porodní sál?Díky ![]()
ddinno za porodní sál se neplatí nic, je to prostě kdo první přijde, ten ho dostane, miminko s mamčou na pokoji je naprosto samozřejmé, po porodu se hned priklada mamince, aby si zkusilo saci reflex (dokonce PA se me i ptala, jestli to tak chci), na tom nadstandardnim sale myslim probihaji mereni miminka primo tam, pak vas tam nechaji nejake ty dve hodinky s tatkou a prckem, potom tebe prevezou na sestinedeli, prcek jde na novorozenecke a nechaji te naposledy vyspat
(pocitam ze to je asi vsude stejne) a pak uz jste spolu porad, za manzela u porodu se plati 600,– s tím, že absolvuje předporodní přípravu (jsou to 3 přednášky, my jsme byli jenom 2×, v rámci toho je prohlídka porodnich sálů), pokud jí neabsolvuje, tak se platí 1200,–, asi nejlíp když mrkneš přímo na stránky a tam se dozvíš co potřebuješ http://www.nemkladno.cz/index.php?…
Jj, přesně tak to je. A jinak Metal Aliance proplácí předporodní kurz, takže jsme neplatili nic ![]()
Ahoj,
já na Kladně rodila letos v červenci a stěžovat si můžu leda na jídlo což je asi všude.
Přístup doktorů i sester na jedničku,rodila jsem císařem a manžel mohl i na sál.Dítě jde na pokoj s maminou automaticky (pokud není po císaři), ale taktéž doporučuji nadstandart, pokoje jsou po 4 a některý i po 6 a když se přidají mimina tak se moc nevyspíš. A taky je to horší se sociálkou, na chodbě a jsou 3 záchody na celý oddělení, což je síla. Ale až budeš mít miminko tak ti nějaká sociálka bude putna ![]()
Ahoj, kamarádka rodila řed vánoci na Kladně a byla spokojená. Zato její kamarádka, která rodila asi o pět hodin dýl už takové štěstí neměla.
V těh.průkazu měla napsáno, že má rodit císařem - i přes to jí tam nechali asi 12 hodin trápit a pak císaře nakonec udělali.
Doma jí pak jizva praskla, začala silně krvácet a musela jí odvézt záchranka. Dostala se jí do toho nakonec infekce a useli jí operovat, když se probudila, tak jí zdělili, že jí vzali dělohu..... Primář sám přiznal pochybení operujícího lékaře a nabídl jí, že může jít k soudu.
Asi je to jako všude, na jakou směnu narazíte
Já budu rodit v Motole a ohlasy jsou taky různé ![]()
Denny, je to tak, všude můžeš narazit na vola. Já rodila v Motole 2× a vždycky jsem byla max. spokojená a pokud by se zadařilo, tak tam jdu i příště. Svůj názor na Kladno jsem psala o pár příspěvků výš… a to nejen na porodnici, tu znám jen z doslechu.
Kamarádka- zdr. sestra z MOtola- rodila v Motole nedávno… rodila jí pouze medička, placentu neporodila celou a tak po 6nedělí šla na kyretáž. A to by člověk předpokládal, že ö svýho zaměstnance se budou starat líp než o ostatní. Držím ti palce, at máš takové zkušenosti jako já. ![]()
jjeleno, .....přesně tak. ![]()
Jíá vím, že v Motole je fofr a prostě s tím počítám
i když, tenkrát byl klídek…25.12.2003
Teď v květnu to bude asi jiný ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.