Syn nerad chodí ven

4
30.5.12 11:58

Syn nerad chodí ven

Zdravím všechny maminky a prosím o radu:-). Můj 9 týdenní synáček nerad chodí ven. Pokud vyjedu s kočárkem nastartuje pláč a vydrží mu to tak dlouho dokud se zase nevrátím domů. Stejné je to i když ho vezmu jen do náruče a jdeme se projít po zahradě. Přitom doma v kočárku normálně spinká. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešily? Děkuji a přeji všem pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
30.5.12 12:04

Otevři na něj okno, ať má čerstvý vzduch a hoď si nohy nahoru 8)

Jako chápu, že někdy člověk musí i nakoupit atd., možná bych pouvažovala o možnosti pevného zavinutí, bílého šumu třeba do walkmana či mptrojky a pověsit sluchátka k hlavičce a pořádně to vohulit, aby to slyšel, i dkyž to nemá v uších, zadudlíkovat a pak teprve vyjet. Většímu dítěti bych nacpala kukuřičné křupky nebo flašku s mlíkem či oblíbeným nápojem.

Ono ho to přejde, ale přes koleno bych to nelámala, je ještě malinký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.5.12 12:07

Satek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.12 12:12
@asha píše:
Satek?

Tak když nechce ani v náručí na zahradu, tak podle mě asi ho celkově ten venek štve.

Teď mě ještě napadlo, co dát dítě na zahradu do stojícího kočárku, pokud je zvyklý v něm spát doma, tak by třeba v nehybném kočáru si zvykal, že je venku a pak by byl svolnější i k nějaké projížďce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.5.12 12:15
@Gladys píše:
Tak když nechce ani v náručí na zahradu, tak podle mě asi ho celkově ten venek štve.Teď mě ještě napadlo, co dát dítě na zahradu do stojícího kočárku, pokud je zvyklý v něm spát doma, tak by třeba v nehybném kočáru si zvykal, že je venku a pak by byl svolnější i k nějaké projížďce?

Naruc a satek jsou uplne jiny veci. V naruci mu muze vadit, ze je moc venku, neni chraneny. V kocarku zase separace od matky… Musi se to vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.12 12:29

@asha Tak asi záleží i na tom, jak se chová doma, zda je spíš chovací, či ne, druhorozený byl v tomto věku silně nekontaktní dítě (zrovna mně se narodil nenosivec, jak tristní :lol: ), šátek mu začal být příjemný až v 5m, chování na ruce o trochu dřív.

Napadá mě ještě, třeba je dítě dráždivé, tudíž podněty jako nové výhledy venku, houpání kočárku, změna teploty, to všechno je pro něj moc podnětů najednou a nedává to. V tom případě bych se hlavně snažila správně nosit a polohovat (viz paní Kiedroňová a její Něžná náruč rodičů), s věkem by se to mělo zmírnit.

Případně tedy zkusit šátek nejdřív doma a až si na něj dítě zvykne, tak jít ven, za současných teplot člověk nemusí dítě v šátku nijak dooblíkat, pokud bude spát a mít přetažený popruh přes hlavu, tak zřejmě vůbec nezaznamená, že se dostalo ven.

Ale jak říkám, nelámala bych to přes koleno, podle mě z toho tak do 4-6m vyroste, nešla bych přes odpor dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.5.12 12:30

Něco na tom bude, známých dítě se nerado nosilo v náručí, asi mu to bylo nepohodlné, ale šátek milovalo :kytka:

@asha píše:
Naruc a satek jsou uplne jiny veci. V naruci mu muze vadit, ze je moc venku, neni chraneny. V kocarku zase separace od matky… Musi se to vyzkouset.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.5.12 12:36

@Gladys Tak do toho uz nevidim… jen mne to napadlo, protoze ja casto pouzivala kocar jako nakupni tasku a dite mela privazany na brise. :mrgreen:

Jen teda upozornuju, ze pokud satek jeste nezkusilo, muze pekne rvat…ale mam zkusenost, ze to prejde ;) Nevzdat pri prvnim kravalu… Samozrejme jsou deti, ktery proste v satku happy nebudou, ale tyden dva bych tomu sanci dala. Klidne i dyl :lol: A vazat tak, aby bylo dite schovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.12 12:45

@asha tak to už by mi přišlo stejný nechat týden dva řvát mimino v šátku nebo v kočáru, za takovou dobu to podle mě vzdá tam i tam :nevim:
Franta byl fakt v tomhle dost neoblomný, jako najedenej, odkrknutej, vykaděnej, vyčuranej, se suchou plínou a v dobré náladě, tak byl ochoten maximálně hodinku v šátku přežít. A to jsem ho právě kvůli nákupu tehdy občas do toho šátku fakt dát musela a někdy to byl dobrej očistec, Mates mi v tom taky občas hejknul, ale tohle bylo nesrovnatelný, hlavně když se to rychlou chůzí venku nezlepšovalo, ale naopak řval víc a víc, k tomu to vadilo staršímu, takže ten začal řvát taky a dělali jsme tu šátkování fakt „dobrou“ reklamu…

Ale to se asi bude muset taky vyjádřit zakladatelka a některé věci upřesnit, třeba jak se dítě chová uvnitř domu při chování, při popojíždění kočárem uvnitř atd 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.5.12 12:56

Díky za reakci. Šátek jsem si dnes obědnala, ale myslím, že to nebude úspěšné, protože Kubi nesnáší třeba zavinovačku nebo když kolem něho omotám na těsno deku. Hned řve a kope nožičkama až se tím prokope ven a pak je spokojenej. Jestli to bude až do půl roku tak tohle domácí vězení asi nepřežiju:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.5.12 12:58

@Gladys Ja to psala hlavne proto, ze znam dost holek, co dite souply jednou do satku jako nekolikatydenni, dite rvalo a tim to pro ne zhaslo :nevim: Pro mne je treba prijatelnejsi zvykacka v satku, nez nechat dite jecet v kocaru…ale u nas to bylo vzdycky rychly, sice na zacatku protesty, ale pak okamzita narkoza :mrgreen: Ovsem kamoska to nedala a rvala dite ven hned, jak zaclo jecet…a od ty doby tvrdi, ze se miminu v satku nelibilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.5.12 13:01
@8Kate píše:
Díky za reakci. Šátek jsem si dnes obědnala, ale myslím, že to nebude úspěšné, protože Kubi nesnáší třeba zavinovačku nebo když kolem něho omotám na těsno deku. Hned řve a kope nožičkama až se tím prokope ven a pak je spokojenej. Jestli to bude až do půl roku tak tohle domácí vězení asi nepřežiju:-).

Tak pozor hlavne na tvuj pristup! Chce to fakt myslet pozitivne, jak budes nejista, dite to vyciti a je konec. Mozna i to je za castym neuspechem v satkovani, matka je nervni z toho, aby to dobre uvazala a dite to proste nerozdejcha. :think:
Takze nemysli, ze to bude neuspesny, mysli na to, ze to bude parada! :palec: A nenech se hned zaskocit, ta parada ti musi vydrzet, i kdyz bude pri manipulaci jecet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.5.12 13:01

@8Kate a nevadí mu slunce? Nezkoušela jsi zahradit otvor v kočárku plínkou ? Prostě mu víc zastínit?
Když ti bez problémů spinká v kočárku doma,viděla bych to na slunce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.5.12 13:22

Zastínění jsem zkusila, samozřejmě ho vozím tak aby na něho vůbec slunce nesvítilo. Ale on vždycky chytne takovej záchvat, že stejně neví jestli prší nebo svítí sluníčko:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.5.12 13:27
@8Kate píše:
Zastínění jsem zkusila, samozřejmě ho vozím tak aby na něho vůbec slunce nesvítilo. Ale on vždycky chytne takovej záchvat, že stejně neví jestli prší nebo svítí sluníčko:-).

a když ho povozíš kočárem doma, tak mu to nevadí nebo začne taky řvát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí