Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky potřebuji poradit jméno pro kluka
příjmení je na Š…
My máme taky příjmení na Š. a chlapečka jsme pojmenovali David ![]()
A vám se žádná nelíbí, nebo naopak se líbí všechna, a proto se ptáte anonymních lidí na diskusích?
Vemte do ruky kalendář nebo seznamy na internetu a vybírejte s mužem po večerech. Tohle je fakt hovadina. ![]()
EDIT: Ale pokud chcete radu, tak ať jméno nekončí na Š, nebo ho raději ani neobsahuje, ať to nezní moc ušišlaně. Jinak může záležet i na délce příjmení, ale já sama mám jméno i příjmení velmi dlouhé a nikdy jsem to nijak tragicky nevnímala, možná naopak.
@Mišula31 píše:
@RyBANA jj chceme ale každej nám to rozmlouvá tak nevim
Nenechejte si to rozmluvit!
Pokud se libí vám, je to hlavní.
Mám syna Alexandra, taky mi to rozmlouvali, ale teĎ jsou štastní ![]()
Pokud je příjmení na Š tak Kryštof Š…ebestík, Šuhájek a podobně, to je blbý, dyt si to řekni nahlas
Obecně se radí nedávat u příjmení s R a Ř jména s R a Ř, to samé jsou stejná písmenka na konci, neměly by se moc poakovat písmenka, kluk s tím bude žít celej život ![]()
Taky máme příjmení na Š a měli jsme psaného Kryštofa, já myslím že se to hodí pěkně ![]()
@Kalla1412 píše:
Pokud je příjmení na Š tak Kryštof Š…ebestík, Šuhájek a podobně, to je blbý, dyt si to řekni nahlasObecně se radí nedávat u příjmení s R a Ř jména s R a Ř, to samé jsou stejná písmenka na konci, neměly by se moc poakovat písmenka, kluk s tím bude žít celej život
Jo, jo, souhlas. Nejhorší je, když se stejné písmeno opakuje na konci jména a na začátku příjmení - třeba Prokop Pánek
řekněte si nahlas a uvidíte, nebo Matyáš Šedý. Uprostřed jména to tak nevadí…