Co by mělo umět 3měsíční miminko?

22.12.12 22:48

Co by mělo umět 3-měsíční miminko?

Ahoj, zajímalo by mě, jaký máte názor na to, co by mělo umět 3-měsíční miminko? Doktorka nám řekla, že by už náš malej neměl mít zaťatý pěstičky a taky se jí nelíbilo, že napadá při pasení na jednu stranu…načež nás poslala na RHC a máme cvičit Vojtovku… :( :( Jsem z toho celkem zoufalá, bojim se, aby nebyl malej třeba nějak opožděnej… :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
22.12.12 22:53

Jo, to náš malej taky dělal, ale nám řekla, že má ještě fůru času. Teď je o tři týdny starší a už to nedělá, sám se ze zad přetočí na břicho a zpátky a ruce má povolený.

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
22.12.12 23:00

Ježiš marjá co to máte za doktorku?!? Já chápu, že je třeba pečlivá, ale takhle vás vystrašit?!, Dit ty děti jsou každý jiný!! Některý chodí v roce, některý v roce a půl! to kdyby měli doktoři plašit u každýho dítěte který neodpovídá tabulkám, tak cvičí asi každá matka, protože si myslím, že žádný dítě není dokonalý!!! Žádnej stres a hlavně klid… Má čas… Já je psáno nade mnou :-) Za týden tě může překvapit :-)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
22.12.12 23:03

Moje kamaradka je fyzioterapeutka a rika, ze dneska se Vojtovka ordinuje jak paralen na kazdou blbost. Za komaru byla zakazana, jen deti po DMO ji cvicily tajne, to se ale vubec neda s nejakou zatatou pesti srovnavat. Ja tu Vojtovku beru s rezervou..

• Citovat
  • Upravit
22.12.12 23:03

@habrychová Jéjda, nebuď zoufalá :hug:. Každé mimčo je jiné a vývoj je strašně individuální ;) některá mimča ve 3.měsících ani nepasou. Nejde to tak srovnávat :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.12.12 23:04

Máš nějakou hrr MUDru, ne? Leckteré miminko má svůj čas, málokteré jede přesně dle tabulek. Doktorům se nezavděčí, jeden moc rychle, druhý dle nich zas moc pomalu ;)
Mně malej do 3,5 měsíce jen vřískal, takže taky nepásl.. Lézt začal až v deseti měsících, první zub v roce, chodit pak v 16ti měsících..atp. A dnes je to jedno z nejšikovnějších dětí v jeho věku (i starších). Jestli jde jen o to že nepase, nestersovala bych. Jestli má jednu stranu slabší nebo míň používanou, tak by to asi cvičit chtělo, ale krásně se to srovná a o žádném opožděném dítěti nemůže být ani řeč, neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.12 23:08

Neboj, malej ve3 mes neumel past byl jak zaba, doktorka me furt uklidnovala ze vse dozene a tet v 8 mes leze jak drak a sedi krasne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.12.12 23:09

Ve 3 měsících syn pásl a překuloval se ze zad na bříško. Zaťatý pěstičky měl do zhruba 5 měsíců - takže podle tabulek taky dost dlouho, pak se nám to cvičením podařilo odbourat. Hele, neber to nijak tragicky, většina dětí není podle tabulek a většina zkrátka má nějakou tu odchylku - ale rozhodně to neznamená, že by bylo postižené, opožděné a já nevím co všechno. Na rehabku vás zřejmě posílá proto, aby malého zkontrolovali - může být někdy nějaký malý problém, můj syn měl třeba slabší svalstvo a všechno si dělal po svém, takže blbě a čím dřív se vyřeší, tím lépe, protože od toho se pak odvíjí další motorika, která na sebe navazuje. Cvičili jsme od 7 týdnů, původně pro predilekci, příčinou byly zkrácené svaly na krku. Měli jsme Bobatha, né Vojtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
22.12.12 23:14

To je pekne prdla doktorka, tak maly miminko by melo umet hlavne jist, spat, curat a kakat :D na vsecko ostatni ma casu habadej :)

• Citovat
  • Upravit
1433
22.12.12 23:14

Naše malá nechtěla být na bříšku a ve 3 měsících měla taky pěstičky, teď jsem koukala na fotky. A doktorka to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
22.12.12 23:18

@habrychová Ahoj, tak to máme úplně stejné. Ve středu jsme byli se zpožděním na první Hexavakcíně a rovnou jsme udělali 3měsíční kontrolu (3měsíce mu budou 27.12.) a taky, že špatně pase, že má zaťaté pěstičky a že má asymetrické držení hlavičky. Okamžitě nás poslala na fyzioterapii, tam nás teda objednali na 4.1., ale byli spíš překvapení, že nás poslala tak brzy :nevim: No, uvidíme v tom lednu.
Mám doma už 3letého syna, ale s ním nesrovnávám, ten byl ve fyzické zdatnosti apřed ve všem o cca 1měsíc (ve 2,5měsících se překuloval ukázkově na bříško, pásl perfektně, lezl a seděl mnohem dřív než vrstevníci a chodil sám už na začátku 10.měsíce - neučili jsme ho to ani neměl chodítko). Takže každé dítě opravdu jiné. Ale na fyzio jdu pro svůj klid a na Vojtovku se připravuji psychicky 8)
Nepropadej panice, je to sice nepříjemné cvičení, kdy děti brečí, ale pokud jim to má pomoci, tak asi jiná cesta není. A opožděné tvé dítě není, takhle to brát nesmíš :hug: Nejsi v tom sama a určitě to bude dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
22.12.12 23:43

Náš nedělal ve třech skoro nic a v šesti už obcházel nábytek, takže klid ;)

• Citovat
  • Upravit
1059
22.12.12 23:45

Debilní tabulky! a Tabulková doktorka asi ne??Muj syn je v tom případě taky opožděnej je nám 7 měsíců a nechce lézt a sedět neumí a ani se nepřevrací na břicho jen naopak:))Noa? roste je zdravej a každej mi řiká Klííídek:))
Tak posílám vzakz dál :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
23.12.12 00:58

Teda nás snad takhle dr. vůbec nekontroluje :nevim: Ale malá neměla zaťaté pěstičky už v prvním měsíci… 27.12. jí budou 4 měsíce a ze zad na bříško se ještě nepřetáčí :nevim: Každé dítko je ale jiné… V x měsících přece všechny děti taky nevstanou a nezačnou chodit… Některé chodí už 10 měsících, jiné v 15 měsících… Tak je to snad se vším :nevim: Zoubky jim přece taky nerostou podle tabulek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.12 02:08

My meli pesticky snad do 5 mesice, past jsme poradne zacali ve 4 mesici a pretacet se ze zad na brisko se zacal tyden pred 6 mesicem, nikomu to nevadilo.Ted mame za 2 dny 8 mesicu a ani se neplazime nejak extra, proste kazde dite je jine, nektere je hodne dopredu, nektere v „norme“ a nektere „pozadu“ ja tohle fakt neresim.Az se bude malej citit na nejakej pokrok, tak ho urcite udela. A i bez Vojtovky.Ta je dnes propagovana jak na bezicim pase… Nas ale dr na ni neposlala, dala nam cas…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure