Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky a obracím se na vás s dotazem. Uvažuju, že si koupím knihu „Výživa těhotných a kojících žen a malých dětí“ (nějak tak se myslím jmenuje) od Petra Fořta. Stojí to za to? Popřípadě i nějakou jinou, ale nevím která by byla nejvhodnější. Nutno asi dodat, že začínáme s příkrmama. Zatim jsme u zeleninového, ale vůbec nevím kdy třeba zařadit maso, a pití. Zatím jsen kojíme. Myslíte, že by kniha pomohla. Děkuju Kitten
Ahoj Kitten,
tak já poradím
. Já mám knihu Moderní výživa pro děti od P.Fořta. Je to starší vydání. Je moc dobře napsaná, vše krásně vysvětleno, co a proč se má kdy dávat. Moje kamarádka má tu knihu co si chceš koupit ty a je s ní také moc spokojená. Jen tě upozorňuji, že pan doktor je velice přísný na výživu. Třeba cibule do dvou let NE! Brambory od 9.měsíce a tak. Já jsem se jí řídila a řídím docela dost. Studovala jsem skleničky a kaše a ve většině případů jsem jí nekoupila, právě kvůli něčemu co mi vadilo. Já tuto knihu doporučuji koupit.
Měj se Jana
Ahoj,
tak já přidám trochu jiný názor.Na mě je Fořt moc alternativní.Přečetla jsem toho spoustu a názory na stravu kojenců se dost liší.Já se nejvíc řídila Knihou Výživa kojenců od Martina Gregory a Magdaleny Paulový.Ale ne uplně,prostě se snažím ze všeho si vybrat co je podle mě nejlepší a knižky o výživě beru jako pomůcku a zdroj nápadů.
Kiky
Ahoj, právě včera jsem četla v časopise, že vyšly knihy Zdravá výživa malých dětí (nakl. Portál) a Výživa dětí od A do Z (nakl. Vyšehrad). Obě jsou o výživě od narození do šesti let. Sama se chystám do knihkupectví se na ně podívat. Eva
Ahoj,
souhlasím s Kiky, dr. Fořt je moc přísný. Mám knížku od něj i od M.Gregory a M. Paulové a vybírám si co nám vyhovuje. Rozdíl mezi nima je ten, že dr. Fořt je odborník na výživu, a dr. Gregora a Paulová jsou dětští lékaři. Nejlepší je zlatá střední cesta. Ale obě knížky jsou výborné. jahoda.
Na ty nové knížky se v knihkupectví podívám - jsem totiž knihomol
Kitten
Já tu knihu nikde na netu nemohu najít
Moc ráda bych ji měla, Fořta jako autora o výživě moc uznávám … Nemáš prosím nějaký odkaz, či jaké vydavatelství ji vydalo?
díky moc!
Knihu od Fořta Moderní výživa v praxi pro těhotné, kojící ženy a děti vydalo nakl. Metramedia Praha v roce 2001.
jahoda
Díky moc, zdá se, že kniha je beznadějně rozebrána, tak budu shánět po bazarech ![]()
Ahoj Kitten,
když jsme šly do příkrmů, myslela jsem , že to nikdy nepochopím. Všude psali něco a já z toho samo nemohla poznat co je správné a co ne.
Koupila jsem knihu Výživa kojenců od Grady…četla jsem jí několikrát, ale nepřišla mi psaná zrovna jednoduše..nakonec musím říct, že asi nejlépe mi vždy posloužila starší čísla Betynky a emimino. Myslím si, že Fořt je dobrý, ale realita všedních dnů…no však uvidíš.
Přeji Ti aby jsi rychle pronikla do tajů příkrmů a aby prcek hezky papal.
Sabik
Ahoj Kitten,
když jsme šly do příkrmů, myslela jsem , že to nikdy nepochopím. Všude psali něco a já z toho samo nemohla poznat co je správné a co ne.
Koupila jsem knihu Výživa kojenců od Grady…četla jsem jí několikrát, ale nepřišla mi psaná zrovna jednoduše..nakonec musím říct, že asi nejlépe mi vždy posloužila starší čísla Betynky a emimino. Myslím si, že Fořt je dobrý, ale realita všedních dnů…no však uvidíš.
Přeji Ti aby jsi rychle pronikla do tajů příkrmů a aby prcek hezky papal.
Sabik