Klepání předního kolečka

2
28.2.15 22:50

klepání předního kolečka

Maminky poradte, mám tříkolový kočárek a při vyšší rychlosti se mu klepe přední kolečko. Nevíte jak to opravit? Máte s tím zkušenost? Vím že když se vypne aretace tak to nedělá ale já si nedovedu představit fungovat bez aretace předního kolečka. a trojkolky obzvlášt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
28.2.15 22:53

A co máš za kočárek? Třeba se najde někdo, kdo tu má stejný a poradí, zda s tím do servisu nebo to zkrátka tak kočár má. Já měla taky tříkolku a tyhle problémy jsem nikdy neměla. Ba naopak, jezdilo se mi s ním skvěle, mnohem líp jak se čtyřkolkou, jediná vada na kráse byl malý sporťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
28.2.15 22:54

Tipuju S4?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
28.2.15 23:12

Bezne to dela Graco Trekko a vada to neni, je to bohuzel bezny stav…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65661
1.3.15 10:06

I u Peg Perega GT3 si na to holky stěžovaly…
a pak stačilo na tyčku od kolečka navléknout slabé gumové těsnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.3.15 12:12

Knorr baby joggy s.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.3.15 16:12

Zkus to predni kolecko dotáhnout popripadne povolit. ;). Je tam sroub který to kolo drzi. Delal mi to x lander. A stočilo dotáhnout ono se to postupem casu trosku povoluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.3.15 23:02

Kocarek mam taky a obcas se kolo take chveje.Da se tomu zamezit jen tim, ze nebudete mit na rukojeti tasku a nebudete na rukojet tlacit zhora. Jakmile je teziste moc vzadu kolecko se trese. A jeste mam vypozorovano, ze se trese kdyz jedu po hrubsich chodnicich a kolecko ztraci prilnavost s povrchem.Kdyz s kocarkem bezim trese se i tak. Kocarek je jinak, ale bezvadnej.Snad jsem trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.4.15 22:56

Také se nám lehce chvěje, ale klepnu do něj z boku a je to zase ok. Důležité je klepat z levého boku pod uhlem cca 30% směrem vzhůru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.4.15 07:15

Kola je potřeba pravidelně promazavat. Jakmile mě začne zlobit přední kolečko, vím, jsem na to zapomněla. Ideální je promazavat jednou týdně, pokud se kočárek používá denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.16 00:55

opraveno :)

@Višňa ahoj, dělalo mi to taky. Mám ten stejný kočárek. Opravila jsem si to doma sama. Odšroubovala jsem těch 6 šroubků, které drží nánožník, sundala jsem ho, abych se dostala k matce co drží kolo. Tu jsem odšroubovala (špičatými kleštěmi, není tam moc místo). A vyndala jsem celou tu vydlici předního kola. Vložila jsem tam obyčejné gumové těsnění a vše vrátila a přišroubovala zase zpět. Už je to starší diskuse, tak nevím jestli už máte vyřešeno, ale snad to někomu pomůže. Vložím sem i pár fotek. Není to moc dobře vidět, ale vloží se mezi vidlici a kočárek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.16 01:00

Tak přes mobil mi nejdou fotky vložit, tak jak se dostanu na PC doplním. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.16 17:39

Oprava klepajícího kolečka

Přidávám slíbené fotky.

• odšroubujeme šroubky a sundáme nánožník
  • odšroubujeme matici, která drží vidlici předního kola
  • vidlici předního kola vytáhneme a navlékneme na ni těsnění, poté ji zasuneme zpět a vše opět důkladně přišroubujeme. Těsnění zamezí klepání předního kola, s kolem se pak dá trošku hůř zatáčet, ale při jízdě to nepoznáte a s kočárkem se dá i běhat nebo jezdit na bruslích :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.16 17:41

těsnění

Poslední fotka, která se špatně nahrála. Na té je vidět, kde je těsnění umístěno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.8.17 16:35

Mě tohle dělá u sojan Cayman, pravý přední kolo se mi vlní a nevim co s tim, jsem z toho zoufalá a když jsou kola zaaretovaná tak to nedělá…nemáte zkušenost u běžnýho kočárku? mam ho z druhý ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí