Kniha o výživě

127
29.1.06 08:32

Kniha o výživě

Zdravím všechny maminky a obracím se na vás s dotazem. Uvažuju, že si koupím knihu „Výživa těhotných a kojících žen a malých dětí“ (nějak tak se myslím jmenuje) od Petra Fořta. Stojí to za to? Popřípadě i nějakou jinou, ale nevím která by byla nejvhodnější. Nutno asi dodat, že začínáme s příkrmama. Zatim jsme u zeleninového, ale vůbec nevím kdy třeba zařadit maso, a pití. Zatím jsen kojíme. Myslíte, že by kniha pomohla. Děkuju Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
127
29.1.06 12:19

Opravdu mi nikdo neporadí? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
29.1.06 12:38

Ahoj Kitten,
tak já poradím :lol: . Já mám knihu Moderní výživa pro děti od P.Fořta. Je to starší vydání. Je moc dobře napsaná, vše krásně vysvětleno, co a proč se má kdy dávat. Moje kamarádka má tu knihu co si chceš koupit ty a je s ní také moc spokojená. Jen tě upozorňuji, že pan doktor je velice přísný na výživu. Třeba cibule do dvou let NE! Brambory od 9.měsíce a tak. Já jsem se jí řídila a řídím docela dost. Studovala jsem skleničky a kaše a ve většině případů jsem jí nekoupila, právě kvůli něčemu co mi vadilo. Já tuto knihu doporučuji koupit.
Měj se Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
29.1.06 12:44

Ahoj,
tak já přidám trochu jiný názor.Na mě je Fořt moc alternativní.Přečetla jsem toho spoustu a názory na stravu kojenců se dost liší.Já se nejvíc řídila Knihou Výživa kojenců od Martina Gregory a Magdaleny Paulový.Ale ne uplně,prostě se snažím ze všeho si vybrat co je podle mě nejlepší a knižky o výživě beru jako pomůcku a zdroj nápadů.
 Kiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.1.06 12:57

Ahoj, právě včera jsem četla v časopise, že vyšly knihy Zdravá výživa malých dětí (nakl. Portál) a Výživa dětí od A do Z (nakl. Vyšehrad). Obě jsou o výživě od narození do šesti let. Sama se chystám do knihkupectví se na ně podívat. Eva

• Citovat
  • Upravit
648
29.1.06 14:26

Ahoj,
souhlasím s Kiky, dr. Fořt je moc přísný. Mám knížku od něj i od M.Gregory a M. Paulové a vybírám si co nám vyhovuje. Rozdíl mezi nima je ten, že dr. Fořt je odborník na výživu, a dr. Gregora a Paulová jsou dětští lékaři. Nejlepší je zlatá střední cesta. Ale obě knížky jsou výborné. jahoda.

Na ty nové knížky se v knihkupectví podívám - jsem totiž knihomol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
29.1.06 14:34

Kitten
Já tu knihu nikde na netu nemohu najít :-( Moc ráda bych ji měla, Fořta jako autora o výživě moc uznávám … Nemáš prosím nějaký odkaz, či jaké vydavatelství ji vydalo?
díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
29.1.06 14:47

Knihu od Fořta Moderní výživa v praxi pro těhotné, kojící ženy a děti vydalo nakl. Metramedia Praha v roce 2001.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
29.1.06 15:35

jahoda
Díky moc, zdá se, že kniha je beznadějně rozebrána, tak budu shánět po bazarech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.1.06 16:00

Ahoj Kitten,
když jsme šly do příkrmů, myslela jsem , že to nikdy nepochopím. Všude psali něco a já z toho samo nemohla poznat co je správné a co ne.
Koupila jsem knihu Výživa kojenců od Grady…četla jsem jí několikrát, ale nepřišla mi psaná zrovna jednoduše..nakonec musím říct, že asi nejlépe mi vždy posloužila starší čísla Betynky a emimino. Myslím si, že Fořt je dobrý, ale realita všedních dnů…no však uvidíš.
Přeji Ti aby jsi rychle pronikla do tajů příkrmů a aby prcek hezky papal.
 Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.1.06 16:30

Ahoj Kitten,
když jsme šly do příkrmů, myslela jsem , že to nikdy nepochopím. Všude psali něco a já z toho samo nemohla poznat co je správné a co ne.
Koupila jsem knihu Výživa kojenců od Grady…četla jsem jí několikrát, ale nepřišla mi psaná zrovna jednoduše..nakonec musím říct, že asi nejlépe mi vždy posloužila starší čísla Betynky a emimino. Myslím si, že Fořt je dobrý, ale realita všedních dnů…no však uvidíš.
Přeji Ti aby jsi rychle pronikla do tajů příkrmů a aby prcek hezky papal.
 Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky