Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Neboj. Ze mě jak ta voda a vše ještě teklo. A jak jsem si myslela, že mi to ditko leze snad z dupy. Jsem měla pocit každou chvíli že jsem se pokadila
a to jsem se i ptala, jestli jsem se nepokadila ale ujistovali mě že ne
tak jsem jim věřila
takže s klystyrem asi vše ok ![]()
Tak ber taky v úvahu možnost, že se klystýr nestihne. Ať se pak nedivíš.
Jakože krev, hlen, vytekající plodovou vodu může vidět a trochu stolice už je tragédie na zhroucení? Tak to potom jo! To je pak lepší ho tam nebrat. ![]()
Mne teda klystyr na 100% nepomohl. Stejne neco málo vyslo
ale pritel si toho ani nevsiml, asistentka byla diskretni. Bude ti stat u hlavy, ne u zadku. Vim, rikas, ze to nechces slyset, ale tohle je vazne to nejmenší, co me zajimalo a myslím, ze i tvuj muz bude v tu chvíli řešit jine veci.
@Rebísek píše:
Jakože krev, hlen, vytekající plodovou vodu může vidět a trochu stolice už je tragédie na zhroucení? Tak to potom jo! To je pak lepší ho tam nebrat.
Kazdy to ma nastaveny jinak a ja si hodlam porod uzit. To jak to mate nastaveny vy, je mi jako odpoved na moji otazku k nicemu ![]()
Tak si ho užijte…
Ale jestli jste nastavená, že se před ním ani nevymočíte, jak chcete porodit…? ![]()
@Anonymní píše:
Kazdy to ma nastaveny jinak a ja si hodlam porod uzit. To jak to mate nastaveny vy, je mi jako odpoved na moji otazku k nicemu
To si uzij, protoze klystyr nemusi byt 100%.
Porodni plan: porodit a neposrat se ![]()
Od prijezdu do porodnice do porodu syna (prijezd asi v 8, porod kolem 14h) jsem mimo 10 minut byla na monitoru. Tak jen abys pocitala i s variantou, ze ti ho nikdo ani nenabidne, protoze na to nebude prostor.
Klystyr se nestihl, takze šlo vše… Ono se to s tou krvi a vším ostatním už ztratilo… Před manželem mi to fakt blbý nebylo - je to manžel. Po porodu jsem se omlouvala lékaři a personálu, to se smáli a uklidnovali, že jsou zvyklí. Pokud se bojíš, že se před manželem po…, tak ho k porodu ani neber. Romantická idylka to není…
No. To je sice pochopitelny, ze tohle nikomu neni prijemny, ale jak pises - nepiste mi, ze mi to bude jedno - tak ono ale fakt bude. Proste je to prirozeny, je to asi tak stejny jako kdyby sis rekla, ze uz nikdy v zivote nepujdes na velkou. To se neda zaridit. Patri to k zivotu. Nevyleze z tebe vonavy ruzovoucky miminko jak ve filmu. Vyleze zmackanej mokrej drobek (bozskej teda mimochodem).
A telo neni blby, dost casto se vyprazdni samo jeste pred porodem.
To je vlastně hezký, jak si to člověk, co porod nezažil, nemůže představit… heleďse takhle- měla jsem u obou porodů klystýr a u obou vyšla ven i trocha stolice. Upřímně - před prvním porodem bych též ani v nejmenším nevěřila tomu, že mi to v té situaci bude připadat normální a opravdu nikdo, ani manžel, tomu nebude věnovat pozornost. A to jsem měla porody absolutně pohodové, i těsně před vytlačením jsem se normálně a „plně při smyslech“ bavila jak s manželem, tak personálem… v tu chvíli se vám s manželem děje něco, co je tak moc emotivní, jiné, plné adrenalinu, že je dost věcí fakt jinak. A jak už tu padlo-budeš li na to nahlížet touhle optikou, tak i při sebelíp probíhajícím porodu (a že moje byly fakt až neskutečně klidné a v podstatě bezbolestné) se bude dít tolik nechutných a očima člověka, co v té situaci není, vlastně trapných věcí, že bys neměla nikdy šanci se „uvolnit“ a soustředit na tlačení… ono i u toho tlačení máš 3 brady, jsi rudá, a když miminko leze, tak se ti v tu chvíli udělá obří boule mezi nohama, ze který najednou vykoukne hlava a s ní vytryskne voda s mazem a krví. Pak dají miminko na tebe, bude od mázku, krve, budeš od toho opatlaná i ty (moje druhorozená se v tu chvíli ještě i pokakala přímo na mě) a nohy budeš mít stále do praku. Mezi nohama budeš mít díru (ne, opravdu se okamžitě za miminkem zase nestáhne), z ní ti bude plandat pupeční šňůra a odkapávat zbytek vody, hlenu a krve. Následně vyleze ještě placenta (obří, slizkej měch)… jakože manžel tohle všechno následně fascinovaně popisoval a to on je vcelku upřímná cimprdlína
… ale víš co? Tobě i manželovi, to bude připadat nejen jako součást, co nestojí v tu chvíli vůbec za pozornost, ale absolutně dokonalé, protože tohle okolo bude jen součást totálně emotivní a krásné vzpomínky, něčeho, co bylo velmi silné a zažili jste to spolu…
Můj manžel je otřesně upřímný člověk. Ze zájmu jsem se ho po obou porodech právě ptala, jak nechutné mu to v tu chvíli připadalo, že to teď, bez emocí, prostě nechutně vypadá a on sám je prý fascinován tím, že v tu chvíli se ti děje tolik emocí a všechno vnímáš tak jinak, že si toho všeho jakoby vnímáš, ale vůbec to nehodnotíš a nepřemýšlíš nad tím a ani zpětně to nevidíš jinak…protože ty bláho-narodil se člověk! Fascinující
![]()
Takže má „rada“ je- věř vám. Jste pár, jste tým a vše, co z tebe poleze je součást narození vašeho dítěte a to je sakra teambuilding ![]()
P. S. : Víš, že dost žen u porodu zvrací?
Povznes se nad kraviny a užij si to podstatné ![]()
Příspěvek upraven 30.01.21 v 07:29
@Anonymní píše:
Kazdy to ma nastaveny jinak a ja si hodlam porod uzit. To jak to mate nastaveny vy, je mi jako odpoved na moji otazku k nicemu
Tak si to uzij a uvidíš, jak si zpětně budeš připadat směšně.
Klystyr nemusí vůbec vyčistit úplně. Takže klud. Nikdo to řešit nebude. A vůbec nechá, ze chces s tímto přístupem může k porodu.
Ahoj holky,

zabral vam klystyr pred porodem dostatecne a nedoslo tak k zadne „nehode“? Ja si nedokazu predstavit, ze se mi to pred manzelem stane a on uvidi/uslysi/uciti neco, co by nemel
Rady typu bude ti to jedno jsou mi na nic-i s cerstve sesroubovanou nohou, kdyz me nesl na zachod a drzel nadrzku od drenu skvirkou ve dverich, jsem se pred nim nedokazala vycurat natoz tohle
Nebo je jeste neco ucinejsiho nez klasicky klystyr? Nechci se soutredit na nic jinyho, nez na tlaceni miminka, tak bych rada udelala neco, cim tyhle starosti vypustim z hlavy.
Dekuji moc