Klinická studie migrény

Anonymní
23.6.25 22:00

Klinická studie migrény

Máte někdo zkušenost s klinickou studií migrény?
V reklamách na internetu na mě vyskakují nabídky na studie a jelikož migrénou trpím, ráda bych věděla oč se jedná.
Společnosti které studie nabízejí se mi zdají nevěrohodné, protože nemohu nikde dohledat recenze nebo více informací, tak jestli to není spíše nebezpečné, než aby to člověku pomohlo.
Děkuji předem za Vaše odpovědi a přeji hezké dny :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37059
24.6.25 01:20

O studii nic nevím, ale na poliklinice VFN na Karláku existuje specializované oddělení.
Pokud ale vím, tak nevědí, kam dřív skočit. :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
24.6.25 06:42

Jednou mě poslali (z neurologie) do clintrialu v Praze, ale nevyhovovala jsem.

Ti mají stránku.
Musíš splňovat podmínky a oni mít zrovna studií.
Nedávno jsem tam psala kvůli jiné studií, zavolali, ale už se neozvali, takže jsem asi nezapadá do toho, co potřebovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
24.6.25 07:45

Má neuroložka mě doporučila na klinickou studii na biokliniku v Ostravě. U vstupního pohovoru mi vysvětlila tamní lékařka, že se jedná o užívání nového (ještě asi neschváleného v ČR) léku na migrénu, který podávají v kombinaci s placebem, do záznamového zařízení (nějaký tablet) bych pak každý den zapisovala účinky (jestli mám třeba i nějaké vedlejší, jestli to zabírá…) no a oni by si z toho vyhodnotili, jestli funguje.
Neprošla jsem vstupním sítem - podmínkou bylo užívání hormonální antikoncepce (pilulky nebo tělísko, případně potvrzení o sterilizaci), bariérovou antikoncepci (kondom) neuznávali. Argument, že HAK neužívám právě z důvodu extrémního zhoršení migrén nebrali v potaz. Dokonce i kdybych byla single bez aktivního sexu bych podle jejich podmínek musela začít něco užívat.
Jako vypadalo to zajímavě, ale nedostala jsem se nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
24.6.25 10:37

Taky se mi ty reklamy zdají být nevěrohodné. Nemají ani odkaz na webovky, aby si člověk načetl nějaké informace a zjistil, kdo to organizuje.
Hazardovat se zdravím se fakt nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.25 10:42

Byla jsem v klinické studii migrény, ale bylo to v Thomayerově nemocnici v Praze.Tyto reklamy, co vyskakují, mi přijdou nevěrohodné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex