Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosim nemate nekdo zkusenost nebo nevite…mala 4 mes se mi stale prohyba do luku pri kojeni a kvili u toho…dela to tyden a nevim proc…myslite, ze ma na to vliv, ze kojim co 2hod pres den…ze by ji bolelo brisko? kapky davame porad probioticke..je plne kojena kakat kaka, prdet prdi…zacinam se bat…myslite ze to muze byt neco vaznejsiho. Nedela to porad jako u kazdeho kojeni ale parkrat za den to udela. Tak nevim…
Taky kojim casto, nekdy i co hodinu. mala se obcas taky prohybala(vzdycky ma takove obdobi), ale kdyz jsme treba 2hodky od kojeni sli misto dalsiho jidla ven, tak pak byla jakoby vyhladla a prisala se a bastila v klidu
Syn se takhle obcas prohyba taky, uz od narozeni…on se prohyba i mimo kojeni…zatim jsem vypozorovala, ze to dela kdyz to mleko pomalu tece, nebo netece vubec. Nekdy nemuzu kojit v leze, to je jeste horsi, ale musim ho mit nejak zapreneho na ruce.
Mě tohle dělal malej okolo 5. měsíce a pomohla změna polohy. Pokud kojíš klasicky v sedě, tak zkus třeba v leže.
![]()
V leze? achjo jsem z toho nestastna…tento tyden jedeme na ockovani, tak to pozjistuji
@therezaa Tak chce to vyzkoušet. U nás tohle zabralo. Nebo zkusit úplně jinou polohu. To co vyhovuje jednomu dítěti, nemusí vyhovovat druhýmu dítěti. ![]()
Pokud mas dost mléka, tak si myslím, ze důvod bude jiný. Maly se v teto době u kojení už dost nudíl. Kromě kojení strhnul ještě 100 jiných veci a hrozne se u toho osival. Rozčiloval se a prohybal, když mléko teklo moc rychle nebo pomalu. Trvalo to tak dva mesice.
U nas zase pomahat dite nejdriv v klidu zavinout, chvilku si povidat, pohoupat treba na balonu, proste navodit takovou klidnou atmosferu, pak jen tak mimochodem vytahnout prso a na zacatku kojeni treba jeste chvilku houpat. Jak je mimco uvolneny, tak se mi pak neprohyba. Tak treba taky vyzkousej.
A nevrací se jí mlíčko? Že by to byl „skrytý“ reflux. My to máme. 2 měsíce jsme probrečely a prohýbaly se. Někdy je to i vidět když koukneš do pusinky když brečí. Že jí to mlíčko klokotá v krku. Pak je bolí a pálí jícen a proto se prohýbají a křičí. Než jsem na to přišla co se děje tak jsme si užily ![]()
@jayjayka ani neublinkava to fakt musi byt…nekdy ma mlicko v puse ale to pri kojeni kdyz se vzteka…jinak ten neklid ma par dni
@therezaa to vypada na klasickej bojkot kojeni, u nas se projevuje cca jeden tyden v mesici pravidelne, malou proste zajima vsecko mozny okolo, jen ne to prso a nejaky pitomy kojeni. nejvic pomaha zalizt si do tiche tmave mistnosti, kde neni moc rusivych okolnich podnetu a nejlip nakojit vleze (ne nutne), to nevidi nic nez prso. dobre se koji taky vyhladoveli cca po 3h prestavky nebo v polospanku. niceho se neboj, tyhle projevy k vyvoji proste patri, mimisove jsou cim dal zvedavejsi a kojeni zdrzuje jejich objevovani okolniho sveta ![]()
@therezaa píše:
@jayjayka ani neublinkava to fakt musi byt…nekdy ma mlicko v puse ale to pri kojeni kdyz se vzteka…jinak ten neklid ma par dni
No ona mi taky neublinkávala, nic. Až pak sem studovala na netu a koukla jí do pusinky. Musí to být pro ty prďata strašný. Malá strašně křičela. Máme na to sirup Gastrotuss Baby. Musím říct, že nám pomohl. Po něm tolik neplače. Je volně prodejný. Ale poradila bych se asi i s doktorkou.