Jak nastupujete do MHD s kočárkem a 3letým dítkem?

3950
30.5.12 17:25

jak nastupujete do MHD s hl.kočárkem a 3 letým dítkem ??

Ahoj holky, nějak nad tím poslední dobou přemýšlím. Občas chci cestovat MHD s miminkem a mojí dcerkou ,která bude mít 3 roky, tudiž sama do autobusu nenastoupí. Samozřejmě si budu vybírat nízkopodlažní, těch nám tu jezdí v celku dost, ale i tak jak to děláte ? Nahodíte starší dítko do busu a pak kočárek? Co když řídíč zavře dveře a ujede? Kočárek mám peg perego gt3 a do auta mám jen podvozek tfk bugster + maxi cosi sedačku právě že se mi nebude chtít gt3 skládat do auta, ale občas jezdím na druhý konec Ostravy na celodení procházky atd. a to prostě v sedsačce absolvovat nehodlám poradíte ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
30.5.12 17:28

do nízkopodlažního jsem najížděla kočárem jednou rukou a druhou držela dceru nebo se držela madla kočárku,u klasickýho busu jsme tam šoupla dceru a pak vytahovala (většinou sama) kočár nahoru. vždycky jsme měla nohu na prvním schodě aby kdyby řidič začal zavírat jsme ty dveře chytla, při výstupu jsme první sjela s kočárem a pak jsme sáhla pro dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
30.5.12 17:29

Hele těžko.Prve vyzvednu syna a pak rychle tahám kočárek :roll: samozdřejmě nikdo nepomůže :cert:

• Citovat
  • Upravit
14856
30.5.12 17:39

Z tohodle mam nocni mury, tady u nas je nastesti vse nizkopodlazni, ale co jsem byla s dcerou v Praze, tak jsem mela problem do nepodlazniho dat i ji s kocarkem (jsem teda tehotna)…

v Praze mi ale lidi prisli docela ochotni. Hodne se nabizeli, i kdyz s nami byl manzel (nesl teda tezky nakup).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
30.5.12 17:40

Jezdím po Praze a přímětským busem do Prahy. Syna mám staršího, ale odmítá sám nastupovat. Při nástupu nastrkám syna do busu a pak já s kočárem. Jen mě udivujete, že nikoho na pomoc s kočárem neseženete. Hluboký, sporťák jsem v životě do busu sama nedávala. Golfky občas zvedala, když malý byl lehký, okolo 2,5 roků jsem si zase řekla o pomoc. A to s kočárem jsem celkově cestuji 3 roky.
Za tu dobu jestli my 3 lidi řekli, že nemůžou a nabídl se někdo jiný.
Neříkám, že jsou vždy lidi s pomocí odvázaný, ale pomůžou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.12 17:43

Do nízkopodlažního mi tříleťák nastoupí sám, když se narodil mladší, tak měl 26m, tehdy jsem brávala staršího do manduky na záda, aby nezůstal na zastávce :lol: Pak jsem brala mimino do šátku a staršího za ruku, takže jsem se mu mohla plně věnovat, ale jen jsem byla připravená chytat a usměrňovat, jinak jsem ho zkrátka nechala nastupovat samotné a zvládá v pohodě. Pak už jsem bez problému zvládala nastoupit s kočárem a mladší šel přede mnou a běžel si honem sednout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
30.5.12 17:43

no taky to tak vidím že jedině jednou rukou se trefit do nizkopodlažního a druhou ruku na dceru ono tam kde je opravdu chodník ve výšce busu a řidič šikovně zastaví tak to jde ale oni kolikrát zastaví jak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
30.5.12 17:49

@Gladys já jezdím převážně autem právě takže malá má bus spíš jako spestření ale když byla v hlubokem jezdila jsem raději mhd protože se mi nechtělo vše skládat do autana po 15 minutách jízdy autem zase vše vytahoavt atd. no bude to zajimavé jak tak čtu o manduce vím ale zase celí den mit dítě v nosítku se mi nechce přece jen prefšruju kočárek samozřejmě přemýšlím i o pořízení manducy uvidíme no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.12 17:49
@nemolka píše:
no taky to tak vidím že jedině jednou rukou se trefit do nizkopodlažního a druhou ruku na dceru ono tam kde je opravdu chodník ve výšce busu a řidič šikovně zastaví tak to jde ale oni kolikrát zastaví jak :nevim:

Tohle mě vždycky štve, dávám znamení jak dement, stojim tam pomalu jak socha svobody s tou zdviženou pazourou a on zastaví metr od chodníku nebo zkrátka přesně o kus větší vzdálenost, než mám mezi předním a zadním kolečkem, takže tu mezeru nepřeklenu, natož aby ji překročil tříleťák.
Ale já už jsem voprsklá, zkrátka mi to trvá dýl a kdyby chtěl zavírat dbeře, tak si na něj pěkně houknu. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
30.5.12 17:53

jo no přesně me se dokonce přední kolečka zasekli v díře mezi chodníkem a buśem krapet jsem byla mín šikovná a málem jsem dítě vyklopila :cert: a o tom to je že právě takovou díru mi 3 leté dítě nezdolá že jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.12 17:53

@nemolka já do té manduky strčila právě to starší, ne menší, zkrátka jsme dorazili na zastávku, hodila na záda, přijel bus, nastoupila jsem 3v1 :mrgreen: V autobusu v klidu zajistila kočár a na další zastávce sundala na sedačku.
U drobnějšího dítěte by stejnou roli splnil třeba ringsling či haipa daipa vak, dítě na bok a nastoupíte bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
30.5.12 17:58

no malá váží ve 2 a 7 měsících 18 kilo navíc právě nošená takhle nikdy nebyla ale jako jo nápad dobrý co by ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
30.5.12 18:02

Je to stres. Prckovi důrazně popíšu postup nástupu/výstupu. Nástup - najedu s kočárkem, rychle se vrátím pro čekajícího prcka a pak rychle k řidiči zaplatit a šup k dětem. Výstup - prcka ven, kočárek ven. Lidi občas chtějí pomáhat, ale většinou to zvládám sama (záleží, jak dobře řidič zastaví), nejvíce pomůžou, když jdou z cesty, abych mohla rychle manipulovat. Dvakrát se stalo, že mi zavřel zadní dveře, naštěstí se nic nestalo - celý bus začal volat, ať je kouká ještě otevřít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.12 18:03
@nemolka píše:
no malá váží ve 2 a 7 měsících 18 kilo navíc právě nošená takhle nikdy nebyla ale jako jo nápad dobrý co by ne

tak to už je na boční nošení moc, syn měl 15kg a bylo to už dost, na zádech se ještě poponést dá, hlavně s vyztuženýma popruhama. Výhodou tříleťáka je, že je schopen kooperovat a sám ti na ty záda vlízt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
30.5.12 18:09

no vidím to na poprvé z někým asi z tatínkem abychom to nacvičili :lol: a nakonec budeme odkázáni na to auto :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí