Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Maminky, jaké byste mi doporučily nosítko na dítě - je už větší cca 8kg? Aby nám také nějakou dobu ještě vydrželo…děkuji za typy…a co říkáte na Quinny Curbb?
To co píšeš určitě ne, to není nosítko ale visítko - dítě v tom visí za rozkrok, má to negativní vliv na páteř a kyčle.
Já doporučuju Manducu nebo Kibi ![]()
Já mám Manducu, je pro děti až do 20 kilo a můžeš nosit na břiše, na zádech nebo i na boku. Za mě super věc.
No, u nas aktualni tema…vybiram dlouho a ted jsem to zuzila na Babybjorn, nebo Stokke nositko. A mezi nimi vubec nevim.
Dokud měl syn okolo 9kg, tak to šlo, ale pak hlavně v létě, když ho manžel nosil, tak byli spocení oba dva, jak na sebe byli přilepení, pořídili jsme krosnu a naprostá spokojenost. Syn má výhled a spocený už je jen tatínek ![]()
Rozhodně ergonomické nosítko, žádnou klokanku, rovnou zapomeňte na ty kde se dá nosit dítě čelem od nosiče
@geilens píše:
To co píšeš určitě ne, to není nosítko ale visítko - dítě v tom visí za rozkrok, má to negativní vliv na páteř a kyčle.
Já doporučuju Manducu nebo Kibi
Naprostý souhlas.
@Slimi To, co jsi zmínila jednak není ergonomické a jednak mi přijde divné, že to nemá dostatečně vysokou zádovou opěrku, zajímalo by mě, jak to funguje, když tam dítě usme. To ho budeš muset přidržovat rukou, aby se v tom nehroutilo a nepadala mu hlavička.
Já můžu za sebe doporučit Kibi, kupovali jsme už na chodící dítě s tím, že ho chceme využívat ještě několik let třeba na občasné poponesení na výletech apod. Jde použít do 20 kilo, čili cca 3-4leté dítě. Kibi má tu výhodu, že má nastavitelnou šířku sedáku, tzn že dítě má vždy dostatečně širokou látku mezi nožkama a sedí se mu pohodlně, nikde ho to neřeže. Také má Kibi nastavitelnou výšku zádové opěrky, což dodně využívám u syna. Když je vzhůru a nese se, tak chce mít volné ruce a mít možnost se zaklánět, takže mu opěrku shrnu co nejníž. Když pak usíná, tak vytáhnu opěrku nahoru a má krásně podepřená celá zádíčka a může pohodlně spát. Kibi se dá taky srolovat k pasu, pokud ho máš na sobě a dítě v něm zrovna není.
Nevýhoda Kibi je, že tím, jak je hodně nastavitelné, tak je třeba na začátku trochu štelovat, nastavit šířku sedáku, utažení popruhů atd., aby to rodiči i dítěti pěkně sedělo. Ale to je jen před prvním použitím, jak je to jednou nastavené, tak nahodíš během pár vteřin a jdeš.
@Lenule15 píše:
Dokud měl syn okolo 9kg, tak to šlo, ale pak hlavně v létě, když ho manžel nosil, tak byli spocení oba dva, jak na sebe byli přilepení, pořídili jsme krosnu a naprostá spokojenost. Syn má výhled a spocený už je jen tatínek
Krosna je taky dobrá, taky máme a využíváme, i tak jsem ale ráda, že k ní máme nosítko, bereme ho s sebou, i když neseme dítě v krosně, protože když chce po cestě spát, tak ho přendáme do nosítka, v té krosně je zkroucený jak paragraf.
@Hoa Mai když usne u nás, tak mu dám okolo krku ten „nákrčník“ na spaní a zvládá to v pohodě, hlava mu nikde nepadá. Každopádně jsem ráda, že to nosí manžel, já to zkusila jednou a málem jsem šla do kolen ![]()
Holky, co hledáte správné nosítko, tak mrkněte na tenhle obrázek. Dítě by mělo mít takovouhle polohu v nosítku, tzn. kulatá záda, na břiše vždy čelem k matce, zadeček níž než kolínka a látka pod zadečkem by měla být od kolínka ke kolínku. To je správná poloha pro nošení.
@lupto oboje dvoje jsou visítka, nedoporučuju ani jedno
@Lenule15 Právě, že z ergonomických nosítek při správném nastavení by nemělo nosiče bolet nic. Já teda nejsem žádný geroj, ale v Manduce unesu ještě teď 14kg dceru (a to jsem 38+3tt)
@loja jj z manducy určitě nic nebolí, to vím sama, ale já mluvila o té krosně, že konstrukčně je spíš fakt dělana proc chlapy ![]()
@Lenule15 jj, promiň, špatně jsem to přečetla. Krosnu máme taky a absolutně souhlasím, že pohodlí pro nosiče je teda nepoměr. Z krosny bolí záda mě i manžela, kdežto u Manducy se nám tohle nikdy nestalo.
…já se v tom nevyznám, tak jsem chtěla radu. Zmínila jsem to Quinny, protože jsem to někde viděla a chtěla znát názor někoho, kdo tyto věci používá…chci nosítko používat opravdu výjimečně, tak se mi nechce kupovat nic moc drahého, ale zase nechci dítěti zničit
záda…
Jj, to je jasný, všichni chceme ušetřit. Můžete zkusit na fcb stránku NOsíme děti, je tam i bazárek, kde můžete koupit ergonomická nosítka