Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
ráda bych se poptala, od kdy jste dávali a od kdy se má dávat prcek na nočník. Moje drahá maminka s kamarádkami tvrdí že teď hned a už je pomalu pozdě (malé je 10 měsíců), já tvrdím že v roce a půl, dřív to nemá cenu.
Tak co vy myslíte? Jak vy trénujete?
díky,
maya
Ahoj,
ano v dnesnej dobe je to tak, ze az neskor sa maju davat deti na nocnik. Ja vsak maleho davam od 7mesiacov,ale iba rano, lebo vtedy zvykne kakat. Nerobim z toho nejaku vedu, zacala som ho tam davat,aby mu to do toho nocnika islo lahsie a ak by sa to naucil,bolo by to super. Iba mu hovorim,ze robi „aaaaa“.
A cikat ho zacnem ucit urcite az neskor. Asi podla toho ako to budem citit, ci uz je na to pripraveny, ci tomu bude rozumiet.
Elen
hm, tak ja jsem davala delfinka v roce a pul, parkrat se vycural, potom tezka ignorace. Ted je mu 23 mesicu a porad nechce chodit na nocnik. Rikam si, ze kluci jsou na to linejsi, hlavne delfinek vi, ale vzteka se a ja mu to nechci znechutit. Kazdopadne doufam, ze v lete budeme bez pliny ( jinak to babicky nepreziji )
nocnikum zdar ![]()
magrat a delfinek
Ahoj Mayo,
nedávno tu byla diskuze:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Já začnu Aninku dávat taky až kolem 18 měsíců. Myslím, že dřív to nemá cenu. Ale to je jen můj názor
.
Pá Jana
Tak já tedy musím říct, že našemu Honzíkovi je 13 měsíců a na nočník je posazován tak od 11 měsíce. Už teď má chvilky, kdy přijde k nočníku a začne na něj bouchat, takže přijdu, svléknu, po:,–(ím a on si fakticky udělá potřebu. Třeba je to jen náhoda, ale funguje to. Netvrdím, že ho posazuju pravidelně, ale třeba když se přijde z procházky nebo večer, když se napouští vana, tak to jo. A při posazení na nočník si udělá potřebu a pak se na mě culí, takže vím, že je hotovo. Ale moc nekřičím, aby to zítra nebylo naopak. Ale ono každé dítě je jiné. Třeba máme štěstí.
Nočníkům zdar. Šárka
ahojky
my začli před 3 dny:o)
prostě ráno odchytím hovínko a ukážu a jásám:o) vědu z toho nedělám, taky říkám že dělá a a a když mu to povídám tak on začně taky říkat aa a tlačit… zkoušela jsem to večer a při mém a a začal taky tlačit… ale nic tam nebylo…:o) prostě když dělá aa tak se tlačí.. nenaučila jsem ho to já nýbrž on mě… vždy když tlačí tak děsně funí a právě vydává zvuk podobný aaa…
no každopádně z chytrých knih mám, že kontrolu nad svěrači získává dítě až kolem 18 měsíců… některé dřív některé později…
Já jsem dlouho odolávala a nakonec jsem se rozhodla že v roce už ho tam budu posazovat… aby si zvykl… ted z toho ještě nemá rozum, sedět na něm chce jen chvilku za předpokladu že jsem u něho a čtu mu… ale jde přesvědčit aby seděl… s 18ti měsíčním dítětem už bude větší práce ho přesvědčit… tak prostě proto jsme zahájili trénink… fáze seznamovací:o))
Plánuju že učit naostro se začneme v létě - až nebude muset mít nic na sobě.o))
Můj názor je takový, že není na škodu doma nočník mít a zkoušet prcka na něj posazovat… když nechce nechce, když chce tak je to príma…
Tak se mějte všichni nočníkoví i plenkoví