Stoupne si v postýlce a padá :-(

1054
22.12.12 20:42

Stoupne si v postýlce a padá :-(

Dobrý den, náš 9 měsíční syn se včera naučil stoupnout si v postýlce, ale neumí slézt, takže se pustí a spadne. nepadá ale jedním směrem, jednou záda, jednou bokem, pikaždé jinam. Sám nesedí nebo spíš nechce sedět, takže když padá, padá ve stylu prkno. Proplé nohy a letí. Zdá se mi to hodně nebezpečné, navíc když by spadl na tu,,krátkou,, stranu postýlky, tak se tam ani nesrovná. Peosím poraďte co mám dělat? Dnes to bylo šílené hlídání, tak ani moc v postýlce nebyl. Peřiny na bocích nepomohli, vyšplhá se i po nich. Jedině mě napadlo, koupit tu ohrádku síťovanou, tam by mu to nemělo vadit ty pády, ne? Neměl někdo podobný problém? Jak dlouho trvalo než se to naučilo vaše dítko? Já si myslím, že u nás je problém to sezení, jinak by si asi hrcnul na zadek. Díky za všechny odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3684
22.12.12 20:46

Neboj, on se naučí, že se má posadit, jen na to musí přijít :)
u nás to trvalo asi týden, možná 14 dní, pak malá přišla na to, že když se ze stoje posadí, tak to nebolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Vydrž. U nás to trvalo cca 1-2 týdny (synovi bylo 6 měsíců, když se to naučil). Ale já nehlídala, nechytala, protože v postýlce je jen na noc. Párkrát se složil jak šraňky, omlátil se a pak si dal pozor.
Jinak sedat se naučil cca 14 dní od prvního samostatného stoje. Hned seděl s rovnými zády.

• Citovat
  • Upravit
46669

Myyyy :D! Matěj má osm a půl měsíce a během pár dnů se naučil sedat a klekat. Zatím teda nestojí, ale v postýlce si klekne, chytne se okraje a hopsá na kolenou. Pak padá hlavou přímo do šprušlí. Dneska po obědě, než usnul, spadl takto pětkrát, řev jako blázen! snad mu to nijak neublíží, já myslím, že děti prostě tkahle padají :nevim:
Akorát prostě řičí a musím ho jít zachraňovat, položím a hned to dělá znova. Je to otrava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.12.12 20:47

Náš mlaďas to dělal taky. kácel se jak borovice. první den jsem za ním lítala a pořád ho chytala až mě čapli záda. tak jsem se na něj vyprdla a nechala ho ať se s tím vypořádá sám. nebudu mu celý život stát za zadkem a chytat ho takže se to musí naučit sám. dokonce náš si stoupl a neuměl dolů tak stál a řval :lol: padat se naučil za pár dní. dolů tak do 2 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
22.12.12 20:48

Díky :-) Jenže on je fakt napnutý jak struna, kdyby se jen sesypal na hromádku, ale on sebou řízne a je vymalováno :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.12.12 20:50

Nic, nechat omlátit, on na to přijde :nevim: zkus přes den učit a podlamovat kolena do kleku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
22.12.12 20:50
@Lama Lama píše:
Nic, nechat omlátit, on na to přijde :nevim: zkus přes den učit a podlamovat kolena do kleku

Jo to jsme s ednes celý den učili, ale marně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.12.12 20:51

@Peettrraa náš se taky skládal jak prkno na znak, tam se zalomil a majznul se z druhé strany…

• Citovat
  • Upravit
81479
22.12.12 20:51
@Peettrraa píše:
Jo to jsme s ednes celý den učili, ale marně :-)

no, tak áš čisté svědomí, že ses snažila, ted je to na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
22.12.12 20:56

Podlamovala jsem ji nohy do kleku - spadla celkem 4× do boku na hlavu a pak pochopila, že to s ní myslím dobře a že je dobré si tedy kleknout a z kleku si dá ruku na zem a už je na čtyřech.

Když jsem ji dávala ze stoje do toho kleku, tak jsem ji vždycky říkala, že DOLů. Taky se ji pokouším jistit co nejméně, ať si na sebe dává pozor sama, pokud nechce spadnout a ono to funguje. Když ji teď řeknu dolů, tak si někdy už sama kleká.

Dneska jsme byli u prarodičů a Julču to až znervozňovalo jak ji pořád drželi, aby náhodou nespadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
22.12.12 20:57

S klukem jsme to meli podobne - neboj, je to jen na nekolik dnu, cca tyden, pak uz se to nauci.
Nemuzes ho na tech nekolik dni, nez se nauci slezt dolu sam, davat to cestovni postylky? Preci jen by ty dopady byly mekci. Anebo nemuzes postylku na chvili zevnitr oblozit dekou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19570
22.12.12 21:06

Jo tak naše malá dělala to stejný, nevěděla totiž že na zadku se dá sedět a padnout na něm. (Seděla si mezi patičkama). No a padala taky pak prkno, a ne v postýlce, ale přímo na zemi, na koberec, pod kterým je beton. Takže stála stála a najednou prásk, rána jak z děla děcko leží jak široký tak dlouhý na zádech a ječí. Takže se připrav na horší varianty, než že spadne v postýlce. Já ji taky nehlídala, to ani nešlo, stojí celý dny, tak bych u ní musela stát nepřetržitě. Hlídám ji akorát když přileze chodit kolem jídelního stolu do kuchyně, kde je dlažba, aby se mi nezabila, nebo si nějak hodně neublížila. A asi tě nepotěším, ale trvalo jí asi 2 měsíce, než teď dvakrát po sobě kecla za zadek.Ale asi je to spíš tím, že už tolik nepadá a když to nedá, zabalancuje a spíš se zvládne chytnout. tak přeju pevný nervy s padáním a ať se malej brzo naučí, že se padá na zadek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
22.12.12 21:42

V postýlce je to ještě „sranda“, ta máš aspoň nějakou pravděpodobnost, že hodí záda do postele nebo na mantinel.
náš drobek tohle dělal u skříně přímo na podlahu :zed: to byly prdy. Naštěstí se za pár dní (snad týden?) naučil padat na zadek.
jinak mě napadá leda ušít vysoký mantinel po celé výšce postýlky, ale jak říkám, za pár dní se to srovná, tak se to skoro nevyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
22.12.12 21:48

Máme podobný problém. Malá se naučila před pár dny postavit a zatím dolů neumí, takže buď křičí až jí někdo sundá a nebo padne rovně na záda. Sedět umí jen mezi patičkama jinak ne, takže padá taky rovně. Předcházel tomu měsíc, kdy si klekala a padala podobně, pak se tedy naučila slézt a bylo to dobrý. Do postýlky dávám jen na spaní, položím a během chvilky spí. Když se vzbudí, tak si zakřičí a hned jí vyndám, takže tam na nějaké stoupání není čas. Přes den je volně na zemi a jen jí teď víc hlídám. Naštěstí my tu nemáme tolik možností, kde si stoupně. Máme malý byt a většinou vysoké skříně apod. A do kuchyně na dlažbu jí teď radši moc nepouštím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí