Kaše k večeři

92
28.1.06 20:15

Kaše k večeři

Ahoj maminy,

můžete mě prosím poradit? Mám 5-ti měsíční mimi a začala jsem pomalinku dávat kašičky k večeři. Teda zatím jsme zbaštili tak 4 lžičky. Nekojím, ale dávám umělé mléko (nutrilon). Ale, když jsem se podívala na balení (Nestlé - rýžová kaše) tak jsem si spočítala, že když to budu dávat podle dávkování, tak mě kaše vydrží tak na 5 dní. A jestli cena jedné kaše je okolo 60 Kč, tak se to strašně prodraží.
Prosím Vás jak to děláte Vy? Dáváte taky k večeři kaše? Jestli ne, tak co jiného dáváte svým miískům. Mléko? Pokud mléko, kdy tedy mám kaši podávat? Ráno.

Byla bych strašné ráda za vaše návrhy jak to děláte vy, protože s těma kašema bych fakt přišla na buben :-).
Prosím, prosím o vaše rady.

Móóóóóc předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1754
28.1.06 20:25

Ahoj,

ja jsem to tesne pred sestym mesicem zacala michat s kukuricnou kasi ze zdrave vyzivy. Baleni ma 200 - 300g a stoji okolo 20,– Kc. Po sestem mesici jsme vyzkouseli pohankovo-ryzovou, jahlovo - ryzovou, apod. Ted uz tu kasi nemicham s detskou kasi, ale se Sunarem. U nas to ma uspech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
28.1.06 20:26

ahoj, tak ja mam ryzovou kasi nestle(byla ve sleve na 30kc 8) )
jinak ja uvarim tak 150ml(uz je jedlik velkej) mleka a dam do toho tak 5-6 odmerek to spis hustci kase, davam to tak poruznu co mi tam padne.dej tam prvne par odmerek zamichej pak chvilku odstav ono to jeste zhoustne a pak uvidis.muj to ji ale ze lzicky, z lahve by mu toi neteklo a ani to nema rad z lahve.mleko mam takle nutrilon. pro tebe bude stacit ze zacatku opravdu trochu-ja bych udelala tak 60ml mleka a uvidis co sni,nas je jedlik pokud tve mimi ne tak toho nedelej zbytecne moc abys to pak vyhazovala nebo dojidala-i kdyz je to dobrutka :oops: ja kasi davam od6.mesice, take mame hami jablecnou nebyla ani moc draha 45kc a ta mu taky smakovala(a je od4.mesice) tak hodne zdaru
a kdyz ti bude hazet kasi bokem tak neboj nejsi sama muj ji uz hodil na zed jak maval ruckama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.1.06 21:01

doporučuju koupit buď ty kaše ze zdravé výživy cca kolem 20-30kč, a nebo Nestlé má taky jednu obyč. rýžovou nemléčnou za 25kč (je to ta jen v sáčku 200g, ne ta v krabici co nejspíš používáš ty) Nám tahle chutná nejvíc a pak taky jáhlová.
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
28.1.06 21:53

Ahoj.

Radim má kaši k večeři od 6 měsíce. Píšu kaši, ale je to taková polokaše, protože ji pořád pije z láhve :oops: . Velmi si oblíbil nemléčné od Hami ( kvůli alergii na bílkovinu kravského mléka jsme museli nemléčné = zvykl si na ně), obyčejná je bez cukru a později jsme zařadili i ochucené - jablečná, banánová a broskvová. Do 210ml dávám dvě lžíce, takže kaše vydrží poměrně dlouho. Radim má 13 měsíců, měří 79 cm a váží přes 11 kg. Spí mi celou noc, takže mu taková večeře bohatě stačí.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.1.06 22:00

Ahoj, my jsme na tom jako Beruška, pijeme od 4. měsíce nemléčné kaše od Hami ve flašce. Do 240 ml Nutrilonu nasypu 5 odměrek (od Nutrilonu), je to husté akorát a kaše nám vydrží asi tak 10-14 dní. My mícháme rýžovou s banánovou. :)

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.1.06 22:09

Ahoj holky,

díky vám moc za rady.
Ještě jedna otázka. Když dáváte do mlíka kaši, tak jak vám ji potom mimi pije? Normálně z láhve s dudlíkem? Projde to tím dudlíkem? Já používám Avent a přijde mě, že tam jsou dost malý dírky.

Smajlinko,
prosím te podle čeho používáš zrovna tohle dávkování? Tos prostě vyzkoušela, aby vyhovovala hustota?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
28.1.06 22:16

Ahoj, mala basti kasi k vece kazdy den uz od 4m. Podle navodu to nedelam pac ji basti z flasky(sice ze lzicky by to slo v poho ale s tou flaskou je to spis moje pohodlnost ale mala flasku rada tak aspon na tu kasi a ranni UM jinak lzicka)takze ji musim delat ridsi. Vyzkouseli sme vice znacek ale nakonec sme se ustalili na kasich Sunarka, cena cca 60,–, mala uz delsi dobu te kase zbasti 270ml(konzistenci delam proste ne ridka ne husta)a takhle nam vydrzi 3baleni/mesic. Davam na 270ml vody/10lzicek kase. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
28.1.06 22:20

Sarulko: reaguju na tvou druhou otazku, kterou ctu az ted, jak sem psala mala basti kasi z flasky ze specialnim dudlikem na kasi, z dudliku na mleko to netece. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
28.1.06 22:25

Sarulko,
já jsem taky ze začátku dávala řídkou kaši z flašky Avent. Mám průtokový dudlík, takže jsem to dávala na 3 čárky. Na správnou hustotu musíš přijít sama, prostě tam nasypej a pak sama zkus, jestli něco vytáhneš. Z flašky to ale Filip pil asi jen měsíc, pak jsme začali dělat husté a jedli lžičkou.
Jinak ty kaše Nestle jsou opravdu drahé, my je používáme do teď. Já míchám 1/2 z levné Nestle (rýžová krupička nemléčná - 25 - 30 Kč) a 1/2 z drahé nemléčné (za těch 60 Kč). Taky používám ty ze zdravé výživy, favorit je pohanková.
Martina a Filip (14 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.1.06 22:25

Sany,
díky moc za odpověď.

Moc se mě líbí, jak to ředíš a budu to tak dělat taky. Přijde mě to praktický. Zkusím použát savičku místo dudlíku, snad to půjde :-)

Dikec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
29.1.06 12:50

Ahoj.

Upravila jsem obyčejnou savičku ( ne anatomickou) malými manikúrními nůžkami - tu na kaši jsem nějak nemohla sehnat.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
30.1.06 23:18

Sarulko, omlouvám se, čtu to až teď. :oops:

Dávkování jsme opravdu zkoušeli, dokud to malýmu nevyhovovalo. Máme klasické flašky se silikonovým kulatým dudlíkem, malej Avent nechtěl. Do dudlíku jsme prostě udělali větší díru, ona pak teče i hustější kašička, zvlášť když malej saje jak o život. :lol: :lol:

Hezký večer. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.21 20:37

Holky, dáváte kaši vždy od stejné značky nebo různé střídáte? Malému bylo 7m, máme už k obědu masozel, zkusili jsme kaši na noc kvůli lepšímu spaní, zatím spí líp, tak uvidíme.

Mám koupenou od hippu, ale chtěla bych dělat kaše i doma. Jaké a co do nich, aby to nebylo přeslazené a vhodné na noc? Můžeme už zkusit jáhlovou, rýžovou, krupicovou nebo třeba pohankovou? Kupujete ve zdravé výživě? Je mu 7m. Jinak je kojený, ale už nám to moc nejde. Hlavně večer prostě mléko buď nemám nebo nevím a on pak blbě spí a pořád se budí.

A druhý OT dotaz - kdy můžu začít dávat dopoledne nebo odpoledne ovoce?

• Citovat
  • Upravit
34322
19.11.21 20:59

Proc bys nemela mit mleko?
Buzeni v noci je normalni.

Nemusis davat jen obed, ale ochutnavat jidlo muze cely den. Pak jen vzdy dokojis.
Takze klidne i ovoce.

Kasi muzes udelat jakoukoliv, instantni treba Nomina, nebo doma rozvarit jahly/pohanku/ryzi/ovesne vlocky, mixnout treba s ryzovym mlekem (je nasladle), ochutit kokosovym olejem a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí