Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den…
Prosím o radu…zda nemáte někdo s tímto zkušenost nebo zda vám to nebylo nabídnuté..jak jste se rozhodly?
Dnes jsem byla u Lékařky dětské a nabídla mi pro dcerku MMR vakcinu v klinické studii…je to vakcína proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám + k tomu by ji v rámci studie naočkovaly vakcínou Havrix(proti žloutence A) a Varivax(proti planým neštovicím).četla jsem klady, ale taky nežádoucí účinky a jsem z toho nějaká rozhozená…nejdříve jsem byla nadšená, ale nějak teď nevím ![]()
Prosím vás o zkušenost a radu…děkuji všem moc ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
to chces mat z dietata pokusneho kralika
Ja by som ihned menila doktorku ![]()
Nikdy bych nenechala naočkovat své dítě něčím v rámci studie!!!jak nad tím můžeš vůbec jen uvažovat!?
Příspěvek upraven 27.02.13 v 15:22
A jak se jmenuje ta vakcína? Teď se očkuje Priorixem…
Určitě bych z chudáka dítěte nenechala dělat pokusnýho králíčka.
Já osobně bych rozhodně nedávala dohromady tolik vakcín. Už jenom samotná MMR je pořádnej záhul.
Samozřejmě bych na to nepřistoupila, my neočkujeme dokonce vůbec.
Ahoj, Priorix má naše malá celkem čerstvě za sebou, lituju toho, že jsem ho dala v 15 měsících. Další dítko ho dřív jak ve 2 letech nedostane, to vím. A tu kombinaci, co píšeš bych nedala ani náhodou…
Ale tady asi jednozančnou odpověď nedostaneš, ale co tak sleduju, tak se dost maminek tomu očkovánní brání.
Ježiš tak do toho bych v životě nešla
Synovi nadělala samotná MMR vakcína dost problémů i tak, natož v takové vražedné kombinaci, jak to může vůbec nějaký doktor nabízet?
![]()
Nikdy bych do toho nesla, myslim si, ze toho mam o ockovani nastudovano dost a neockujeme vubec
@marti81 píše:
Ježiš tak do toho bych v životě nešlaSynovi nadělala samotná MMR vakcína dost problémů i tak, natož v takové vražedné kombinaci, jak to může vůbec nějaký doktor nabízet?
![]()
![]()
Nejsou přece tak blbí, aby to zkoušeli na svých dětech, ne!? ![]()
Nešla bych do toho. Já dám klasické MMR, nic navíc a to až po 2. roce.
Nešla bych do toho ani za nic… Samotnej priorix je víc než dost…
Ježiš vůbec! nedala jsem ani klasickou.. odkládáme na později a s tímhle na mě přijít tak bych z ordinace mazala bez rozloučení
No, já bych s díky odmítla. ![]()
nejde o to, že je to v rámci studie (a počítej s ostrými reakcemi i vůči sobě, že sis vůbec dovolila o tom přemýšlet, na studie a očkování jsou tu někteří hákliví
.. ) ale jde o to, že vakcíny obecně jsou velkou zátěží pro dítě a podle mého není žádný benefit z jejich kombinace. Neříkám jedna vakcína s méně balastem na více nemocí (ve vhodné kombinaci), ale vícero mono vakcín dohromady? nevidím žádný důvod.
navíc, už samotná vakcína priorix je hrozná zátěž pro dítě, je to živá vakcína a jako taková je také podstatně hůře snášená. Nikdy bych neočkovala společně žádné další vakcíny. navíc, pokud máš holčičku 15m (nezobrazují se metříky, nějaká chyba), tak bych odložila i tu, na pozdější dobu.. kolem 2 let. protže vůbec není důvod s tím spěchat.
V obecné rovině jsem zastánce očkování. moje děti jsou očkované, mají hexu, prevenar, mají i TBC, starší (5let) má z nepovinných ještě havrix i ten varixil (máme k tomu důvody), ale mladší jen prevenar a ve 2letech ješte nemá MMR. protože není úplně fit, a rozhodli jsme se s mužem /on je dr., tak tomu trochu víc rozumí../, že očkovat ho je větší riziko než neočkovat. havrix jednou dostane a dostanou oba v rizikovém věku asi i meningokoka.
jsem ale toho názoru, že je potřeba dát tělu čas, hlavně v tom nízkém věku, dát šanci jeho imunitnímu systému se rozvinout, a očkovat později.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat