Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, prosím o zkušenosti
chci se zeptat těch, které musely většinu těhotenství proležet, tak jako já. Mám obavu, z toho že porod neudýhám
Nemůžu chodit na těhu cvičení ani plavat…Skoro 9 měsíců klidový režim, myslíte že to bude mít nějaký vkiv??? Děkuji za zkušenosti…
To je to poslední, co by mě nervovalo. Myslim ze v klidu udychas.
Ja do šestého mesice jen ležela nebo klečela u WC, nic jiného se nedalo, od sedmého mesice prozmenu musím mit klidovy rezim, protože deloha si dělá co chce plus dite sestouple dole atd. Je to hrozny opruz, a ten me nervuje vic, než to, ze to neudycham…udycham, bo budu muset
a ty urcite taky ![]()
@Zuzaa s
to máš pravdu, budu muset
ale jak pořád čtu, že každý cviči s anibalem a jak to pomáhá atd…tak mě to nervuje, pač já cvičit nemůžu kvůli měkččímu čípku…
@Petisek11 každý urcite ne, me by to ani nenapadlo. Min cti, nebudeš mit nervy v kýblu
![]()
Taky jsem většinu těhu proležela. Nakonec jsem rodila císařským řezem. Porod určitě tělo zvládne. Pro mě bylo nejhorší pak najednou normálně fungovat, stihnout miminko, vše doma a druhého prcka. Trvalo mi to dva měsíce, než jsem se dala dohromady.
Mám za sebou dva potraty, jen trochu jsem špinila, ale i to stačilo, ani jedno se neudrželo. Když jsem byla těhotná poprvé v stejnou dobu byla těhotná i kamarádka, ona šla na rizikové a teď má zdravou dcerku. Vím, že jsou věci, které se nedají ovlivnit, ale pořád mně tíží to, že možná kdybych byla doma a v klidu ležela, tak se to nemuselo stát.
Teď jsem těhotná potřetí, zatím nemám žádné potíže, ale ještě je hrozně brzo, 6 + 0 tt. Přemýšlím, jestli nebude lepší zůstat doma. Táhne mi na 40, hypotéku mám zařízenou a do teď jsem v životě nebyla na nemocenský, jednou jsem si vzala propustku k doktorovi…
Tím přece nemůžu nic zkazit. Ano, chápu, že jestli dítě má vážnou genetickou vadu, tak mu moje ležení nepomůže.
Už třetí doktorka mě přesvědčuje, že je to zbytečné, ale já se prostě bojím. Práci mám nenáročnou, prakticky půl dne sedím u počítače, pak jdu na oběd a pak jsem zase u počítače.
@mimeta doktorka má pravdu. Pokud je to ok udrží se to, pokud ne, nepomůže ani ležet doma.
Jestli se budeš cítit klidnější, tak na neschopenku běž. Ale lékaři mají pravdu.
Jestli je něco špatně tak se to neudrží ani když budeš ležet v posteli. Já otěhotněla 2× když sem byla na rodičáku, víceméně sem ležela doma (ještě to bylo v zimě, to sme fakt chodili max na menší procházky, protože syn byl věcně nemocný) a 2× sem potratila. Pak sem otěhotněla potřetí když sem nastoupila do práce, dělala sem denní i noční smeny, tahala nemohouci lidi, pohybovala se mezi nemocnýma a mám teď zdravé dítě. Moje dr říká, že zdravé těhotenství vydrží prakticky všechno.
Ježiši to bylo rychle
, děkuji za odpovědi, nerozporuju a chápu, že když je vše v pořádku, tak můžeš skákat padákem, a pokud má dítě rozštěp páteře, tak se to nedá zachránit i kdyby jsi se stavil na hlavu a odstrkoval ušima… Ale co když je to někde mezi? Proč se vůbec někomu nařizuje klidový režim? Jsou případy, kdy to pomůže…
@mimeta ahoj, potratila jsem 5× a 4× jsem od začátku fakt ležela. Chápu tvoje obavy a strach, ale kdyby šlo těhotenství vyležet, tak by to byla paráda. Pokud tě být doma uklidní, snažila bych se být doma. Pro tvůj klid. Jinak mám jedno dítě (celé těhotenství proležené, špinila jsem a krvácela), takže u nás se po 4 potratech povedlo a nejspíš našli i příčinu v imuologii. Drž se
@lachtanice86 píše:
@mimeta doktorka má pravdu. Pokud je to ok udrží se to, pokud ne, nepomůže ani ležet doma.
je to samozrejme blbost. Klidovy rezim muze v nekterych pripadech rozhodnout, zda zena donosi nebo ne.
Pokud na plod zavaznou genetickou vadu, tak nepomuze ani svecena. Ale v pripade napriklad hematomu a hrozicimu praksnuti toho hematomu, muze velmi jednoduse klid delat ten rozdil. Ja mela obrovske hematomy primo za zanizdenym vajickem, gynekolog se tvaril, ze asi o to prijdu, ja si nechala dat neschopenku a mam doma zdravou holcicku. A poctive jsem lezela, protoze kdykoliv jsem vstala, tak me zacalo bolet bricho, pracovala mi deloha a pichalo mne v ni tak, ze mi to dech vyrazelo. Kdyz jsem lezela, bolesti zmizly. Po trech tydnech gynekolog prekvapene zkonstatoval, ze hematomy nejenomze nepraskly, ale uz se vyrazne zmensily. Diky bohu za to. A jsem presvedcena, ze ne malou merou jsem s eo to zaslouzila ja. Poctive jsem lezela brala utrogestan, snazila se myslet pozitivne a setrila jsem se.
Warita, děkuji. Kdyby klidový režim neměl žádný význam, tak by ho přece nikomu nenařizovali. Samozřejmě genetickou vadu nenapraví.
Po prvním potratu se nám dlouho nedařilo znovu počít (to aby problémy byli vše komplet), tak jsme byli na všemožných vyšetření a měli bychom být zdraví, žádný důvod k neotěhotnění a potratům prej není… Zítra to proberu ještě i s doktorkou, a zdůrazním, že jestli má sebemenší podezření, že něco hrozí, tak ať mi napíše neschopenku.