Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, malá má po hlavičce různě takové jakoby potničky, které jsou zaschlé a je to červené, venku vždy zmizí, ale dnes má celé opruzené ouško, ta opruzenina je jakoby vysušená, ale stále když jí přejedu tak je to jakoby mokré a příde mi že jí to vytéká z ouška, ale nic téct nevidím, vždy je to jakoby vlhké, nevíte co to může být??malé je 6 týdnů.,koupu jí tak, že má i potopené uši, myslela jsme si že má to ouško třeba opruzené z noce, že si třeba ublinkne, ale vypadá to, jako kdyby jí z něj vytékalo, nevím čím to namazat, nebo zda mám jet na pohotovost ![]()
S tak malým miminkem bych asi na pohotovost jela. A kord pokud něco z ouška vytéká. Kouknou na ní a budeš klidnější. Jinak zapáchá ten výtok z ouška? Je maličká plačtivá?
Jak to popisuješ, přijde mi, že děti měly to stejné. Takové stroupky, které vypadaly jako suché, ale mokvaly, prostě takové „olezlé“ ouško
Děti měly seborrheickou dermatitidu, takže jsem to v rámi mazání vzala vždy i s oušky a po čase problém zmizel
Používala jsem Excipial ![]()
Pokud malé jinak nic není, neplašila bych, promazávala bych a zeptala se na to vaší MUDr. ![]()
@fragola tak letime z motola a opravdu mame ekzem, vyvolala nam to dnes flisova cepicka kdyz se v ni mala zpotila :'( takze po statcich musime na kozni
ale nastesti to nebyly usi ![]()
@cezet Tak to je super, aspoň budeš mít klid
Neboj, na exzém trpí kde které miminko, snad se toho brzo zbavíte ![]()
@cezet píše:
@fragola tak letime z motola a opravdu mame ekzem, vyvolala nam to dnes flisova cepicka kdyz se v ni mala zpotila :'( takze po statcich musime na kozniale nastesti to nebyly usi
Neboj nic! Náš mladší měl taky jako miminko ekzém, spravilo se to nějak do dvou let, teď je mu dva a půl a ok, vůbec nikde nic.
Taky jsem z toho byla nesvá, ale miminka jsou pupínek hned. ![]()
Hodně zdaru!
Holky, moc díky, já mám sedmiletého šmudlu a měl ho od 4 d 10 měsíců, ale vypadalo to jinak, tak proto jsme se tak bála
Takže v tom umím chodit ![]()
@cezet píše:
Holky, moc díky, já mám sedmiletého šmudlu a měl ho od 4 d 10 měsíců, ale vypadalo to jinak, tak proto jsme se tak bálaTakže v tom umím chodit
Zkušená matka, co víc si přát.
![]()
Tak ať to dobře zdoláte..
PS: Já jsem zas potřetí těhotná a nějak zjišťuju, že co platí u prvního těhot., nemusí platit u druhého, a 3. těh. je ještě jiné než první dvě.
Stejně tak s dětma - člověk si myslí „to dám, to znám“ - prd, někdy je to zas jak poprvé. ![]()
![]()
@Davdan Anooo to je přesná pravda, musím říct, že jsme ze všeho vyjukaná
ach joooo
ale to zvládnem
držím ti palce, ať je vše ok ![]()
@cezet píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@Davdan Anooo to je přesná pravda, musím říct, že jsme ze všeho vyjukaná
ach joooo
ale to zvládnem
držím ti palce, ať je vše ok
Děkuju!
Mám doma 2 chlapečky a čekám holčičku, připadám si jak prvorodička, 100% budu během března zakládat diskuze a nevědět si rady. Jak to nemá pinďu, neumím s tím.
Ahoj a ať se vede!