Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré odpoledne, potřebuji prosím zase poradit.
Mám notebook Asus a nevím, jak mám aktivovat klávesu INSERT. Mám ji na číslici 0, na numerické klávesnici, a když mačkám jakoukoliv kombinaci, tak mi to prostě nefunguje. Mohly byste mi prosím zase poradit?
Předem moc děkuji
.
NumLock? Je nad číselnou klávesnicí.. Mám teda acer, ale bude určitě někde u těch čísel..
@gabriela82 edit: jo, už jsem Tě pochopila
, když vypnu Num lk, tak mi sice fungují ty okolní povely, co jsou taky na číslicích, ale ten insert ne ![]()
A nemas tam klavesu Fn? Neni ten insert napsany stejnou barvou, jako ta klavesa Fn nebo nejaka podobna? Ja na ACERu doma mam modre Fn. Mezi ctrl a win okynkem.
@Bublana Shift+Insert, při vypnutém numlocku. Alespoň na mém NTB to tak funguje.
@Bersaba aha, tak to už něco dělá
, ale… Budu za trubku, ale já jsem potřebovala a (původně) myslela, že to slouží k přepisování původního textu. Tohle, co to teď dělá, je v podstatě funkce Ctrl + V, prostě vložení (kdo by to byl do insert(u) řekl
). Ale na normální klávesnici máčknu insert a prostě se přepisuje text. A to se mi teď nedaří, a právě to potřebuju, takže na to jdu asi nějak špatně
. Nevíte náhodou, jak teda zprovoznit tu funkci přepisování?
To není klávesnicí, nejspíš nemáš zapnutou funkci přepisování v textovém editoru. Co používáš? Word 2007?
@Bersaba aha, tak to vůbec nevím, já si na ten nový word prostě nemůžu zvyknout
.
Ty bys věděla, jak na to? Poradíš, moc prosím? ![]()
@Bublana No ona je to novinka, právě od edice 2007, že je to v základním nastavení vypnutý.
Takže - otevři si Word, klikni na nabídku Soubor (to je to barevné kolečko úplně vlevo nahoře) a pak na Možnosti aplikace Word (dole pod seznamem posledních otevřených dokumentů). Otevře se ti další dialogové okno, vlevo v seznamu si vyberu Upřesnita pak v pravé části okna zhruba v půlce seznamu Možnosti úprav si zaklikni obě volby u Ovládat režim přepisování klávesou INS. A OK. ![]()
@Bersaba Klaním se až na zem, moc moc Ti děkuju
.
Příspěvek upraven 31.05.13 v 22:12