Odmítání dudlíku u 1,5 ročního

Anonymní
15.11.25 19:38

Odmítání dudlíku u 1,5 ročního

Setkala se některá z vás s tím, že dítě z ničeho nic nechtělo dudlík? :lol: Já ho stejně chtěla pomalu odbourávat, ale malá na něm byla doslova závislá, a ze dne na den ho prostě odmítala, nechce ho ani přes den když třeba brečí jako útěchu a ani večer při usínání, a docela mi to stěžuje uspávání jelikož byla zvyklá že si vezme dudlík a já ji hladím, a ona se spíš ududlá než usne :lol: furt si hrabe do pusinky, celý den tam má ruce, a mě by zajímalo jestli je to normální fáze že ho prostě nechce, nebo to může mít nějaký jiný důvod, tak děkuji všem zatím :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1800
15.11.25 19:41
@Anonymní píše: Více

Syn teda nebyl žádný závislák, ale dudlík měl a v roce ho úplně odmítal, tak už jsem ho nedávala a nechyběl mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.25 19:43

@Magda124 Dobře děkuju, asi ne vyloženě závislá, ale měla ho v podstatě celý den, když jsem ji ho nechtěla pár hodin dát tak kňourala a furt ho hledala, a najednou ho odmítá sama :D jako nevadí mi to, jsem ráda že jsme předešli nějakým scénám při odbourávání, ale přijde mi že jí chybí jak má furt ty ruce v puse :think:

• Citovat
  • Upravit
2712
15.11.25 19:45

Bud rada. Chápu, ze uspavani je obtížnější, ale lepsi nez kdyby ho chtela jeste ve 4 letech a neumeli jste to odbourat.

Treba uz se umí nejak uklidnit sama bez dudlíku. Tak zkus nastavit nejaky novy večerní rituál na spani, treba knihu a hlazení. Urcite si to časem sedne ;)

Dcerka nechtela dudlik nikdy, za to nasla prstíky, ktere cuca pred spanim. Tak doufám, ze to bude jako u vas a ze dne na den to prejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
15.11.25 20:11

A nemůže se tlačit nějaký zub?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16339
15.11.25 20:12
@Dn0712 píše: Více

Syn ho měl taky kus dne a hlavne na spani. Pak jsme ho vytratili nekde venku a asi za tyden dalsi v obchodě - nenašli jsme ho tam nikde. Dalsi jsem proste nekoupila. Zvykl si rychle, ze ho nemá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
15.11.25 20:15

Mně to takhle udělali 2 děti.
Měly tedy trochu rýmu a dudel jednoho dne zahodily a už ho nechtěly. Bylo to okolo taky 1.5 roku.
Ten třetí ho nějak výrazně nechtěl nikdy, ale občas podudlal a ten se ho zbavil nějak sám bez problému asi v 10 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
15.11.25 20:43

Zuby. Zvlášť, když si sahá do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8538
16.11.25 08:05

Rostou ji zuby, proto si dává ruku do pusy. Ten dudlík buď ráda, že už nechce - nemusíš řešit hysterické scény. Ani ho už nenabízej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16109
16.11.25 20:34

Tak to můžeš být jen ráda…
No co by za to jiné maminky daly. :lol: :pankac:
Může to být těmi zoubky, ale taky nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
16.11.25 21:05

Vždyť je to normalni, spousta deti vyhazuje dudlik od te doby, co zacinaji chodit.

• Citovat
  • Upravit
16109
16.11.25 22:59
@andrasteia píše: Více

Tak to si zase až tak úplně nemyslím… :lol:
Některé děti je opravdu celkem těžké, od toho dudlíku odnaučit. Je to zkrátka „něco” co je pro ně v tu chvíli, uklidňující a nechtějí se toho jen tak vzdát…
Jednoduše řečeno, jsou na ten svůj cumel zvyklé asi stejně tak, jako někteří dospělí, třeba na žvýkačku nebo případně cigaretku. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
16.11.25 23:35
@Černá Madonna píše: Více

Tak ja dite teprv cekam, tak nacitam literaturu🤣. A nekde jsme to cetla, dohledam, kdyztak mi to pripomen. Souvisi to nejak s sirsimi vývojovými zmenami.

• Citovat
  • Upravit
16109
16.11.25 23:38
@andrasteia píše: Více

Jj, vím, že zrovna čekáš první miminko. :P
Já měla jen jedno. :srdce:
Takže žádná „matka pluku”zrovna nejsem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
17.11.25 08:36

@andrasteia no nevím, syn ho odmítl ze dne na den někdy kolem roku a chodit začal až ve 20m, takže u nás to s chůzí určitě nemělo souvislost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí