Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám ročního chlapečka a vůbec to není mazlivé děcko. Asi je to tím, že neposedí, takže nějaké mazlení je pro něho ztráta času, radši pobíhá
. Od malička ho ráda chovám, vidí i u nás s manželem, že se obejmeme, pohladí mě. Malý ani nechce chodit za ručičku, jedině sám. Asi je každé dítě jiné, ale mám pořád chuť ho pomuchlovat. Vždy si užívám, když usne a nesu ho do postýlky, tak mu dám pusinku a trošku ho pochovám
.
Je to věkem
. Užívá si že může zkoumat nové. Neboj, mazlící období přijde ![]()
Nechci ho muchlovat od rána do večera, ale on ani neposedí na klíně. Chovat chce jen tehdy, když z náruče někam vidí nebo dosáhne. Asi je to tím, že fakt nemá čas, musí pořád objevovat
. Jen jsem někde četla, co umí roční děti a tam o tom mazlení psali a také, že dítě umí dát třeba pusinku. To ten můj mě akorát rafne ![]()
Každé dítko je jiné. První dcerka byla nemazlící do 3 let, po třetím roce přijde a pomazlí se. Druhá dcerka je mazel od malička, chodí se mazlit víc než starší…
Je to rabiják..to znám. Mam doma neco podobnyho. neposedi, furt musí někde něco, ale chovat by se chtěl a někdy až moc, vysi mi na noze a to je dost únavný. Každé dítě je jiné a musíme to tak brát. Já taky nebyla chovací
@misaatom
Ježiš co by si po něm v roce chtěla…
Jak říkáš, nemá na tebe čas.
Má jiné zájmy než matku, kterou vidí neustále. (brát s rezervou) ![]()
@misaatom píše:
Mám ročního chlapečka a vůbec to není mazlivé děcko. Asi je to tím, že neposedí, takže nějaké mazlení je pro něho ztráta času, radši pobíhá. Od malička ho ráda chovám, vidí i u nás s manželem, že se obejmeme, pohladí mě. Malý ani nechce chodit za ručičku, jedině sám. Asi je každé dítě jiné, ale mám pořád chuť ho pomuchlovat. Vždy si užívám, když usne a nesu ho do postýlky, tak mu dám pusinku a trošku ho pochovám
.
No jo, chlap.. Ten můj začal být aspoň trochu přítulnější někdy po dvou letech, a to jen před usnutím, když onemocní, nebo když má úraz ![]()
@anairda píše:
@misaatom
Ježiš co by si po něm v roce chtěla…
Jak říkáš, nemá na tebe čas.Má jiné zájmy než matku, kterou vidí neustále. (brát s rezervou)
I bez rezervy, vždyť jsme pro ně stejně mobilní součást domácnosti - taková výdejna jídla/pití a utírárna zadků a odřených kolen ![]()
@Sluka píše:
I bez rezervy, vždyť jsme pro ně stejně mobilní součást domácnosti - taková výdejna jídla/pití a utírárna zadků a odřených kolen
Já jsem nechtěla být tak drsná, zakladatelka působí citlivě. ![]()
No ale máš naprostou pravdu. ![]()
@Sluka píše:
I bez rezervy, vždyť jsme pro ně stejně mobilní součást domácnosti - taková výdejna jídla/pití a utírárna zadků a odřených kolen
To je presne:-)
Ja mam asi nejumazlenejsi dite na svete.
Dava rad pusinky, objima me. Vlastne co zacal chodit, tak je umazleny, sam si prijde. Kamaradky dcerka ma 3 roky a neni umazlena vubec. Takze kazde dite je jine.Ja sem nebyla mazlici typ nikdy. ![]()
@anairda píše:
Já jsem nechtěla být tak drsná, zakladatelka působí citlivě.
No ale máš naprostou pravdu.
I prd citlive, to ze chci mazlikovat dite neznamena, ze nedostane na zadek, kdyz zlobi:-). Uplne si umim predstavit, co se mu honi v hlave: Co to po me zas chces, nezdrzuj me, kdybys mi radsi projevila lasku susenkou, nez nejakym mazlenim;-)
Pětileťák se teď mazlí mnohem, mnohem víc, než třeba v roce, roce a půl. Klid ![]()
@misaatom řešila jsem úplně stejný problém, i jsem kvůli tomu po večerech brečela, že se můj chlapeček nechce mazlit… ted je mu 17 měsíců a až asi před měsícem poprvé přišel sám a objemul mi nohy, když jsem vařila. Ted chodi i několikrát za den a vali se po mně. Ale je to vždycky na chvilku, protoze je to ne poseda. Takže dle me zkušenosti to určitě přijde za pár měsíců, možná i dříve
. Ale pusinky teda nedává doteď ![]()