Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mam to same presne jak pises kliste
Taky doufam ze to prejde
@Anonymní píše:
@malinika a jak mate stare ditko? A co skolka?
4,5 roku. Do školky, pokud vede manžel, problém není. Pokud vedu já, je to horší. Prostě se na mě nalepí, zaklíšťuje se a většinou se to bez slziček neobejde. Zas na druhou stranu, když si ji jdu vyzvednout, vidím, že tam nestrádala. Nicméně hned, jak mě uvidí, rozběhne se ke mě a opět nastane pozice klíštěte.
Taky mám klíště 13.měsíců, nechávám tomu volný průběh, nevadí mi to. Okolí neřeším, co si kdo myslí je mi jedno, naopak lidi upozorním, že malá třeba nebude nadšená když ji budou chtít chovat ![]()
@malinika a od kolika let chodi? Ty jo i ve 4,5 letech ji to takhle drzi jo? To bude tedy mazec a predpokladam, ze ma rada plysaky a svou oblibenou deku? U nas je porad s dekou
![]()
@FamilyB Do školky chodí od 3 let…A ranní rituál se za tu dobu nezměnil.
Deku naštěstí neřešíme, ale má jednu extrémě oblíbenou panenku a jednoho extrémě oblíbeného plyšáka. Kamkoliv jdeme, snaží se to s sebou všude tahat. O tom, že s tím spí, nebo že tu panenku musíme brát s sebou do školky, asi ani psát nemusím. ![]()
@Tarjei To jediné mě trochu uklidňuje, že snad po té pubertě by se mohla „převěsit“ na nějaký jiný objekt. ![]()
Mám taky klíště - mě to teda „vadí“ dost, starší to nikdy nedělala, mladší má 13m, jakmile jsem s ní někde já, tak jedině já…blbé je to, že večer přijde domů muž a ona začne bulet a on jí nemůže pochovat, nemůže s ní být v jedné místnosti když já jsem ve druhé, nemůže jí uspat, nemůže jí přebalit, prostě nic - jen bulí a sedí mi u nohou. Totéž je ale s kýmkoliv když jsem u toho já. Pokud se nenápadně někam ztratím, tak to jde i s tátou i s babičkou. Takže večer neexistuje, že bych se věnovala té starší, nemůžu jí uspávat, koupat - protože na mě pořád visí malá ![]()
zrovna jsem si včera říkala, že zkusím tady pozjistit, jestli je to běžné chování ![]()
@malinika píše:
@Tarjei To jediné mě trochu uklidňuje, že snad po té pubertě by se mohla „převěsit“ na nějaký jiný objekt.
Kazdy dite je jiny.ja mela vsechny tri u sebe v loznici. Nejstarsi chtel do svy postele az v peti, nejmladsi suverenne od roka a pul…
Taky mám klíště, je mu 15 měsíců a je pořád kolem mě a na mě. Problém s tím má akorát tchýně a to je její boj. Náš se ani hlídat nenechá. Jak zjistí, že nejsem v místnosti, tak stojí u dveří a bouchá do nich.
Mě nejvíc děsí, že mám rodičák na 2 roky a příští rok se vracím do práce, tak doufám, že se to trošku zlepší. Bude hlídat moje máma.
Zdravim, chci se zeptat, zda je normalni takoveto chovani? Mam dve dcerky 1,5 a 3 roky. 3-leta toto nikdy nedelala, tak nevim. Me to nijak neobtezuje spis asi me okoli. Ale s dcerkami jsem doma, starsi ted bude skolkova. A mladsi je zjednodusene kliste. Jsme spolu porad, ale kdyz jdem do spolecnosti napr i k mym rodicum, tak dcerka na me visi. Dokaze jit i za babickou, tetou, ale pokud ji chteji vzit, tak nechce a hned bezi ke me. Nenecha se vetsinou od nikoho chovat az obcas na tatu a babicku. Jinak jen ja, kdyz treba nekdo z nich hlida a ja odejdu treba i na hodinu a prijdu tak se boji ze odejdu a porad na me visi. Zarli i na starsi sestru, kdyz ji mazlim, drzim za ruku atd. Starsi na mladsi ne. Zjednodusene, kdyz jsem v mistnosti ja k nikomu jinemu nechce. Ja v tom tragedii nevidim, ale ostatni jo. Kecy neresim, jen se chci zeptat, zda toto chovani je normalni? Ja si porad myslim, ze z toho vyroste. Teda bojim se skolky casem
dekuji