Kočár k moři pro 2,5letou?

62
10.7.12 22:54

Kočár k moři pro 2,5 letou ?

Maminky, pristi tyden vyrazime do Recka a ja porad resim, jestli brat pro 2,5 letou dcerku kocar. Neni to uz zbytecne? U nas v podstate kocarek nepouzivame, ale mam moznost pujcit golfky nebo nositko na zada.

Co doporucujete? Zvladne tak „velke“ ditko treba cele dopoledne vylet bez kocarku? Cele dny urcite nebudeme u more, to bych se zblaznila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
10.7.12 23:01

Loni byly Vítkovi 2 roky, nebyli jsme teda u moře, ale na dovče v Olomouci, denně výlety, celodenní výlet do ZOO a vše bez kočárů. V případě nouze vzal tatínek na koníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480

Nosítko v těchto vedrech, zvlášť u moře, s dvouapůlleťákem je spíš na chvíli. Jinak se upečete. Vím o čem mluvím, mladší téměř výhradně nosím. Teď vemu na milost i kočár.

kočár - jak to má ze spaním. pokud spí přes den a usla by v kočárku, tak bych je vzala. jinak bych výlety přizpůsobila tak, aby to malá nějak zvládla. mého kluka by už asi v kočáře jezdit nebavilo. záleží ale na dítěti (zdatnost v chůzi, povaha…), vašich představách o výletech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Tak já bych ho nebrala…hlavně zdarma v letadle je jen do 2 let.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
10.7.12 23:02

Ahoj, vzala bych si golfky, my letíme v srpnu a bereme je také, dceři je 2,5 roku. Hodí se nejen pro odpočinek dítěte, ale vždy jsme ocenili možnost odložit si do košíku pod kočárkem věci…V případě nočního letu je fajn, že můžeš dojet kočárkem až k letadlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.7.12 23:07

Mala spi jedine v posteli, takze kocarek by nebyl na spani, ale je fakt, ze v tech vedrech ji tahat na zadech by byl asi zabijak.

Takze kocarek bude pohodlnejsi + odkladaci prostor na veci :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.7.12 23:16

My jsme měli kočár na dovolenou pro skoro 3leté dítě a využili jsme ho. měli jsme jen jednoduchoučké Cybex Ruby, bohatě stačily.
vyspal se v nich, pokud bylo potřeba, posloužil do města.., plus vítané odkladiště věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
10.7.12 23:18

Záleží jak spí a jestli neplánujete nějaký výlet přes spaní. Já bych pro sichr kočár vzala. Loni dceři 2,5r jsem mnměla kočár na výlety ZOO atd kvůli spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
11.7.12 00:03
@slavuska1 píše:
Tak já bych ho nebrala…hlavně zdarma v letadle je jen do 2 let.. :nevim:

to je dítě, ale kočár jsem běžně vozila v letadle ještě ve 2,5 letech dcerky zdarma. Moje se vozila ráda a kdyby mohla tak snad jezdí i teď :roll: a jelikož je ukňouraná když pakmusí pěšky delší trasu tak já kočár brala. Ale záleží co budete dělat za výlety :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
11.7.12 00:55

Já bych kočárek vzala. nevím, jestli je skutečně jen do 2 let do letadla zdarma, my letos letěli na Mallorcu z Německa a v pohodě jsme k letadlu napochodovali hned se dvěmi kočárky a zdarma je přepravili bez problémů. ale je pravda, že tam byly celkově přepravní podmínky jiné, vyšší váhové limity (23 kg na osobu a 23 kg též za neplatícího prcka do 2 let). problém jsme nikdy neměli ani s tekutinami pro děti, neřešili ani starší - 4 letou dceru.

loni jsme jeli k moři s dětmi ve věku 1 a 3 roky, kočárek brali jen mladší. přes den jsme se věnovali téměř výhradně dětem, ty odpadly cca kolem 22 hodiny a my trochu litovali, že můžeme být jen v dosahu chůvičky, tj. u hotelového baru. střediskem korzovala kupa lidí a my poslouchali animační programy a připadali si tak trochu jako v rezervaci, ze které jsme případně vyráželi na střídačku vždy jen jeden. vyrazili jsme jen na jeden noční vejšlap, který ale skončil táhnutím naší spící starší v náručí.

letos jsem půjčila ještě jedny golfky od sousedů a rozhodli jsme se, že s večery naložíme jinak. po večeři a dětské minidiskotéce jsme vzali oba kočárky a vyrazili na procházku - tu k moři, tu do přístavu, někam posedět, podívat se po krámkách, zafandit si s místními při sledování fotbalu, zvládli jsme i lidovou svatojánskou slavnost. děti byly v pohodě, oproti ČR je překvapilo, kolik dětí je vzhůru, i když je tma, nejdřív šlapaly, užily si třeba házení šutrů do moře, lunapark, který otevíral až po setmění, poskákaly po trampolínách, koukli se na nějaké vystoupení, které se konalo v jiném hotelu, no a pak dle chuti nasedly a usly. na hotel jsme tak zpravidla dovezli tvrdě spící děti, převlékli je do pyžámek a hotovo. těžší 4-letá okupovala náš buggster - je dost prostorný, mladší byla v půjčených skladných golfkách. máte-li možnost prohlédnout si okolí, nechcete-li být fixovaní jen na místo ubytování, chcete-li si užít večery u moře, procourat obchůdky se všelijakými cetkami, nebo se jen pořádně projít, ať už přes den nebo večer, tak určitě doporučuju. starší dcerka samozřejmě kočárkem běžně nejezdí, ale vzhledem k tomu, co přes den naplavala, naskákala, navyváděla, sedla naprosto ochotně. navíc nebyla zdaleka jediné takhle velké dítě, co se vozilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
11.7.12 01:06
@slavuska1 píše:
Tak já bych ho nebrala…hlavně zdarma v letadle je jen do 2 let.. :nevim:

tak s tim nesouhlasim, letela jsem loni s dcerkou, mela tri a za golfky jsem neplatila a to jsem si je vezla az k letadlu.

JInak ja bych vzala, nejen na vozeni, ale dcerka mi jak loni tak predloni v golfkach spala a ja mela veget a nemusela jsem s ni nikam litat, aby se vyspala.
A hlavne, dolu jsem dala tasku a veskere veci, ktere jsme potrebovala, takze jsem nemusela nic tahat v rukach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
11.7.12 06:07

NO já bych se s kočárem asi netahala, pokud ho nemá na spaní. Záleží ale taky natom, jak je dítko zvyklé chodit a tak. Dcera by to v tomhle věku zvládla v pohodě. Ale taky byla nošená, takže na kočár ani zvyklá nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
11.7.12 06:31

Ja bych vzala…
zije se tam i vecer, urcite nebudete na pokojich od osmi hod, dcerka bude unavena, treba ti i usne a posedite s manzelem u vinecka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.7.12 06:33

My jsme sebou kočár v Řecku měli. a to bylo malýmu taky 2,5.a využili jsme ho dost. hlavně večer, když jsme šli z taverny, tak nám usnul a my se mohli procházet, jak dlouho jsme chtěli, protože on si spokojeně chrupkal v kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
11.7.12 07:00

Loni jsme byli v létě v Chorvatsku, synovi byly 2 a 1/4 a byla jsem ráda, že jsem kočár/sportovní trojkolku vzala. Doma v něm už vůbec nejezdil, ale tady byl občas na pláži tak utahaný, že si tam rád vlezl a nechal se odvézt zpět do hotelu. Nebo večer v restauraci po jídle byl unavený, jen jsem ho tam položila a na hotelu přendala do postele.
Letos už ho brát nebudeme, ale loni se fakt osvědčil. Jeli jsme autem, takže nebyl problém ho do kombíku přiložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí