Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny maminky
Chci se zeptat, jestli je něco, co vám pomohlo trošku se v šestinedělí postavit na nohy. Nemyslím tím dostatek spánku, hodně pití atd., ale nějaký vitamín nebo doplněk stravy. V lékárně mi doporučili hořčík, ale ptám se i vás, jestli s něčím máte dobrou zkušenost. Moc děkuju
Lubka
Já ho beru, dneska jsem se ptala i pediatry a schválila ho i s ohledem na kojení. A taky mi ´doporučila homeopatika
B-komplex je dobrý na únavu. Mě docela pomáhal
ale když je člověk fakt nevyspalý tak pomůže asi fakt jen spánek ![]()
@lubomíra Zkontrolovat železo, a pak ten hořčík a již zmíněný b-komplex, nicméně bez dostatku spánku je to stejně dost na prd.
Moc díky, udělala jsem tedy dobře, koupila jsem v lékárně hořčík už přímo s béčkem, tak uvidím, jestli to trošku pomůže. Železo si nechám zjistit, ale pokud si dobře pamatuju, měla jsem u něho dřív zácpu, což při tom šití po porodu moc nepotřebuju
Díky moc ![]()
@lubomíra To železo v tabletách můžeš suplovat alespoň červeným masem (hovězí) a vnitřnostmi (játra).
Nějak jsem nic nebrala necítila jsem se jinak než před otěhotněním kromě pár dní po císaři.
Anémie?
Zkontroluj to zelezo, ja byla dva týdny po porodu uplne bezbarvá, sestra mi rovnou brala krev a hned nasadili železo v tabl. Kombinovala jsem tedy s glyc. cipky, neb me stavělo (a taky zasita ), ale nebrala jsem jej dlouho. Zlepsilo se to vyrazne ![]()
@lubomíra Zácpu jsem měla při braní železa taky, dr. mi při kojení doporučila lactulosu. Nicméně ani to nepomohlo, tak jsem se na tablety vykašlala a jedla maso a játra a spravilo se to taky.
@lubomíra píše:
@Svistice Tak to je super, zítra udělám játraDíky
taky jelítko nebo černá polévka - já mám strýčka na venkově, tak se to ted hodí ![]()
Já bych se nebála ani komplexního multivitamínu. Třeba můj endokrinolog mi říkal, že ač je pro přirozené doplňování vitamínů a minerálů, tak třeba kojící žena nemá moc šancí do sebe dostat tolik jódu, kolik by potřebovala, a s jinými prvky je to podobné, takže mi během kojení doporučil brát multivitamín (mám Gravital, poměr cena výkon je u něj lepší než u jiných). Jinak je pravda, že železo staví, ale po hořčíku je zase průjem, tak když budeš brát oboje, bude to buď v pohodě, nebo si zažiješ peklo s obojím ![]()