Pasy pro děti na Slovensko

861
1.6.12 09:50

pasy pro děti na Slovensko

Ahoj holky, prosím poraďte. Je nutné mít pro děti pasy na Slovensko nebo stačí je mít v občance? Máte s tím některá zkušenost? Děkuji za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
549
1.6.12 09:52

Pokud pojedete na Slovensko už v červenci musí mít děti svoje doklady.tzn.pas v občance už neplatí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
1.6.12 09:57

ondas děkuji, myslela jsem si to. Takže to platí asi i pro nás, že? Slovensko prostě s pasama celá rodina. Pojedem, teda chystáme se o prázdninách, jestli to stihnu vyřídit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
1.6.12 09:59

v rámci EU můžeš cestovat na občanku, pas pro dítě je nutný proto, že obvykle nemá vlastní OP, je jedno, jestli pro něj vyřídíš pas nebo OP, občanka vyjde na 50, pas na 100 (ale pamatuj, že kdybys někdy jela mimo EU, občanka nestačí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8658
1.6.12 10:00

buď pasy nebo OP i pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
1.6.12 10:01
@katek78 píše:
v rámci EU můžeš cestovat na občanku, pas pro dítě je nutný proto, že obvykle nemá vlastní OP, je jedno, jestli pro něj vyřídíš pas nebo OP, občanka vyjde na 50, pas na 100 (ale pamatuj, že kdybys někdy jela mimo EU, občanka nestačí)

aha, tak díky, to je lepší vyřídit pas, příští rok snad bude moře:) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
1.6.12 10:04

@ivculka my máme děti dokonce i se slovenským i českým občanstvím i s obouma RL a stejně musejí mít na slov.pas.Prostě kamkoliv vycestuješ musí mít svůj doklad totožnosti.
Samozřejmně i OP,ale asi pas je lepší ten pak platí jako doklad všude.
taky mám děti zapsané v OP a už je mi to na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
1.6.12 10:05

Já jsem teď vyřizovala synovi taky pas. Je to za 100,– platnost 5 let nebo do prvních výrazných změn obličeje (takže je to individuální, ale cca 2-3 roky). Měl být hotový za 3 týdny a po dvou týdnech mi přišla informativní sms, že je hotový, takže stihnout se to dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.6.12 10:06
@ondas píše:
Pokud pojedete na Slovensko už v červenci musí mít děti svoje doklady.tzn.pas v občance už neplatí :(

Pojem pas v občance teda vůbec neznám, ale na děti zapsané v občanském průkazu se nikdy nemohlo vycestovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
1.6.12 10:06

Od cervence musi mit dite vlastni pas. Tedy pokud nema vlastni OP. V ramci EU staci OP pro rodice a deti, co maji obcanku. Pokud ne, tak musi mit deti od cervence pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
1.6.12 10:09

Jeste takhle, dite nesmi bez platneho cestovniho dokladu tj. vlastni OP v ramci EU nebo vlastni pas mimo EU vubec opustit republiku ani ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.6.12 10:14

@ondas to dvoje občanství a RL obou zemí mají děti proč? Muselas to zařizovat nebo je to automaticky? Já jsem Češka a manžel Slovák, prcek se narodil tu. Má akorát dva originály RL české. Paní na matrice říkala, že to u dětí, kde je jeden rodič cizinec, dělají. Ale byl tam drahý, takže já nevím, proč.

Příspěvek upraven 18.06.16 v 10:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.6.12 10:14
@ivculka píše:
Ahoj holky, prosím poraďte. Je nutné mít pro děti pasy na Slovensko nebo stačí je mít v občance? Máte s tím některá zkušenost? Děkuji za reakce :kytka:

Mít děti v občance zapsané nikdy nesloužilo jako platný cestovní doklad (i když si to dost lidí myslí).
Nemyslela jsi tím, že je máš zapsané ve svém cestovním pase? Pak by to do konce června (nevím přesně den) šlo, pak už musí mít svůj cestovní pas nebo po EU svou občanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
1.6.12 10:43

No nevím, řešili jsme to zrovna minulý týden, protože jsme jeli na sobotní výlet do Strážovských vrchů a kvůli jednomu dni jsem odmítla vyšilovat. Se slovenskýma policajtama se snad domluvíme, ne? A taky moc nevím, kde a kdo by nás kontroloval.
Ale v srpnu tam jedeme na týdenní dovolenou, tak to ten pas snad stihnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
1.6.12 11:03
@danyk píše:
@ondas to dvoje občanství a RL obou zemí mají děti proč? Muselas to zařizovat nebo je to automaticky? Já jsem Češka a manžel Slovák, prcek se narodil tu. Má akorát dva originály RL české. Paní na matrice říkala, že to u dětí, kde je jeden rodič cizinec, dělají. Ale byl tam drahý, takže já nevím, proč.

ne automatický t není jen jsem to zjištovala protože to máme stejně jak ty můj je slovák .. a dítě má ze zákona nárok na dvojí občanství podle rodičů .. tak kdo chce může požádat i oslovenský rodný list .. malej má 2 měsíce a zatím jsem nezjišťovala k čemu je to dobré .. spíš pokud je někdo třeba cizinec od dál ale slovensko je vedle a výhody dítě s toho čerpat nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí