Co na vyčerpání v šestinedělí?

300
21.5.15 17:22

Co na vyčerpání v šestinedělí?

Zdravím všechny maminky :mavam: Chci se zeptat, jestli je něco, co vám pomohlo trošku se v šestinedělí postavit na nohy. Nemyslím tím dostatek spánku, hodně pití atd., ale nějaký vitamín nebo doplněk stravy. V lékárně mi doporučili hořčík, ale ptám se i vás, jestli s něčím máte dobrou zkušenost. Moc děkuju :) Lubka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14691
21.5.15 17:40

Já ho beru, dneska jsem se ptala i pediatry a schválila ho i s ohledem na kojení. A taky mi ´doporučila homeopatika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
21.5.15 17:40

B-komplex je dobrý na únavu. Mě docela pomáhal :palec: ale když je člověk fakt nevyspalý tak pomůže asi fakt jen spánek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.5.15 17:52

@lubomíra Máš dost železa? Příznakem anémie je taky únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
21.5.15 18:15

@lubomíra Zkontrolovat železo, a pak ten hořčík a již zmíněný b-komplex, nicméně bez dostatku spánku je to stejně dost na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.5.15 18:29

Moc díky, udělala jsem tedy dobře, koupila jsem v lékárně hořčík už přímo s béčkem, tak uvidím, jestli to trošku pomůže. Železo si nechám zjistit, ale pokud si dobře pamatuju, měla jsem u něho dřív zácpu, což při tom šití po porodu moc nepotřebuju :roll: Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.5.15 18:31

@lubomíra To železo v tabletách můžeš suplovat alespoň červeným masem (hovězí) a vnitřnostmi (játra).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.5.15 18:38

@Svistice Tak to je super, zítra udělám játra :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
21.5.15 18:55

Nějak jsem nic nebrala necítila jsem se jinak než před otěhotněním kromě pár dní po císaři.
Anémie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
21.5.15 19:48

Zkontroluj to zelezo, ja byla dva týdny po porodu uplne bezbarvá, sestra mi rovnou brala krev a hned nasadili železo v tabl. Kombinovala jsem tedy s glyc. cipky, neb me stavělo (a taky zasita ), ale nebrala jsem jej dlouho. Zlepsilo se to vyrazne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
22.5.15 07:31

Železo. Dělali ti krevní obraz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
22.5.15 07:34

@lubomíra Zácpu jsem měla při braní železa taky, dr. mi při kojení doporučila lactulosu. Nicméně ani to nepomohlo, tak jsem se na tablety vykašlala a jedla maso a játra a spravilo se to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
22.5.15 20:57
@lubomíra píše:
@Svistice Tak to je super, zítra udělám játra :) Díky

taky jelítko nebo černá polévka - já mám strýčka na venkově, tak se to ted hodí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16233
22.5.15 21:05

Já bych se nebála ani komplexního multivitamínu. Třeba můj endokrinolog mi říkal, že ač je pro přirozené doplňování vitamínů a minerálů, tak třeba kojící žena nemá moc šancí do sebe dostat tolik jódu, kolik by potřebovala, a s jinými prvky je to podobné, takže mi během kojení doporučil brát multivitamín (mám Gravital, poměr cena výkon je u něj lepší než u jiných). Jinak je pravda, že železo staví, ale po hořčíku je zase průjem, tak když budeš brát oboje, bude to buď v pohodě, nebo si zažiješ peklo s obojím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
24.5.15 16:50

@zrcadlo @julie74 @Pipi 00 @Zuzaa Díky moc za zkušenosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie