Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano rourkovani je na dennim pořadku, zapomnela jsem to napsat.
Někdy nepomůže fakt nic…
A někdy naopak ty přípravky a bylinky spíš uškodit než pomoct.
Jinak dcera minimálně do půl roku nedávala vodu. Okamžitě ji vyzvracela.
Asi kojis, že? Klidně to může být nesnášenlivost bílkoviny kravského mléka, i ten reflux. Mléčné výrobky už jsi zkoušela vysadit? ![]()
Zkusila bych dávat po těch lžičkách spíš fenyklový čaj…dítěti bude jeho chuť rozhodně příjemnější
ale někdy opravdu nepomůže nic než vydržet a rourkovat
A zkoušela jste i Bio Gaiu? Náš chlapec taky nic moc nezvládal, pak jsem se plácla přes kapsu, koupila tenhle „zázrak“, kterému jsem odmítala věřit a…zázrak! Druhý den jsem byla vysmátá a miminko taky! Prdíky hezky odchází, ani cvičit nemusíme 🙂
@CatOnTheMoon nám třeba biogaia nezabrala ani u jednoho dítěte…některým dětem fakt nezabere nic a zkoušení různých věcí a neustálé změny spíš škodí…nejlepší je dobře jíst, hodně nosit a vydržet, přejde to
u nás pomáhalo nosit v klubíčku zády ke mně a hopsání na balonu. Přeji ať je brzy lépe ![]()
Jako bys popsala mého prvorozeného.. a řeknu ti to, co nechceš slyšet a to je " zlepší se to, až z toho vyroste".. u nás zabíralo dočasně jen rourkování.. a ten reflux děs a hrůza!! Blil každých 15 minut.. No přežili jsme. Dokonce jsme měli druhé dítě a tam to bylo lepší 😁 bude líp ![]()
@CatOnTheMoon Taky se hlásím k vyhozeným penězům. Dceři to nepomohlo. Bříško do 4m a ublinkávání do 8m. Byl to mazec.
Dcera pila kmínový odvar, papkala všelijaké kapičky bio i nebio a jediné, co (na chvíli) pomáhalo, bylo trochu zacvičit s nožkama. Nejvíc ovšem pomohlo, že z toho vyrostla…
Takže hlavně, jak už to tak u miminek bývá - vydržet.
Ahoj všem. Mam 3 mesicni holcicku, ktera trpi hodne na prdy. Zkousela sem ruzne kapky, probiotika, babycalm, atd.. pak nasledne vse vysadit. Probehla i zmena vitaminu D. I vysazeni, nasledne zase nasazeni. Masaze, tejp na brisko, tepla voda, teply obklad/polstarek, noseni na tygříka. Čas na bříšku (u toho ale zacne po 5 min plakat) fyzio a sama piju kminovy odvar. Masticky na brisko take vyzkouseny. No proste nic nezabralo. Kminovy odvar sem pila od 3 tydne veku az do ted s nejakym 2 tydenim vysazenim. Nakonec jsem ho zas nasadila. Četla jsem že někdo to dává i miminku po lžičkách, ale nejsem si tim jistá. Dělala jste to některá? Já ji dnes zkusila lžičku dát ale po chvilce blinkala ( mame jeste k tomu reflux ) takze nevim, jestli to neco udělalo. Pote jsme byli na navsteve u tchyne a tam byla v klidu, ale mozna to bylo jinym prostředím.