Klokanka pro mimi - 8 měsíců?

585
11.7.12 11:42

Klokanka pro mimi - 8 měsíců?

Ahoj maminky,

potřebovala bych poradit s klokankou. Zatím máme klasickou do 9 kg, ale syn váží 9,5 kg a chystáme se na dovču. Existuje nějaká klokanka která má větší nosnost? Nepoužíváme jí moc, jen tak jako občas, když už prcek nechce být v kočárku..

Děkuji za tipy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
11.7.12 11:50

Kup radši ergonomický nositko, ty jsou do 20 kil a neničí zada jako klokanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.7.12 11:59

A může dítě také koukat dopředu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.7.12 12:03

Škoda že jsi nekoupila ergonomické nosítko hned, klokanka není vhodná kvůli zádíčkům atd.
No nic neva, pokud chceš upgradovat, tak nic jiného než nosítko už ti nezbude, protože jen ergonomická nosítka mají nějakou rozumnou nosnost (mimochodem, pokud koupíš, poděl se pak, co je pohodlnější :twisted: )

Syn má taky nějak tak 9,5kg, dřív jsem nosila v manduce, ale teď už má k nějakým 80cm a s mandukou teda nic moc. V nosítku jsem teď nosila v Mechulce (Fler, uživatelka Tiki), to bylo pro větší dítě už zase úplně jiné ponošení, jen je tam ještě furt trochu takový zapadlý vlastenec, moc nevidí ven a je to nosítko myšlené teda hlavně na záda.
Jinak spoustě lidí vyhovuje manduca, ergo, beco atd i na větší děti, chce to vyzkoušet.
Mrkni například na nosenideti.cz a branakdetem.cz na nabídku nosidel.
Pokud to máte místo kočáru, tak doporučuju nešetřit, nosítko (pokud ho nezdemolujetete, jakože těžko, mě manduka jela už druhé dítě a je jen trochu okousaná :lol: ), tak se dá zase prodat za slušnou cenu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
11.7.12 12:03

Počti si tady http://www.manduca.cz/…ejsi-dotazy/, je tam dotaz i ohledně nošení dětí čelem dopředu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.7.12 12:04
@ilyz píše:
A může dítě také koukat dopředu?

ne, slovo ergonomický a koukání dopředu se vylučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
11.7.12 12:06

Souhlasim s ergonomickym nositkem. My mame tohle http://www.satky-nositka.cz/…-Sport-Cerne a i kdyz nebylo zrovna levne, tak bych do nej sla znova. Maly v nem byl strasne spokojeny, da se dat na bricho, na zada i na bok (coz jsme teda nepouzivali), maly v nem dost casto usnul a da se v nem i kojit. Kdyz byl prcek mensi, tak to kojeni ani nebylo poznat. Dopredu sice nekouka, ale myslim, ze mu to vubec nevadilo. Zadny ergonomicky nositko se nedla tak, aby dite koukalo dopredu, je to kvuli tomu, aby mel ve spravne poloze zada a kycle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
11.7.12 12:07

Vždyť přece nemusíš mít dítě jenom na břiše… Mám šátek a malou nosím na boku, na břiše a na zádech, podle toho jak moc je čilá a jak moc se chce koukat kolem.
Klokanku opravdu ne, pořiď si ergonomické nosítko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.7.12 12:30

Holky děkuju, ale jestli nemůže koukat dopředu tak to není nic pro nás. Já klokanku na sobě nikdy neměla, jen manžel. Malej v kočárku vydrží, ale když se nudí a někde jsme tak si ho manžel dal do klokanky a byl klid.

Já bych raději znovu klokanku, ale s vyšší nosností. Našla jsem Chicco You & Me, ta je do 12ti kg. Moc to nevyužijeme, spíš jen na tu dovču, kdyby bylo nejhůř.

Nemáte někdo zkušenost s touto klokankou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
11.7.12 12:34

@ilyz Ano, je hrozná, dostala jsem ji a opravdu NEdoporučuju, bolí z ní záda, dítě v ní nějak pochybně visí za rozkrok, šla z domu hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
11.7.12 12:54

Vzhledem k tomu, ze nova stoji minimalne 1500,– tak rozdil mezi touto cenou a cenou i pouziteho ergonomickeho nositka je minimalni :nevim:

Puvodne jsem mela vybrane Beco, ale nakonec mi nesedlo, rozhodla jsem se pro Liliputi nositko a v akci bylo nove za 1450,– a i kdyby nebylo, na detskych vecech tohohle typu se nesetri :nevim:

Ad koukani ven - dcera je desna zvedavka a na ruce chce byt otocena jedine oblicejem ven, v nositku ji ale poloha dovnitr vubec nevadi, naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
11.7.12 12:56

@helenkka No myslím, že hlavně muži by už svoje syny takhle nenosili, chudáci visí za kulky, au :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
11.7.12 12:57

@ilyz Pokud to chceš vážně jen na dovolenou, tak si můžeš dobrá nosítka jen zapůjčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí