Od kdy na nočník?

224
27.1.06 19:35

Od kdy na nočník?

Ahoj holky,
ráda bych se poptala, od kdy jste dávali a od kdy se má dávat prcek na nočník. Moje drahá maminka s kamarádkami tvrdí že teď hned a už je pomalu pozdě (malé je 10 měsíců), já tvrdím že v roce a půl, dřív to nemá cenu.

Tak co vy myslíte? Jak vy trénujete?
díky,
maya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
27.1.06 19:46

Ahoj,
ano v dnesnej dobe je to tak, ze az neskor sa maju davat deti na nocnik. Ja vsak maleho davam od 7mesiacov,ale iba rano, lebo vtedy zvykne kakat. Nerobim z toho nejaku vedu, zacala som ho tam davat,aby mu to do toho nocnika islo lahsie a ak by sa to naucil,bolo by to super. Iba mu hovorim,ze robi „aaaaa“.
A cikat ho zacnem ucit urcite az neskor. Asi podla toho ako to budem citit, ci uz je na to pripraveny, ci tomu bude rozumiet.
 Elen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
27.1.06 19:52

hm, tak ja jsem davala delfinka v roce a pul, parkrat se vycural, potom tezka ignorace. Ted je mu 23 mesicu a porad nechce chodit na nocnik. Rikam si, ze kluci jsou na to linejsi, hlavne delfinek vi, ale vzteka se a ja mu to nechci znechutit. Kazdopadne doufam, ze v lete budeme bez pliny ( jinak to babicky nepreziji )
nocnikum zdar :D

magrat a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.1.06 19:53

Ahoj Mayo,
nedávno tu byla diskuze:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Já začnu Aninku dávat taky až kolem 18 měsíců. Myslím, že dřív to nemá cenu. Ale to je jen můj názor :lol: .
Pá Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.06 19:58

Tak já tedy musím říct, že našemu Honzíkovi je 13 měsíců a na nočník je posazován tak od 11 měsíce. Už teď má chvilky, kdy přijde k nočníku a začne na něj bouchat, takže přijdu, svléknu, po:,–(ím a on si fakticky udělá potřebu. Třeba je to jen náhoda, ale funguje to. Netvrdím, že ho posazuju pravidelně, ale třeba když se přijde z procházky nebo večer, když se napouští vana, tak to jo. A při posazení na nočník si udělá potřebu a pak se na mě culí, takže vím, že je hotovo. Ale moc nekřičím, aby to zítra nebylo naopak. Ale ono každé dítě je jiné. Třeba máme štěstí.

Nočníkům zdar. Šárka

• Citovat
  • Upravit
2857
27.1.06 20:02

ahojky

my začli před 3 dny:o)

prostě ráno odchytím hovínko a ukážu a jásám:o) vědu z toho nedělám, taky říkám že dělá a a a když mu to povídám tak on začně taky říkat aa a tlačit… zkoušela jsem to večer a při mém a a začal taky tlačit… ale nic tam nebylo…:o) prostě když dělá aa tak se tlačí.. nenaučila jsem ho to já nýbrž on mě… vždy když tlačí tak děsně funí a právě vydává zvuk podobný aaa…

no každopádně z chytrých knih mám, že kontrolu nad svěrači získává dítě až kolem 18 měsíců… některé dřív některé později…

Já jsem dlouho odolávala a nakonec jsem se rozhodla že v roce už ho tam budu posazovat… aby si zvykl… ted z toho ještě nemá rozum, sedět na něm chce jen chvilku za předpokladu že jsem u něho a čtu mu… ale jde přesvědčit aby seděl… s 18ti měsíčním dítětem už bude větší práce ho přesvědčit… tak prostě proto jsme zahájili trénink… fáze seznamovací:o))

Plánuju že učit naostro se začneme v létě - až nebude muset mít nic na sobě.o))

Můj názor je takový, že není na škodu doma nočník mít a zkoušet prcka na něj posazovat… když nechce nechce, když chce tak je to príma…

Tak se mějte všichni nočníkoví i plenkoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky