Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky chtěla jsem se zeptat uvažujeme o koupi klokanky pro našeho prcka ať sní můžeme trajdat po horách, za chvíli ji bude 6 měsíců. Chtěli bychom nějakou pořádnou co vydrží a je pro prcka i nás pohodlná. Budu ráda za každý Váš názor případně doporučení díky moc.
Klokanka určitě né je to špatné pro páteř a kyčle mimi..
doporučuju manducu nebo nějaké ergonomické nosítko ![]()
Pokud chceš něco fakt pohodlného, tak nekupuju klokanku, ale ergonosítko. Zaplatíš asi o trochu víc, ale překvapivě - tolik se nenadřeš, nebudeš dítěti ničit záda a využijete ji opravdu dlouho ![]()
Namátkou ergo, manduca, beco, liliputi, bondolino…
souhlas! Některé značkové klokanky jsou dokonce drahé jako čert (třeba Baby Bjorn) a pro dítě přitom nezdravé. Máme manduku a je super. Malý má 8,5kg a moje záda to nepoznají ![]()
Dají se koupit i bazarové za lepší cenu a věřila bych jim, kdyby to mělo být jen pro jedno dítě.
Též doporučuji manducu. Mám jí doma a jsem s ní spokojená. malé se v ní líbí že má rozhled, ikdyž musí být čelem ke mě. Je ale i pro mě pohodlná a myslím že na nějakou turu ideální.
Na vánoce jsme dostali klokanku od chicco, nejen že se prapodivně zapíná, ale oproti manduce mam pocit že je v ní malá jednou tak žežká ![]()
Jedině Manducu. Je super. Náš Maty je pěknej divoch, ale v Manduce se nosí moc rád ![]()
Mam doma Ergo a je super! Manduca nam nevyhovovala, protoze je trosku sirsi a malej v tom strasne plakal. Asi mu to moc roztahovalo nozicky. Ergo nebo Beco jsou uzsi. Ale chce to vyzkouset. Klidne bych sla i do nejakeho pouziteho nositka. Myslim, ze na tom neni moc co znicit. Maximalne se opere barva.
no jak to tak tady čtu asi opravdu půjdu do té manducy malá je celkem cvalík takže spíše asi něco většího
díky moc holky za rady ![]()
@Lorr určitě neprohloupíš, já jsem v ní poponášela kratší trasy ještě dvouleťáka, to ti žádná klokanka neumožní
Navíc je tam dítě ergonomicky bez visících nožiček. Jen doporučuju zkoušet venku, děti si chvilku zvykají a je lepší, když hezky hned šlapeš a mění se jim scénérie, doma v obýváku to z důvodu nezvyku může doprovázet trocha kvičení, ale nedej se odradit, v tomto věku rychle pochopí, že je to sranda ![]()
@Gladys píše:Často Tě vídám v diskusích o nošení, tak snad budeš mít odpověď
@Lorr určitě neprohloupíš, já jsem v ní poponášela kratší trasy ještě dvouleťáka, to ti žádná klokanka neumožníNavíc je tam dítě ergonomicky bez visících nožiček.
@Herminka V 15m předpokládám, že už dítě sedí, stojí, takže tam ta látka od kolínka ke kolínku už není tak podstatná, jde pak už jen o komfort dítěte, pokud je nesené dýl, lem může nožičky otláčet, když trochu „visí“. Pokud plánuješ nosit i nadále, jsou tu batolecí nosítka, jsou mnohem větší a dítě má zase látku od kolínka ke kolínku.
Namátkou skladino, blue bear, petite panda, na Fleru šije Tiki.
Ale jinak to nevadí, příležitostně jsem nosila dvouleťáka v krizových situacích (záchvat vzteku, unavený nožičky, s kočár pak nastupování do mhd, aby nezůstal na zastávce a tam manduka bohatě stačila)
@Gladys Á, to zní logicky, moc děkuju! O batolecích nosítkách vím, pokukuju po nosítku od Tiki, ale asi spíš až bude druhé dítko, které obsadí manducu.
@Gladys píše:
@Lorr určitě neprohloupíš, já jsem v ní poponášela kratší trasy ještě dvouleťáka, to ti žádná klokanka neumožníNavíc je tam dítě ergonomicky bez visících nožiček. Jen doporučuju zkoušet venku, děti si chvilku zvykají a je lepší, když hezky hned šlapeš a mění se jim scénérie, doma v obýváku to z důvodu nezvyku může doprovázet trocha kvičení, ale nedej se odradit, v tomto věku rychle pochopí, že je to sranda
já jsem napsala klokanka protože vím že tomu tak říkají ostatní, my jsme zase takoví že si raději připlatíme za takové věci aby jí to nijak neničilo zdraví, a nebojím se že by se tam malé nelíbilo jakmile se nosí a je jí jedno kdo tak je to nejspokojenější dítko pod sluncem ![]()
@Lorr určitě to chce vyzkoušet osobně - mně líp sedělo Ergo, manželovi Manduca, nakonec jsme vzali tu a stejně nosím jen já ![]()
Hodně obchodů i e-shopů nabízí zapůjčení na zkoušku na týden nebo 10 dní za cca 10 procent ceny a v případě, že nevyhovuje, tak ti rozdíl vrátí.
Manduca má teš krásné v limitované edici 2012. Tu zimní limitku jsme nestihli, bylo jich strašně málo. Tak máme obyč hnědou.
Jo a ještě - nebrat černou barvu, je na ní vidět každý chlup a už po prvním použití vypadá jak stará.
A koukni po různách krámech, třeba na outdoorkids.cz mívají zajímavé akce, v branakdetem.cz mají zas ty limitky…
a já ještě dodám, že na nosenideti.cz je mimo jiné i bazar, celkem dost aktivní, dá se zadat i poptávka ![]()